Özürlük bir durum yok @Süreyya cığım, ne söylemeye çalıştığını anladım fakat bu karmaşık dönemde düşünceleri yazıya dökmek cidden zor oluyor.Özür dilerim.
Basit demek istemedim.
Elbet de,iluzyon icerikli tutunmalar iliskileri zedeler.Her iliskiyi.Iluzyonlardan arinmis,bilincli bir zihin ve icgüdüyü varsaymistim zorlamayin derken.
Ama anlayabilmek icin de zorlanmiyor muyuz?
Donanimli ve deneyimli insan zorlanmayabilir ama o da bir yere kadar.Bir isinde olagan üstü basarilar kayit edenler buna inanarak bir yerlere geliyor.Hisederek.Onunla ayni acidan bakamayan bir insan onu anlayamaz.
Beyin elemiyor iste.Hissiyat eliyor.Ve bu arka plandaki gercegi, bizim cokca güvendigimiz rasyonel baglantilarimiz yok saymaya calisiyor.
Yüzeysel dedigim bu zeka dedigimiz seye fazla güvenmemiz.
"Beyin elemiyor, hissiyat eliyor." dediğimiz noktada da aslında yine beyin eliyor çünkü duyguları, hisleri yaratan da beyindir.
Zeka ise her zaman avantaj değil çünkü zeki olmak ile o zekayı doğru kullanmak farklı şeylerdir ki zaten bunun ne güzel örneğini de seri katillerde görebiliriz çünkü bir çoğu oldukça zeki insanlardır.
Anlamak için zorlandığın noktada zaten zaman kaybetmeye başlarsın ve bu şekilde gördüğün an, o yola hiç girmemek en doğrusudur.