Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Cengiz Han’ın torunlarından Altınordu devletiyle ilgili çok ilginç bir bilgi paylaşacaktım ama basit ağızda dağılan bi kurabiye tarifi verirsen bu fikri erteleyebilirim : )Dört oldu Noah , sen beni çıldırtmak mı istiosun .P
Cengiz Han’ın torunlarından Altınordu devletiyle ilgili çok ilginç bir bilgi paylaşacaktım ama basit ağızda dağılan bi kurabiye tarifiyle bu fikri erteleyebilirim : )
Sırf seni sevdiğim için ha : )
Çok tatlısın teşekkür ederim ( almi de seviyordu beni kızmaz bence bana tatlı dedim diye .P)
Un kurabiyesi sever misin ?
Nevruzda eve 7 çeşit meyve alınır, altın götürülür. Haneye bereket getireceğine inanılır.
Vera’ya söz verdim ama Nevroz’u görünce de tutamadım. Küskünlerin barıştığı, küskünlüğün bittiği bu bereket gününde 21 mart itibariyle kuzey yarım kürede günler uzamaya başlar ve bu günün bereket getirmesinin bir öyküsü sen yemek deyince aklıma geldi. Yazayım
Bir kadının 2 çocuğu varmış çok fakir kadın çocuklar aç yatarmış. 20 mart gecesi kadın çocukların ağlamasına dayanamayıp tencereye küçük taşlar bi de buğday koyup pişirmiş. Çocuklar anneye sormuş anne ne yapıyorsun?? Yemek yapıyorum demiş anne..
Tencerenin taşlar su kaynadıkça tık tık sesine yavrular uyuyakalmış.
Sabah 21 marta anne bi uyanıyor tencereden buğdaylar filizlenip yemek bereket dışına taşmış....
Hala Orta Asya’da bu yemek yapılırmış. Çok zahmetli buğdayla yapılan bi yemek şuan adını unuttum hatırlayınca yazarım onu da.
Buğdayla yapılan benim kafamda keşkek bir yemek Nevruz’a özel bi yemek.