Biz Osmanlıyız!

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Biz Osmalıyız ve en sağlam Osmanlı da "devlet aklı" Bahçeli ve dostu "kurucu önder" Apo skdjghgjjj
Önceleri yoktuk dünyada, Allah bizi Osmanlılarla yarattı!!!

Son düzenleme:
Konu tarihsel bir tartışmayken hakaret ve alay seviyesine düşmesi kimseye bir şey kazandırmıyor. Fikir konuşacaksak fikir konuşalım.
Halbuki bu forumun geçmişinde düzenli, tertipli ve düzenli tartışmalar sonucunda, üyelerin zaman içerisinde daha ılımlı hale geldiğini hep gördüm.

Buradan ne ala'turka'lar, ne silistre'ler geçti. Fikir alışverişi sonucunda eski saldırgan tutumlarını bırakıp karşısındakini anlamaya daha fazla eğilim gösterdiler.

----

Konuya gelecek olursak;

Türkiye'nin Osmanlı içinden çıkan bir oluşum olduğu su götürmek bir gerçek. Bu bir görüş de değil. Olan, evrensel bir konu.
Kadroların önemli kısmı Osmanlı eğitiminden gelir. Bürokratik ve idari bazı devamlılıklar vardır. Bu d abir gerçek.

Ama aynı zamanda saltanat kaldırılmış, egemenlik anlayışı hanedandan millete geçmiş.
Hukuk sistemi, yönetim modeli ve meşruiyet kaynağı değişmiş. E bu da başka bir gerçek.

Dolayısıyla mesele şu;
Kültürel ve tarihsel miras açısından süreklilik var ama siyasal rejim açısından ciddi bir kopuş da var.

Kamil abimizin bunu smokin giydik ama aynıyız diye basitleştirmesi, bir çok konudaki analizleri gibi hatalı ama Osmanlı’yla hiçbir bağımız yok demek de hatalı.

Atatürk Osmanlı subayıydı evet ama kurduğu sistemin Osmanlı sistemiyle uzkatan yakından alakası yok.

----

Yorumlarda görüyorum ki mesele tarih olmaktan çıkmış, kimlik ve güncel siyaset tartışmasına dönmüş.
Hakaretle, küçümsemeyle ya da romantik yüceltmeyle sağlıklı bir yere varamayız. Varmadık.

Osmanlı'dan gelmiş olunca cumhuriyet değersizleşmiyor. Tarih böyle siyah-beyaz bir şey değil.

Osmanlı bizim tarihimiz. Cumhuriyet bu toplumun siyasal tercihi.
İkisini de sloganlaştırmadan, romantikleştirmeden ve şeytanlaştırmadan konuşup sahiplenmek zorundayız.

----

Kısacası biz Osmanlıyız diyip mevcut rejimimizi görmezden geleni de,
Hayır ben Osmanlı değilim, hiç olmadım, olmam diyip kötüleyeni de anlayamıyorum.

Bunların tamamı bütünsel olarak bizim. Benimseniz de benimsemeniz de.

Valla Osmanlı olsan ben Osmanlıyım diye bağırmak zorunda kalmazsın. Misal ben bugüne kada züccaciyeci olduğunu ispat etmeye çalışan züccaciyeci görmedim.

Ha bu arada keşke Osmanlı olsam. Osmanlı dediğin hanedan. Eteğimi savura savura dolanırım payitahtta.

Konu tarihsel bir tartışmayken hakaret ve alay seviyesine düşmesi kimseye bir şey kazandırmıyor. Fikir konuşacaksak fikir konuşalım.
Halbuki bu forumun geçmişinde düzenli, tertipli ve düzenli tartışmalar sonucunda, üyelerin zaman içerisinde daha ılımlı hale geldiğini hep gördüm.

Buradan ne ala'turka'lar, ne silistre'ler geçti. Fikir alışverişi sonucunda eski saldırgan tutumlarını bırakıp karşısındakini anlamaya daha fazla eğilim gösterdiler.

----

Konuya gelecek olursak;

Türkiye'nin Osmanlı içinden çıkan bir oluşum olduğu su götürmek bir gerçek. Bu bir görüş de değil. Olan, evrensel bir konu.
Kadroların önemli kısmı Osmanlı eğitiminden gelir. Bürokratik ve idari bazı devamlılıklar vardır. Bu d abir gerçek.

Ama aynı zamanda saltanat kaldırılmış, egemenlik anlayışı hanedandan millete geçmiş.
Hukuk sistemi, yönetim modeli ve meşruiyet kaynağı değişmiş. E bu da başka bir gerçek.

Dolayısıyla mesele şu;
Kültürel ve tarihsel miras açısından süreklilik var ama siyasal rejim açısından ciddi bir kopuş da var.

