Biz seninle dünyaya aynı yerden bakmıyoruz.

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Bence bu iyi bir şey. Yani bence sadece inanç boyutundaki farklılıklar sorun çıkarabilir-o da hayat arkadaşlığında. O da siz sorun ediyorsanız.
Onun dışında meselelere farklı bakmak, ilişkileri besliyor. Her türlü ilişkiyi.

Bakış açısı önemli.

Hayatınıza aldığınız insanla bütünleşirsiniz çünkü aynı bakış açısına sahip olmak ,aynı filme gülmek , aynı kitapları okumak , aynı düşüncelerde buluşmak , aynı karede gülmek , ağlamak önemli duygular bunları hissedemediğiniz sizi hep alta çeken biriyle mutlu olamazsınız.

Sizin dünyanızdan onun dünyasına açılan bir pencere var gibi geliyor ilk başta inanılmaz mutlu oluyorsunuz fakat sonra o pencerenin arasındaki koca duvarı farkediyorsunuz işte o zaman duvarın bir tarafının dağ bir tarafının deniz oldugunu görüyorsunuz. O saatten sonra da pencerenizin pervazına çiçekler dizip elinize kahvenizi alıp gelmişi geçmişi anarak yudumluyorsunuz.

Önemli olan aynı yerden bakmak değildir zaten önemli olan aynı noktada buluşabilmektir. Herkesin bakış açısı kendine özeldir. Mesela benim penceremin önünde hüma kuşu ötüyor. ^^

Farklı açılardan bakabilmek ilişkiyi besler aslında birbirinin aynı insanlar sıkıcıdır.

İnsanın içini en çok acıtan ayrılık cümlesi. Belki de daha fazlası. Elleri bembeyazmış, elleri kocamanmış. Uyurken sırtını döndüğünde bile özlüyormuş. Sonra bir gün bir şeyler olup anlaşamıyorlarmış. Gidiyormuş, sadece bakıyormuş. Balkona çıkıp, şehrin sessizliğinde karalıyormuş;

Acılarımız, dünyamızı karartan şeyler; bu kadar basit, bu kadar arabesk bazen. Tutunamayan, bir türlü yaşamayı öğrenemeyen ve bu yüzden umursanmayan adam olma durumu kadar trajik. Yalvarmaya değmeyecek kadar hayattan pahalı, artık umut etmeye imkan vermeyecek kadar da uzakta; istediklerimiz, sevmeye çalıştıklarımız. Şimdi ise tek yapabileceğimiz susmayı becerebilmek; kendi tutkularımızla, yokluğumuzu paylaşarak ölmemesi için savaştığımız şeyler gözlerimizin önünde öldürülürken izlemek zorunda kalmayalım, kalbimizden geldiği besbelli ama yararsızlığı da gün gibi ortada olan çabamızla daha fazla parçalamayalım kendimizi diye.

Sonra hepsinin bir rüya olduğunu anımsayıp, gülümsüyormuşum ellerime bakarak.

benime aynı yerden bakmazsan
nasıl sevişeceğiz

Mesela bi' tanesiyle hiç bakamadık çünkü boyu 1.36 filandı.

R E Z A L E D .

Zorlamayin.
Olmuyor.

İnsanların iyi anlaşabilmesi için her konuda aynı şeyleri düşünmesi ya da hissetmesi gerektiği kanaatinde değilim. Arkadaşlık, dostluk ya da aşk ilişkisi olsun hiç fark etmez, farklı olanın varlığı ile zenginleştiğimizi düşünüyorum ancak bunu idrak edebilmek için çok geniş açılardan bakabilmek ve ön yargıların dışına çıkmak gerekiyor. Karşınızdaki insanın sizinle aynı noktaya odaklanması ilk etapta cazip gelebilir fakat size birebir benzer olanla, bu yaşamda çok fazla yol alamazsınız çünkü eninde sonunda farklı olanın cazibesine çekileceksinizdir.

