Birleşmiş Milletler 74. Kurul Toplantısında Türkiye'nin Yeri ve Önemi Hk. Düşünceleriniz.

S
  • Kullanıcı stonecypher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Arkadaşlar,

Nasıl ki içimizde herşeyi tartışabiliyorsak yani iç işlerimiz ile alakalı yorumlar yapabiliyorsak, ( ki genellikle iktidarı yerden yere vururuz ) dış ilişkiler ile alakalı konuları da aynı şekil de objektif değerlendirmeliyiz kanaatindeyim. Değişen dünya düzeni hakkında fikir ve görüş sahibi olmamız gerektiği inancını taşıyan bir bireyim. Ve tahmin ediyorum ki dün gerçekleşen kuruldan ve içeriğinden bir çoğumuzun haberi yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm dünyaya karşı yaptığı konuşmanın linkini aşağıya bırakıyorum. İzledikten sonra da objektif şekilde yapacağınız yorumları okumak isterim. Yorum yaparken de sevin ya da sevmeyin, karşınızdaki kişinin dünyaya karşı benim, sizin, hepimizin yüzü olduğunu unutmayın. Ben şahsen bir kez oy vermiş değilim, fakat saygı duymak zorundayım(ız).

Konuşmayı dün izledim ve söylediklerinin %99 kısımlık bir kısmına ben de imzamı atarım.

Che’nin BM konuşmasını izleyen var mı? Che için devrim türküleri yakıp Tayyip için diktatör güzellemesi yapan tatlı su solcuları anlamaz tabii ki elli sefer dinleseler yine anlamazlar. Amerika’da, Amerika’nın yüzüne tüküre tüküre konuşan başka biri varsa getirsinler oy verelim.

Baştan sona dinledim
Tarafsız değerlendirmem gerekirse (karşıt biriyim)
Sadece dış politikasını beğenen biri olarak
Dünyaya karşı cesurca dik durarak sesimize ses olmasını kutluyor bir çoğunun altina ben de imzamı atıyorum.
Doğruyu daima onaylamak gerektiğinden yanayım
Ancak bu şekilde başarıyı,kaliteyi yakalarız.

"Dünya 5'ten büyüktür" diyip dünyadaki bütün mazlumların haklarını haykıran başkan senin İslami kimliğin olduğu sürece bazılarına ağzınla kuş tutsan da yaranamazsın.

bir gün abd'nin kucağında bir gün rusya'nın kucağında olmaktan imtina etmeyenleri memnun eden konuşma.

tatlı su solcularını bilmem de nato kafa nato mermer sağcılar adnan menderes zamanında da aynı kafa tayyip zamanında da aynı.

bir gün abd'nin kucağında bir gün rusya'nın kucağında olmaktan imtina etmeyenleri memnun eden konuşma.

tatlı su solcularını bilmem de nato kafa nato mermer sağcılar adnan menderes zamanında da aynı kafa tayyip zamanında da aynı.

Devletlerin stratejileri vardır ve bunlar değişim gösterebilir. Eğer bir kucak ortamı varsa unutma, sen de o kucaktasın çünkü sen de bu geminin içerisindesin.

Senden daha yaratıcı bir yorum beklerdim İbrahim. Eee sonuc?

HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK…
HERKES İÇİN BARIŞ…
HERKES İÇİN REFAH…
HERKES İÇİN ADALET…
HERKES İÇİN HUZURLU VE GÜVENLİ BİR GELECEK...

Bunu Recep Tayyip Erdoğan Twitter'da yazmış diyeceklerim bu kadar.

doğru vardır ama;

gözünün içine baka baka "van münüt, van münüt" deyip, sonra fırıldak gibi dönerek, "yeaa ben onu moderatöre dedim" diyenlerin harcı değildir devletin stratejileri.

doğru vardır ama;

gözünün içine baka baka "van münüt, van münüt" deyip, sonra fırıldak gibi dönerek, "yeaa ben onu moderatöre dedim" diyenlerin harcı değildir devletin stratejileri.