Kamil abimizin bunu smokin giydik ama aynıyız diye basitleştirmesi, bir çok konudaki analizleri gibi hatalı ama Osmanlı’yla hiçbir bağımız yok demek de hatalı.

Atatürk Osmanlı subayıydı evet ama kurduğu sistemin Osmanlı sistemiyle uzkatan yakından alakası yok.

----

Yorumlarda görüyorum ki mesele tarih olmaktan çıkmış, kimlik ve güncel siyaset tartışmasına dönmüş.
Hakaretle, küçümsemeyle ya da romantik yüceltmeyle sağlıklı bir yere varamayız. Varmadık.

Osmanlı'dan gelmiş olunca cumhuriyet değersizleşmiyor. Tarih böyle siyah-beyaz bir şey değil.

Osmanlı bizim tarihimiz. Cumhuriyet bu toplumun siyasal tercihi.
İkisini de sloganlaştırmadan, romantikleştirmeden ve şeytanlaştırmadan konuşup sahiplenmek zorundayız.

----

Kısacası biz Osmanlıyız diyip mevcut rejimimizi görmezden geleni de,
Hayır ben Osmanlı değilim, hiç olmadım, olmam diyip kötüleyeni de anlayamıyorum.

Bunların tamamı bütünsel olarak bizim. Benimseniz de benimsemeniz de.

aslında çok güzel bir noktaya değindin ama bunu yapabilmek için konuyu açan kişinin yapıcı ya da gerçekten bilgilenme veya fikir alışverişi amacıyla açtığını göstermesi gerekir. kamil abinin üç kelimesinden ikisi genelde hakaret oluyor. ve bunu ısrarlı bir şekilde yapıyor. bu tavrına karşılık olarak küçümsenme ya da alaycı bir tavır alınması bana çok anormal gelmiyor; ki ben de aynı şekilde alaycı bir şekilde cevap verdim.

bunun bir şekilde önüne geçilmesi gerekir. yönetimdeki arkadaş uyarıldığını söylemiş. ben, ilk yazarlık önerisinde de aynı cümleyi söylemiştim: böyle bir yetisi yok. x döneminde aldığı yazarlık da benzer sebeplerden geri çekilmişti. umarım aldığı bu uyarıyı dikkate alır ve gerçekten fikir alışverişi yapabileceği başlıklar açar, sağlıklı bir tartışma ortamı oluşur.

Amca geri kafalılığın lüzumu yok
Osmanlı da tarihimiz saygı duymalıyız 600 küsür yıllık saltanattan elle tutulur 3-5 padişah çıkmıştır kabul edebiliriz
Aklıma birden dişlerini fırçalamayan dede geldi jdkdkdkdkd

İlkokul birinci sınıfta kafamı karıştıran bir şeyin, şimdi koca koca insanların gündeminde olması.

Geçin artık Osmanlı biz miydik? Osmanlıyı biz kurduk, Osmanlı gibi olmalıyız söylemlerini.

Evet biz bir zamanlar Osmanlıydık.

O döneminin yıldızıydı. Süper gücüydü. İmparatorluktu. Ve her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi o da sonlandı.

Ama değişim geçirerek sonlandı, daha muazzam bir şey oldu. Türkiye Cumhuriyeti doğdu.

Şimdi biz Türkiyeyiz.

Türkiye'yi, Osmanlıdan bile daha yükseklere taşımalıyız. Bence taşıyabilirizde. Bu ülke çok iyi yerlere gelecek, buna inanıyorum.

Konuyu henüz yeni okuyanlara bilgilendirme;

-ki bu devlet sadece kabuk değişimi geçirmiş bir Osmanlı bakiyesidir. İtiraz edeceklere bu devleti kurmuş olan Atatürk'ün bir Osmanlı subayı olduğunu hatırlatırım.!

yazmış ya kamil , bu yazıyı editlediler. kamil 2 post da gamer`ın yazdığı yazıyı söyledi. Şu an okuduğunuz yazı orjinal değil.

Orjinalinde şu şekil yazıyordu;
İtiraz edicek (2.post da gamer`ın yazdığı yazı bu kısma geliyor bunu unutmayın)
Bu devleti kurmuş olan Atatürk'ün bir Osmanlı subayı olduğunu hatırlatırım.!
Demiştir.
Heralde infial yarattığı için delil kararttılar ve sildiler o kelimeyi , ama masumlaştırınca anlam bütünlüğü bozuluyor yapmayın şöyle ya. @kamil0920 cim , biz unutmayacağız ama aklında olsun. Yönetim silebilir ama biz asla seni unutmayacağız.
O yazıdan haberim bile yoktu ki görmedim zaten Ama gerçeğin başka türlü bir tarifini yapabilen varsa buyursun..