Her farklılık aynı zamanda olumsuzluk barındırmaz fakat insanlar bazen farklıyı ötelemeyi seçer çünkü onun algısına ters düştüğü için yaşamak zorunda kalacağı başkalaşımdan korkmaktadır. Kolay olandır size en çok benzeyeni seçmek ancak bir süre sonra aynı noktada patinaj yapmaktan öteye gidemezsiniz. Sizde olanı tekrardan size veremeyeceği için de eninde sonunda farklı olana aklınız kaymaya başlayacaktır.

Hayatım boyunca gerek en iyi arkadaş çevrem gerekse aşık olduğum erkekler, bana en yakın görüşteki kişilerden oluşmamıştır, tam tersine bazı konularda ortak paydada da buluşsak bile çoğu konuda ayrı düşündüğüm insanlar sayesinde bu yaşamı daha çok sorgulamayı öğrendim.

İnsanların çoğunda "Farklı ise uzak durmalıyım çünkü asla anlaşamam." yanılgısı var oysaki biraz tanımaya çalışsanız, bazı fikirleri ilk başta uç bile gelse aslında çoğu konuda aynı şeyleri savunduğunuzu fakat farklı yöntemlerle anlatmayı tercih ettiğinizi fark edebilirsiniz. Elbette her insan için bu dediklerim geçerli olmayacaktır fakat yine de farklı olana, size zıt gelene bir şans vermenizi tavsiye ederim.

İnsanları, sizinle aynı şeyleri düşünmediği için dışlamak yerine bu farklılığın yarattığı zenginliği desteklemek gerekiyor fakat başka yaşamlara ciddi bir zararı olmadığı sürece...

Son düzenleme:
İnsanların iyi anlaşabilmesi için her konuda aynı şeyleri düşünmesi ya da hissetmesi gerektiği kanaatinde değilim. Arkadaşlık, dostluk ya da aşk ilişkisi olsun hiç fark etmez, farklı olanın varlığı ile zenginleştiğimizi düşünüyorum ancak bunu idrak edebilmek için çok geniş açılardan bakabilmek ve ön yargıların dışına çıkmak gerekiyor. Karşınızdaki insanın sizinle aynı noktaya odaklanması ilk etapta cazip gelebilir fakat size birebir benzer olanla, bu yaşamda çok fazla yol alamazsınız çünkü eninde sonunda farklı olanın cazibesine çekileceksinizdir.

Her farklılık aynı zamanda olumsuzluk barındırmaz fakat insanlar bazen farklıyı ötelemeyi seçer çünkü onun algısına ters düştüğü için yaşamak zorunda kalacağı başkalaşımdan korkmaktadır. Kolay olandır size en çok benzeyeni seçmek ancak bir süre sonra aynı noktada patinaj yapmaktan öteye gidemezsiniz. Sizde olanı tekrardan size veremeyeceği için de eninde sonunda farklı olana aklınız kaymaya başlayacaktır.

Hayatım boyunca gerek en iyi arkadaş çevrem gerekse aşık olduğum erkekler, bana en yakın görüşteki kişilerden oluşmamıştır, tam tersine bazı konularda ortak paydada da buluşsak bile çoğu konuda ayrı düşündüğüm insanlar sayesinde bu yaşamı daha çok sorgulamayı öğrendim.

İnsanların çoğunda "Farklı ise uzak durmalıyım çünkü asla anlaşamam." yanılgısı var oysaki biraz tanımaya çalışsanız, bazı fikirleri ilk başta uç bile gelse aslında çoğu konuda aynı şeyleri savunduğunuzu fakat farklı yöntemlerle anlatmayı tercih ettiğinizi fark edebilirsiniz. Elbette her insan için bu dediklerim geçerli olmayacaktır fakat yine de farklı olana, size zıt gelene bir şans vermenizi tavsiye ederim.