Evet yoktur, ben de onu diyorum. Devletlerin stratejileri vardır, hükümetlerin ya da şahısların değil. Ki kaldı ki bence de moderatöre dedi, çünkü Perez'in sesini hiç duymadım ;) Özellikle yazdım, şu konuşmayı değerlendirelim diye de, esekherif 'in de dediği gibi, gerçekten gözünüzün önünü göremez olmuşsunuz.

Tayyip düşmanlığı bizi vatanserver yapmaz, marjinal yapmaz, elit yapmaz. Şu videoyu tartışacağız, değinilen konuları tartışacağız. Bu kadar basit.

Evet yoktur, ben de onu diyorum. Devletlerin stratejileri vardır, hükümetlerin ya da şahısların değil. Ki kaldı ki bence de moderatöre dedi, çünkü Perez'in sesini hiç duymadım ;) Özellikle yazdım, şu konuşmayı değerlendirelim diye de, esekherif 'in de dediği gibi, gerçekten gözünüzün önünü göremez olmuşsunuz.

Tayyip düşmanlığı bizi vatanserver yapmaz, marjinal yapmaz, elit yapmaz. Şu videoyu tartışacağız, değinilen konuları tartışacağız. Bu kadar basit.

https://youtu.be/9OX8IsUsNKQ

Sen once su videoyu tartis, daha sonra gel ;

https://www.google.com.tr/amp/s/www...inlar-diye-tazminat-odenmiyormus-1879322/amp/

Su yazida toplanan paralarin neden verilmedigini tartis , ondan sonra bu videoyu tartisir insanlar.

Bombos hamaset, hicbir derdi cozmez hicbir yaraya merhem olmaz. Bikti artik insanlar .

https://www.google.com.tr/amp/s/www...inlar-diye-tazminat-odenmiyormus-1879322/amp/

Su yazida toplanan paralarin neden verilmedigini tartis , ondan sonra bu videoyu tartisir insanlar.

Bombos hamaset, hicbir derdi cozmez hicbir yaraya merhem olmaz. Bikti artik insanlar .

Bir dahakine sen açarsın tartışırız İbrahim. Ya da yüksek müsadeni ister, ona göre hareket ederiz.

Bir dahakine sen açarsın tartışırız İbrahim. Ya da yüksek müsadeni ister, ona göre hareket ederiz.

Yok esragfurullah ben sadece olayi anlatmaya calisiyorum. 17 yildir yapilan bu konusmalar hicbir yaraya merhem olmadigi gibi Israil’in isgali artti hemde fazlasiyla

Bu odulude Turkiye Cumhuriyeti tarihinde kendisinden baska alan yok.

Yoksa icerik metni iyi hazirlanmis, o konuda bir sikinti yok

afganların hakkını korurken afgan delegelerinin telefonla uğraşmaları pek manidar olmuş, türk toplumlarının sorunlarıyla bu kadar ilgilenseydi çok daha yaşanılabilir bir ülke statüsünde olurduk.

Türkiye’de ve dünyada sivil toplum kuruluşlarının Ne şekilde işlediğini bilmezsek böyle savruluruz. İHH bu camianın içinden çıkmış olması kendini devlet yerine koyması ayrı bir ironiydi sonrasında özürler falan dilendi. Sen büyük devlet olamazsan seni hiç bir yere sokmazlar. Dün Bosna’da gördük bunu. Senin topladığın yardımları birileri gider sırplara verir. Kaldı ki İsrail dünyada ilk defa özür diledi. Tazminat ödedi v.s o gün ki hearzl gazetesini translateden çevire çevire bir hal olmuştum.

Ülkenizin lideri doğruda yapsa yanlışta yapsa kendi iradesiyle yapıyor. Amerikan elçisinin özel kalemi gibi çalışan başbakanlar gördü bu ülke.
İçinizde ki Tayyip düşmanlığını bit kenara bırakın.
Adam iyi konuştu diyin. Sadece konuşuyor icraatları da İsrail’e yaranma derseniz ayıp etmiş olmaz, ihanet etmiş olursunuz.

