Bir zamanlar samimi olduğunuz karşı cins arkadaşınızın biriyle sevgili olmasını, mutluluğunu kıskanır mısınız?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yoksa yanında olur destek mi çıkarsınız ?

Manitosu olunca değişiyor insanlar, o yüzden manitosu olmayan samimi kamkileri çok severim..
İstisnalar hariç tabii, değişmeyen çok kıymetli kişiler de var.
Ama yine de manitosu olmasın.. kıskançlık değil de, ilgisini başkalarına verince insan bozuluyor hafifçe :)

Gerçek arkadaş, arkadaşın başkasıyla mutlu olmasına sevinir kimi nereye koyduğunuz önemli tabi

• Beğen
Tepkiler: Sim
Benimkiler hepsi öyle.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Neden kıskanayım? Allah herkesin kalbine göre versin.

birlikteligim yoksa kiskanma halkimda yok
arkadas arkadasca kalir

arkadaş arkadaştır, sevgili sevgilidir, eş eştir. hepsinin olduğu kulvar, bulunduğu durum farklıdır. arkadaş sevgili gibi davranamaz, sevgili eş gibi davranamaz. her şeyin bu kadar iç içe girmesiyle birlikte insanların “fazla” olan davranışlarının normal karşılanması da bana fazla. herkes olduğu konumun sınırını bilirse ilişkiler daha sağlıklı oluyor. erkek arkadaşlarımın ilişkilerini kıskandığımı, baltalamaya çalıştığımı, sevgilisinin önüne geçmek için çabaladığımı, mutsuzluğunu istediğimi hatırlamıyorum. hayatlarındaki insanlar yanlışsa zaten bunu görebilirler, göremeyecek kadar aşık olup körleştilerse de başına geleni çekerler, paylaşmak istediğinde de ben yine arkadaşı olarak hazır bulunurum. valla artık kreş kafalı insanlara da, çarpık ilişkileri dinleyip duymaya da tahammülüm yok. son dönemlerde dinlediklerim bana yeterince ağır geldi, adam olun.
+
bir zamanlar ne kız serçe… bir zamanlar öyleyse ve artık değilse de bana ne zaten, herkese mutluluklar. hayat kısa, aylar tutuluyor…

bir zamanlar? eğer görüşmediğim bi arkadaşımsa umrumda olmaz. diğer türlü zaten onun adına sevinirim, mutlu olsun isterim.. -sevdiğim adamı başkasına kaptırmışım gibi sorular niye soruyorsun serço….

• Kahkaha
Tepkiler: ne
İkili ilişkilerde herkes sınırlarını bilmelidir ve yakın arkadaşımın mutlu bir ilişkisi olması beni asla rahatsız etmez. Onun adına sevinir ve hayatına dahil ettiği kişiyi de zamanla tanımaya çalışırım.

Arkadaş grubumdaki erkeklerin, eşleri ya da sevgilileri ile iyi anlaşıyorum hatta bazıları ile en az onlar kadar samimi ve güzel dostluklar kurdum.

İlişkilerde sınırlar doğru çizilirse kimse de o ilişkiden sıkılmaz, zarar görmez. Bunaltıcı ve sahiplenici insanlardan ise herkes kaçmaya çalışır.

Arkadaş arkadaştır, sevgili sevgilidir ve dost da dosttur. Kendini bilen insanlar açısından hiçbirinin başka bir şeye evrilmesi söz konusu olamaz.

İşte sevgili lena ve melodram konu da tam orda başlıyor sevgili yaptı diye arkadaşını kıskanan baltalayan olduğu için artık arkadaş değiller :emoji_innocent:

Bu nasil varoşca bir tutumdur?
Ortadogu psikolojisi bu.
Yapmayin etmeyin...benim milletim daha iyi seylere layik

insan arkadaslarınıda paylasamaz kıskanır yani.
olabilir kıskanabilirim sanırım xs qwe

umurumda olmaz, samimiyetim devam ediyorsa onun mutluluğunu gördükçe ben de onun adına mutlu olurum. sevdiğin kişinin arkadaşlarını kıskanma durumu bence bir takım ilgi açlığı ile özgüvensizliğin getirdiği kaybetme korkusunun dışavurumdur. manipülatör şekilde davranarak kendi eksikliğinizi kıskançlık kisvesi altında seviyorum etiketiyle yedirmenize gerek yok, aklı olan zaten kavrar. sevgiyi kıskanmak ayrı, sevgiliyi kıskanmak ayrı şeyler arkadaşlar, yüzmeyi bilmeyen kişiyi bir kaşık suya atsan da boğulur, okyanusa atsan da boğulur. sevginin ne olduğunu öğrenmek gerekir, dilini bilmediğin duyguyu konuşarak biliyorum ayağına yatmaya gerek yok.

Geri