Birden fazla eşiniz olsun istermiydiniz ?

Konu sahibi son olarak 924 gün önce görüldü

Birden fazla eşiniz olsun istermiydiniz ?

• Evet, isterdim

Kullanılan: 12 22.6%
  • Hayır, istemezdim

Kullanılan: 34 64.2%
  • Evlenmeyi düşünmüyorum

Kullanılan: 6 11.3%
  • Diğer;

Kullanılan: 1 1.9%

• Kullanılan toplam oy
    53
Birden fazla eş nedir? İnsanın aklına da sığmaz mantığına da...
Erkeği ya da kadını yok ve işte bu sebeple zina yasası gelmeli ki evli evini bilsin, evlilerin etrafında başkaları dolanmasın ve evliler de eşinden başkasına yönelmemeyi öğrensin.

Zina yasasi. Ba ba ba laflara bak. Aklın fikrin elde sopa ile ceberrut baskıcı şekilde toplum düzeni sağlamak.

Yahu insan yaradılış itibariyle zaten tek eşliliğe uygun değil ki, millet hikâye anlatıp durmuş konuda.

Zina yasasi. Ba ba ba laflara bak. Aklın fikrin elde sopa ile ceberrut baskıcı şekilde toplum düzeni sağlamak.
Nasıl olsun peki sence?
Evlilik kurumuna saygısı olmayanlar yüzünden herkes evlilikten soğudu.
Yakın arkadaşım 15 yıllık eşini başka bir kadınla yakaladı ve o gün intihar etti.
İnsanların yaşamına üçüncü şahısların dahil olmasına nasıl engel olacaksın ki yasal düzenleme olmadan?

Kaldı ki evli olmaya da gerek yok ve yolunda giden ilişkine bile dahil olmaya çalışanlar çıkıyor.

lütfen müge anlı tarzı olayları demagoji yaparak anlatmayalım.

evlilik diye bir kurum yoktur. altı üstü kağıt parçasıdır. hiç bir kutsallığı vs yoktur.

bunun sebebi toplum ahlakı vs diyenler olabilir fakat o bile değildir, herkes kendi ahlakını terbiye edebilseydi böyle bir sorun yaşanmazdı.

bunu yasal düzenleme ile zoraki şekilde dayatmaya kalkarsanız sonuçlar daha kötü olur.

özet ; yapmak isteyen bir yolunu bulup yapar. saygılar

lütfen müge anlı tarzı olayları demagoji yaparak anlatmayalım.

evlilik diye bir kurum yoktur. altı üstü kağıt parçasıdır. hiç bir kutsallığı vs yoktur.

bunun sebebi toplum ahlakı vs diyenler olabilir fakat o bile değildir, herkes kendi ahlakını terbiye edebilseydi böyle bir sorun yaşanmazdı.

bunu yasal düzenleme ile zoraki şekilde dayatmaya kalkarsanız sonuçlar daha kötü olur.

özet ; yapmak isteyen bir yolunu bulup yapar. saygılar
Hayatımda hiç Müge Anlı izlemedim ve bahsettiğim olay gerçek...
Ahlaki bir konu değil ayrıca ve tamamen vicdani ya da haksızlık da diyebiliriz.
Yapmak isteyen çıkacak eşinin karşına ve açıkça söyleyecek... Eş derse ki "ne yaparsan yap" o zaman sorun olmaz ancak eşin kandırılması üzerine başkaları ile olmak kabul edilemez.
Toplum içinde itibarın da iki paralık oluyor, senden başka herkes bilip konuşuyor v.s.

Evliliğin sorumluluğunu alamayan evlenmeyecek ya da olmuyorsa boşanacak, bu kadar basit.

Hayatımda hiç Müge Anlı izlemedim ve bahsettiğim olay gerçek...
Ahlaki bir konu değil ayrıca ve tamamen vicdani ya da haksızlık da diyebiliriz.
Yapmak isteyen çıkacak eşinin karşına ve açıkça söyleyecek... Eş derse ki "ne yaparsan yap" o zaman sorun olmaz ancak eşin kandırılması üzerine başkaları ile olmak kabul edilemez.
Toplum içinde itibarın da iki paralık oluyor, senden başka herkes bilip konuşuyor v.s.