BM kürsüsünden Amerika ve İsrail’le bu şekilde konuşabilen bir kişi daha gösteremezsiniz. Konuşma sonra sisi ile birlikte yemeğe davet eden trampın iki yüzlülüğüne de gereken cevabı çok iyi verdi.

Kime ne anlatıyorum ki, Tarkan konserinde imamoğlu ve tunç Soyer alkışlatan. Yapsada yapmasada, çalışsada çalışmasana her şeye iman etmiş coolumsu tadında muhalif bir grup var.

Konudan farklı Engin Ardıç okuyordum şimdi şöyle diyor ; Bazı kadınlar sakallı erkek, bazı kadınlar sakalsız erkek severler.
Bizim aklımız ermez. Zevk meselesidir, karışılamaz.
Ancak, "bazı erkekler de sakalsız erkek sevince" iş biraz tuhaflaşıyor.
Üstelik bunlar karışıyorlar.
Ekrem İmamoğlu, İETT şoförlerine sakal yasağı koymuş.
Kucaklayacaktı ya...
İlle de "cıllop gibi şoför" istiyor.

Size cıllop gibi Reis-i Cumhurlar lazım bir sağdan bir soldan asan. Nettekim

Türkiye, Suriye pastasından dışlanıyor bir süredir. Bu konuşmanın ana metnini görmek isteyenler varsa, global hareketlilikte yakın zamandaki Suriye gelişmelerine bir bakınsın. Konuşmanın tamamında, ayrı konulara binaen "birliktelik" vurgusu, buna işaret ediyor. Yani çoğu kişinin sandığının aksine bu konuşma BM karşıtı bir konuşma değil, ben de pastada olmalıyım açıklamaları. 2 sene boyunca adım adım işgal edilen Ege adalarının ne kadar önemli olduğunun şimdi söylenmesinden belli zaten bir anlaşmazlığın patlak verdiği. Bu adalar 2 senedir işgal ediliyor. ABD, İtalya, Britanya, Yunanistan ve İsrail, Doğu Akdeniz'de bir seneye yakın bir süredir petrol/doğalgaz çıkarıyor. Amerikan zırhlıları Akdeniz'de cirit atıyor. İşgal edilmiş adalarımız ve buna ses çıkarmayan devlet insanlarımız sağ olsun Akdeniz sularındaki hakkımız 1+1 daire kadar kaldı, bunu şimdi fark ettiklerine mi inanalım yani? Cemal Kaşıkçı öldürüleli kaç zaman oldu, şimdi mi konuşuyoruz bunu devlet nezdinde? Şimdi mi takip ediyoruz?

Bu konuşmanın cesur söylemler, dik duruş falan olduğunu düşünen ya saftır ya da bütünsel düşünmek konusunda beceriksiz bir akla sahiptir. Bu kadar saf olmayın arkadaşlar, üzülürsünüz.

Son düzenleme:
Kessinlikle katılıyorum sevgili Arpes

Bütünü ıskalayıp parçacı yaklaşırsak bu gerçeği görmemizi engeller.
Tabloya bir bütün olarak bakamzssak ressamın vermek istediği mesajı ıskalarız...

Türkiye sadece suriye potasından çıkarılmadı...
Filistin, mısır, tunus, bahreyn, ırakta neredeyse hiç bir masada yok ve dışlanmış durumda.
Bağırıp çağırmak dışında çözüm adına tek bir adım kat edilebilinmiş değil...

Maalesef bu ses ben niye yokum, ben neden ötekileştirildimin sancıları...

Yorum yapan arkadaşların hissiyatlarını anlıyorum. Ve tek tek hepsinide beğendim. Keşke gerçek dediğiniz gibi olsaydı...

Sanırım bu bağlamda tek dik duruşu sadece darbeci sisi ile aynı masayı paylaşmayı red etmesiydi...

Son düzenleme:
Geri