Yahu arkadaşlar tüm Batı Medeniyetleri Amerika başta olmak üzere milliyetçi akımlara destek veriyor Hatta faşizan tavırlara bile müsamaha gösteriyorken ben var olduğu günden itibaren hiçbir soykırıma bulaşmamış bir millet olmaktan bahsedince niye millet zıplıyor anlamadım...? Evet insanlıksa en güzeli bizdeydi Evet medeniyette en güzeli bizdeydi günü geldi bazı yobaz ve satılmışlar yüzünden sarsıldık yıkılmak üzereydik ama küllerimizden geri doğduk. Gülmeyin ama kurdun yavrusu kurt olur.! Avrupa'nın Fini köpekleriyle hem-hal olup Ben kurdum diyemez kimse..!

Osmanlı bitti. Biz Osmanlı değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'yiz biz. Modern bi devlet. Teknolojide, bilimde, her konuda Osmanlı'dan daha iyi olmaya çabalayan bir devlet. Osmanlı bizim tarihimiz. Onunla gurur duyuyoruz. Ama 100 yıl önce bitti onun devri. Kafalar sürekli geçmişe takılırsa, Türkiye'yi ileriye geleceğe nasıl taşıyacağız?

Osmanlı dokuz kıtaya hükmetti kamil. Sen Suriye iç savasindan iki kilometre serit kapamadın. Nasıl osmanlisin sen de bana

Ben değilim mesela. Aynı zihniyet 20+ yıldır ülkeyi yaşanamaz hale getirdi. Osmanlı’nın yok olduğundan daha şiddetli çatırdıyor memleket. Senin Osmanlın değil miydi matbaaya şeytan icadı diye memlekete sokmayan ve koskoca bi ulusu geri bırakan? Senin padişahın değil miydi memleketi karış karış satıp İngiliz donanma gemisiyle kaçan? Bütün bu bokları temizleyen o küçük gördüğün “Osmanlı Subayı” değil miydi? Sen ne hakla bana bi şeyler “hatırlatma” cüretinde bulunuyorsun? Haddini bil.
Doğru hata yaptım gül yüzlüm gül destim...

Osmanlı bitti. Biz Osmanlı değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'yiz biz. Modern bi devlet. Teknolojide, bilimde, her konuda Osmanlı'dan daha iyi olmaya çabalayan bir devlet. Osmanlı bizim tarihimiz. Onunla gurur duyuyoruz. Ama 100 yıl önce bitti onun devri. Kafalar sürekli geçmişe takılırsa, Türkiye'yi ileriye geleceğe nasıl taşıyacağız?
İşte budur diyorum sana tebriklerimi gönderiyorum kardeşim.

Osmanlı dokuz kıtaya hükmetti kamil. Sen Suriye iç savasindan iki kilometre serit kapamadın. Nasıl osmanlisin sen de bana
Yaw he.

Kamil abi yine forumu bir konuya toplayip, kimlik sorgulamasi yaratmistir.
Kendilerini tebrik ederim.
Konu ve yorumlari okumak aşşşiri zevkli,valla bak.

O yazıdan haberim bile yoktu ki görmedim zaten Ama gerçeğin başka türlü bir tarifini yapabilen varsa buyursun..

Yahu arkadaşlar tüm Batı Medeniyetleri Amerika başta olmak üzere milliyetçi akımlara destek veriyor Hatta faşizan tavırlara bile müsamaha gösteriyorken ben var olduğu günden itibaren hiçbir soykırıma bulaşmamış bir millet olmaktan bahsedince niye millet zıplıyor anlamadım...? Evet insanlıksa en güzeli bizdeydi Evet medeniyette en güzeli bizdeydi günü geldi bazı yobaz ve satılmışlar yüzünden sarsıldık yıkılmak üzereydik ama küllerimizden geri doğduk. Gülmeyin ama kurdun yavrusu kurt olur.! Avrupa'nın Fini köpekleriyle hem-hal olup Ben kurdum diyemez kimse..!
Sen paylastigin seyi okumuyor musun be adam?
Ben de suphelendigim icin uzerine gitmedim. Yoksa elek gibi eleyecektim seni. Yat kalk yonetime dua et.

Son düzenleme:
Sen paylastagin seyi okumuyor musun be adam?
Ben de suphelendigim icin uzerine gitmedim. Yoksa elek gibi eleyecektim seni. Yat kalk yonetime dua et.
Takıldığın kısmı anlamadım. hem-hal olmak... kısma takıldıysan evlenip yuva kuranlara bir sözüm yok. Benim derdim Sözüm Ona batının hümanist özgürlükçü fikirleri ile beynini Boca edenlere.

Ayrıca burada da birilerinin lutfuyla kalmayı istemem. Pek tabi zat-ı devletleri en iyisini bilir. Beddua etmem bilirsin, eyvallah der giderim.

Geri