Sonsuz mutluluk diye bir şey yok enci. Yeryüzündeki tüm ilişkiler için geçerli, her şey sıradanlaşır bir süre sonra.. defalarca yazdım, insan tek eşliliğe uygun canlılar değil zaten. Tabii böyle diye aldatma vs doğru bulmuyorum. Ama insanın doğası bu maalesef.Bu da çok duygusuz bir yaklaşım yahu. Öteki türlüsü de boşluk ve zaman doldurmaca olmuyor mu?
İlişki ve evlilik uygun şartlar oluşunca başlar ve yaşanır, gittiği yere kadar gider ve biter. Sonrasında zihni sıfırlamak bu kadar zor değil, olmamalı. Diğer türlüsü takıntılı hastalık derecesine geliyor, ve sonuçlarını görüyoruz.. kadınlarda çoğunlukla psikolojik travma ya da fiziksel şiddet, erkeklerde daha ileri boyutta fiziksel ve psikolojik şiddete yol açıyor..
Bir ilişkiye ne zaman başlayacağını, ne zaman ve nasıl bitirecek olduğunu bilen bir bilince ulaşmışsan kişisel gelişim ve olgunluğa erişmiş olursun.
Onun dışında kendi hayatından düşün, ya da çevrenden. Her ilişki birbirine benzer, hepsinde klâsik şeyler vardır.. her manito seni sevdiğini, özlediğini söyler, hepsi kıskanır vs vs diye uzar.. bazı küçük detaylar farklılık gösterir, belki de cezbeden şey odur bilemiyorum.
Bir ilişkiye bir süre sonra bitecek diye başlanmaz, ama bir ömür sürecek diye de başlanmaz..
Ve enci yine hiçbir kitapta yazmaz.. bu hayatta yaşlanmayan tek şey heyecandır..
O heyecanı hissettiğin an, yeni aşklara yelken açacaksın.. eskisini silip atacaksın.