Evliliğin sorumluluğunu alamayan evlenmeyecek ya da olmuyorsa boşanacak, bu kadar basit.
ahlaki olmadığına katılmıyorum, haksızlık bile diyebiliriz ama vicdani olarak göremiyorum bir türlü.

evlilik artık bir seçme ve seçilme yarışı , parası olanı veya güzel / yakışıklı olan yerine gerçek istekleri ön plana koyduktan sonra pek sağlıksız evlilik olacağını düşünmüyorum.

rezil olmayı veya rezil etmemeyi kaldıramayacak olan evlenmesin.

"Evliliğin sorumluluğunu alamayan evlenmeyecek ya da olmuyorsa boşanacak, bu kadar basit." sonuç olarak hemen hemen aynı yere çıkmışız, fakat "Zina yasası" bunun neresinde ? : )

ahlaki olmadığına katılmıyorum, haksızlık bile diyebiliriz ama vicdani olarak göremiyorum bir türlü.

evlilik artık bir seçme ve seçilme yarışı , parası olanı veya güzel / yakışıklı olan yerine gerçek istekleri ön plana koyduktan sonra pek sağlıksız evlilik olacağını düşünmüyorum.

rezil olmayı veya rezil etmemeyi kaldıramayacak olan evlenmesin.

"Evliliğin sorumluluğunu alamayan evlenmeyecek ya da olmuyorsa boşanacak, bu kadar basit." sonuç olarak hemen hemen aynı yere çıkmışız, fakat "Zina yasası" bunun neresinde ? : )
Zina yasasının çıkacağına ben de ihtimal vermiyorum ve o işin abartısı elbette fakat ciddi bir tazminat cezası koyabilirler ki caydırıcı olsun. Eşini aldatana da aldatmaya ortak olana da büyük bir para cezası kesilirse hiç değilse kolay kolay cesaret edemezler.

Bekarlar da aynı dertten muzdarip... Sevgiline yapışan mı istersin ya da sevgilin olduğunu bildiği halde şansını deneyen mi?
Bu konuda çok tepkiliyim maalesef çünkü korkunç örnekler biliyorum ve çok acı çeken insan var.

Ohoo tanımıyor gibi lefy ile polemiğe girmis canis major. Olm lefy son sözü söyleyene kadar izin vermez tartışmanın bitmesine anlamadın mı :D sonra diyor ki erkek dediğin alfa olacak. Ya bacım kusura bakma da alfa böyle darlamalara gelmez.

lefty canis'e tövbe ettirip imana getirmeden bu konudan çıkmaz.

Evlilikmis birlikmis. Adi komandit şirket mı la bu. Yok yönetim kurulu falan da olsun. Bekar arkadaşlara nasihatim olsun. Evlilik sözleşmesi yapın. Ayıp günah değil.

Ohoo tanımıyor gibi lefy ile polemiğe girmis canis major. Olm lefy son sözü söyleyene kadar izin vermez tartışmanın bitmesine anlamadın mı :D sonra diyor ki erkek dediğin alfa olacak. Ya bacım kusura bakma da alfa böyle darlamalara gelmez.
Sen alfa olmadığın için alfalık hakkında yorum yapmamalısın ve kaldı ki biyoloji de bilmiyorsun.
Sen forumda seni aşağılayan kadınlarla bile diyaloğu kesemiyorsun da hangi alfalıktan bahsediyorsun?
Karşımda alfa olursa tavrım da değişir, sen bu işlere hiç kafa yorma derim.
Bana 'bacım' diye hitap etme lütfen, hiç hoşlanmadığım bir ifadedir. Aramızda belli bir resmiyet var ve hep de olacak, bacı gibi avam bir tabirle şekillendirmene gerek yok.
Neyse, uzatmayacağım ancak senle doğru iletişim kuramıyoruz ve bence bu duruma artık son verelim, iletişimi keselim.

Geri