Biz seninle dünyaya aynı yerden bakmıyoruz.

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Özür dilerim.
Basit demek istemedim.
Elbet de,iluzyon icerikli tutunmalar iliskileri zedeler.Her iliskiyi.Iluzyonlardan arinmis,bilincli bir zihin ve icgüdüyü varsaymistim zorlamayin derken.
Ama anlayabilmek icin de zorlanmiyor muyuz?
Donanimli ve deneyimli insan zorlanmayabilir ama o da bir yere kadar.Bir isinde olagan üstü basarilar kayit edenler buna inanarak bir yerlere geliyor.Hisederek.Onunla ayni acidan bakamayan bir insan onu anlayamaz.
Beyin elemiyor iste.Hissiyat eliyor.Ve bu arka plandaki gercegi, bizim cokca güvendigimiz rasyonel baglantilarimiz yok saymaya calisiyor.
Yüzeysel dedigim bu zeka dedigimiz seye fazla güvenmemiz.
Özürlük bir durum yok @Süreyya cığım, ne söylemeye çalıştığını anladım fakat bu karmaşık dönemde düşünceleri yazıya dökmek cidden zor oluyor.:)

"Beyin elemiyor, hissiyat eliyor." dediğimiz noktada da aslında yine beyin eliyor çünkü duyguları, hisleri yaratan da beyindir.
Zeka ise her zaman avantaj değil çünkü zeki olmak ile o zekayı doğru kullanmak farklı şeylerdir ki zaten bunun ne güzel örneğini de seri katillerde görebiliriz çünkü bir çoğu oldukça zeki insanlardır.
Anlamak için zorlandığın noktada zaten zaman kaybetmeye başlarsın ve bu şekilde gördüğün an, o yola hiç girmemek en doğrusudur.

Özürlük bir durum yok @Süreyya cığım, ne söylemeye çalıştığını anladım fakat bu karmaşık dönemde düşünceleri yazıya dökmek cidden zor oluyor.:)

"Beyin elemiyor, hissiyat eliyor." dediğimiz noktada da aslında yine beyin eliyor çünkü duyguları, hisleri yaratan da beyindir.
Zeka ise her zaman avantaj değil çünkü zeki olmak ile o zekayı doğru kullanmak farklı şeylerdir ki zaten bunun ne güzel örneğini de seri katillerde görebiliriz çünkü bir çoğu oldukça zeki insanlardır.
Anlamak için zorlandığın noktada zaten zaman kaybetmeye başlarsın ve bu şekilde gördüğün an, o yola hiç girmemek en doğrusudur.
Hayir beyin elemez.
Icgüdü eler.Hissiyat eler.
Icgüdülerimizi kaypettigimiz icin eleniyor,robotlasiyoruz.
Iki yasindaki bir cocugun icgüdüleri bir yetiskininkinden daha fazla keskindir.Tehlike sezdigi insana yaklasmaz.
Onun icgüdü hisleri "kirlenmemistir".
Bu dogadan verilen bir koddur.
Erik Erikson bu duygusal güvenligin ilk yaslarda stabilize edildigini öne sürer ki, haklidir.
Yani dogadan verilmis bir seyi cilalayip öne cikarma eylemi, kücük yastan baslar.
Medeniyetlesme ve cok insanin bir arada yasama eylemi, insani id güclerini arka plana atmistir.
Güvendigimiz trafik lambalari, calar saatler hatta hatta evlenme siteleri karar verebilme yetenegini elimizden almislardir.
Aman nerden nereye geldik;
Toparlayacak olur isek, mantiken her seyin dogru secimini yapmis olabilmek, o duygusal güvenligi kazandirmis olmuyor.

Hayir beyin elemez.
Icgüdü eler.Hissiyat eler.
Icgüdülerimizi kaypettigimiz icin eleniyor,robotlasiyoruz.
Iki yasindaki bir cocugun icgüdüleri bir yetiskininkinden daha fazla keskindir.Tehlike sezdigi insana yaklasmaz.
Onun icgüdü hisleri "kirlenmemistir".
Bu dogadan verilen bir koddur.
Erik Erikson bu duygusal güvenligin ilk yaslarda stabilize edildigini öne sürer ki, haklidir.
Yani dogadan verilmis bir seyi cilalayip öne cikarma eylemi, kücük yastan baslar.
Medeniyetlesme ve cok insanin bir arada yasama eylemi, insani id güclerini arka plana atmistir.
Güvendigimiz trafik lambalari, calar saatler hatta hatta evlenme siteleri karar verebilme yetenegini elimizden almislardir.
Aman nerden nereye geldik;
Toparlayacak olur isek, mantiken her seyin dogru secimini yapmis olabilmek, o duygusal güvenligi kazandirmis olmuyor.
İçgüdü dediğin zaman durum değişir fakat ben "duygu" dediğini zannettim.
İşte bu içgüdüyü aşabilmekten bahsediyorum ve burada da irade ve beyin yine karşımızda.:)
Sonuçta ben seni anladım @Süreyya cığım ve farklı yerden de baksak, orta yolu bulduk.
Gel bir Akrep bulalım sana da bu yazdıklarımı deneyimleme şansın olsun ve sonrasında bana her gün dua mı edersin yoksa küfür mü, o kısmı bilemiyorum.:)

Bakmayın da zaten. Dünyanın altında kalırsınız.

Konu başlığını ilk okuduğumda aklıma ayrılık-ilişki üzerinden hiçbir değerlendirme gelmedi. “Biz seninle dünyaya aynı yerden bakmıyoruz.” cümlesinden “Biz seninle dünyaya aynı yerden bakmıyoruz.” düşüncesi geçti sadece. Çok mu düz düşünüyorum acaba...

İçgüdü dediğin zaman durum değişir fakat ben "duygu" dediğini zannettim.
İşte bu içgüdüyü aşabilmekten bahsediyorum ve burada da irade ve beyin yine karşımızda.:)
Sonuçta ben seni anladım @Süreyya cığım ve farklı yerden de baksak, orta yolu bulduk.
Gel bir Akrep bulalım sana da bu yazdıklarımı deneyimleme şansın olsun ve sonrasında bana her gün dua mı edersin yoksa küfür mü, o kısmı bilemiyorum.:)
Konu kaydi Canim Lefty.
Kir gönlünün zincirlerini.

Daha benimle aynı pencereden bakanını görmedim.
Ben pencereden baktığımda "aa kuşa baksana, ne güzel dans ediyor" diyorum...
Onlar pencereden baktığında "hava bugün yağacak gibi" diyor.

Farklı düşüncelere saygı duyulur ama sevmek başka bir eyleme giriyor. Farklı kafalarda olmak beni mutlu etmiyor, sevemiyorum. Her şeye aynı açıdan bakmanın hazzı daha güzel.

Geri