İnsanları, sizinle aynı şeyleri düşünmediği için dışlamak yerine bu farklılığın yarattığı zenginliği desteklemek gerekiyor fakat başka yaşamlara ciddi bir zararı olmadığı sürece...
Bu anlattiklarin yüzeysel degil mi biraz canim Lefty?
Basliktaki dünya sözcügünü, bir sinonim olarak algilamak gerekmez mi?
Daha cok kognitif degil de, hissel anlamda yer tutan bir sinonim?
Analiz eder iken,oturtulabilir degil de, hmm ilk konustugun andan itibaren anlasamadiginizi hisetmenin göstergesi gibi gibi.
Ama belki ayni acidan bakmadik bu basliga ;)

bak halen bakamıyoruz

Bu anlattiklarin yüzeysel degil mi biraz canim Lefty?
Basliktaki dünya sözcügünü, bir sinonim olarak algilamak gerekmez mi?
Daha cok kognitif degil de, hissel anlamda yer tutan bir sinonim?
Analiz eder iken,oturtulabilir degil de, hmm ilk konustugun andan itibaren anlasamadiginizi hisetmenin göstergesi gibi gibi.
Ama belki ayni acidan bakmadik bu basliga ;)
@Süreyya cığım aslında burada vurgulamak istediğim; kişinin kendi doğasının ya da koşulların yarattığı algı illüzyonun dışına çıkabilmesidir. Normal şartlarda insan kendine benzer olana yönelir ve bu durum çoğu zaman içgüdüseldir yani farklı olanı beyin otomatik olarak elemeye hazırdır ve şayet bu şartlanmışlığın dışına çıkabilirsek, farklı gibi görünen de aslında bizlerden çok uzak olmayabilir.

Başlıktan çok içerikteki fotoğrafı dikkate aldım ayrıca senin yukarıda yazdığın "Zorlamayın, olmuyor." ifadeni de baz aldım çünkü zorlamakla değil de anlamaya çalışmakla ilgili bir durum bana göre.

Dünyayı hiç kimse aynı açıdan göremez, tek yumurta ikizlerinin algısı bile tamamen aynı değildir ve bu sebeple de aynı açıdan göremiyor olmamız, hiçbir ortak paydada buluşamayacağımız anlamına gelmiyor fakat elbette eylemsel açıdan hiç de kolay değil ve çoğu insanın "kafama uymuyor bu insan" deyip birbirini elediği şu dünyada, bu yazdıklarım o kadar da basit olmayacaktır.

Son düzenleme:
@Süreyya cığım aslında burada vurgulamak istediğim; kişinin kendi doğasının ya da koşulların yarattığı algı illüzyonun dışına çıkabilmesidir. Normal şartlarda insan kendine benzer olana yönelir ve bu durum çoğu zaman içgüdüseldir yani farklı olanı beyin otomatik olarak elemeye hazırdır ve şayet bu şartlanmışlığın dışına çıkabilirsek, farklı gibi görünen de aslında bizlerden çok uzak olmayabilir.

Başlıktan çok içerikteki fotoğrafı dikkate aldım ayrıca senin yukarıda yazdığın "Zorlamayın, olmuyor." ifadeni de baz aldım çünkü zorlamakla değil de anlamaya çalışmakla ilgili bir durum bana göre.

Dünyayı hiç kimse aynı açıdan göremez, tek yumurta ikizlerinin algısı bile tamamen aynı değildir ve bu sebeple de aynı açıdan göremiyor olmamız, hiçbir ortak paydada buluşamayacağımız anlamına gelmiyor fakat elbette eylemsel açıdan hiç de kolay değil ve çoğu insanın "kafama uymuyor bu insan" deyip birbirini elediği şu dünyada, bu yazdıklarım çok da basit olmayacaktır.
Özür dilerim.
Basit demek istemedim.
Elbet de,iluzyon icerikli tutunmalar iliskileri zedeler.Her iliskiyi.Iluzyonlardan arinmis,bilincli bir zihin ve icgüdüyü varsaymistim zorlamayin derken.
Ama anlayabilmek icin de zorlanmiyor muyuz?
Donanimli ve deneyimli insan zorlanmayabilir ama o da bir yere kadar.Bir isinde olagan üstü basarilar kayit edenler buna inanarak bir yerlere geliyor.Hisederek.Onunla ayni acidan bakamayan bir insan onu anlayamaz.
Beyin elemiyor iste.Hissiyat eliyor.Ve bu arka plandaki gercegi, bizim cokca güvendigimiz rasyonel baglantilarimiz yok saymaya calisiyor.
Yüzeysel dedigim bu zeka dedigimiz seye fazla güvenmemiz.

Geri