Bir Türk Dünya'ya Bedel Midir?

Konu sahibi son olarak 4547 gün önce görüldü
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum özeleştiri yapmak iyidir ama direk Faşisttir demek ağır diyorum elbet her devlet zamanın gerektirdiğini yapar bunu iyi biliriz ama Faşist biraz ağır derim her zaman:)

faşist kavramına nasıl baktığımızla alakalı.
sen faşist denilince ne düşünüyorsun?

faşist kavramına nasıl baktığımızla alakalı.
sen faşist denilince ne düşünüyorsun?

sizin ne anlamda faşisti kullandığınızla da ilgili bu durum

faşist olacak kadar milliyetçilerin bu Ülkede kaldığını düşünmüyorum...

faşist olacak kadar tutucu radikal değerlerimiz olduğunu da düşünmüyorum

anti-demokrat diyebileceğimiz kadar demokrasiden yoksunda değiliz ki Dünyada çok yeri gördüm bizden çok daha baskıcı ve otoriterlikle yönetildiğini gördüm inan bana Faşist olsak daha istikrarlı olurduk çünkü şuan iki yüzlü bir Devletiz.

sanırım gitmem gerekiyor iyi forumlar dilerim:)

Türklere faşist deme ağır bir laf olur diyorsun, kendin devletimize iki yüzlü diyorsun...

Türklere faşist deme ağır bir laf olur diyorsun, kendin devletimize iki yüzlü diyorsun...

siyasi olarak evet öyle Filistine siyaset yapıyor Müslüman diyor ama Afganistan katliamlarında onlara nedense din kardeşim demedi neden Amerika ordaydı

İrana yaklaşıyor Rusyaya siyaset yapıyor sonra bir anda Obama kucaklamasını görüyoruz tam bir siyasi iki yüzlülük yapıyoruz özeleştiri yapıyorum ama Faşist ve iki yüzlülük muhabbetini seninle tartışmam siyaset konusunda tartışmam :)

Ahh neyse.
değiliz sanki.
olmayan birşeyi tartışmıyoruz.
olan şeyleri konuşarak ne olduğumuzu bilmek bunun farkında olmak daha mantıklı..

kore ye gönderilen onca insan neden gönderildi acaba? bi oturup düşünün isterseniz.

sırf nato ya üye olmak için.

Ahh neyse.
değiliz sanki.
olmayan birşeyi tartışmıyoruz.
olan şeyleri konuşarak ne olduğumuzu bilmek bunun farkında olmak daha mantıklı..

kore ye gönderilen onca insan neden gönderildi acaba? bi oturup düşünün isterseniz.

sırf nato ya üye olmak için.

çok iyi yere değindin natoya çok kullandırdık kendimizi ayrıca şuan Kore'nin tam bir Amerikancı olduğunu düşünürsek herşey ortada

1 Türk dünyaya bedel değil midir?

Soruya bak hizaya gel olmuş. Türk olarak "Dünyayı kurtaran adam" filmini bile yaptık. Dünyaya bedel olduğumuz kültürümüzle de belli.

:)

Dert etmeyin. Sürün Karslıları piyasaya vallahi dünyayı ele geçirir . :D

Bizden hala masal bekliyorlar.

ah biz 1453 te istanbulu fethettik değil mi?

ahh çok pardon.

Avrupa sorgulayarak güçlendi bizde geçmişimizi hiç sorgulama yapmadan empoze yoluyla anlatılıyor ataları sorgulamayın deniyor bu Atatürkte bile böyle aynı tas aynı hamam tavrıyla devam ediyoruz yapılan büyük meziyetler var ama ileriye bakın artık değil mi ama yıl 2013

Zamanında bir şeyler başarmamız demek, bir çağı kapatıp açmamız demek bir Türk'ün dünyaya bedel olması anlamına gelmez. Kabul ediyorum, yüce Atam Fatih çok süper bir iş başarmış, ruhu şad olsun.
Ama bu gibi şeyler kimseyi bir dünyaya bedel etmez. Bi bakıma da ırkçılıktır. "Dünyayı kurtaran adam"
valla ne diyim herkes kendisini över :)
Ona bakarsak Hz.Muhammed Türk değil. Şimdi ne yapacağız?

Zamanında bir şeyler başarmamız demek, bir çağı kapatıp açmamız demek bir Türk'ün dünyaya bedel olması anlamına gelmez. Kabul ediyorum, yüce Atam Fatih çok süper bir iş başarmış, ruhu şad olsun.
Ama bu gibi şeyler kimseyi bir dünyaya bedel etmez. Bi bakıma da ırkçılıktır. "Dünyayı kurtaran adam"

konuyu başka yerlere çekiyorsun dostum Hz.Muhammed'in konuyla ne alakası var

kıyaslama yaptığın şeyler elma ve armut kadar alakasız.

H.z Muhammed araptı ve kuran ortadoğu da araplara indirildi ve sonra islamiyet yayıldı peki türkler islamiyete inanmadan evvel ne yapıyorlardı?

tarihte ki en eski uygarlık dinsiz olacak değildi ya?

şaman dinine inanıyordu türkler..

araplar müslümanlığı yaymak amaçlı bir çok katliam savaş yaptılar türklerde bu savaşlardan birinden sonra müslümanlığa geçiş yaptı.

peki osmanlıya dönelim..

harem de caiyeler padişahlarla nikahsız bir şekilde karı koca ilişkisi yaşıyorlardı
islamiyette bu yok. günah.

alkol desen o da var.

yani Türkler müslüman gibi görünsede müslümanlığı o dönem kendi çıkarları için kullandılar ayrıca osmanlıda salt türk kimliği hakim değildir. onlar için hanedan önemliydi.

padişah eşlerine bakarsanız durumu daha iyi idrak edersiniz.

gelelim salt türk kimliği bilincine,bu bilinç osmanlıdan sonra halka yerleştirildi. Savaşlar milli mücadele vs gibi zor dönemler insanlar yoksa nasıl birbirine kenetlenebilirdi?

dikkat edin din değil miliyetçilik ve vatan sevgisinden bahsediyorum.

Türkler sadece müslümanlığı dünya ya daha ılımlı olarak tanımış olabilirler ama bu demek değildir ki her türk müslümandır. Hayır alakası yok. Her türk müslüman olsa idi tarihinde bi çok farklı dine ev sahipliği yapmazdı. Çünkü Türk ırkı bi çok dini mezhebi içinde barındıran bi ırktır. en basitinden diyorum ki..

atalarımızın eşleri içinde tek saf türk yok. olsa da 1-2 yi geçmez. Bu doğan çocuklar genlerini sadece babalarından mı aldılar ? hayır..

Ve bugün anayasa'nın 66. maddesine göre, "türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür."

Bunun hiç bir üstün özelliği yoktur.

Türklerin akrabalık duyguları vardır. Bu artı bi özellik midir değil midir bilemiyoruz.

Bagları kuvvetlidir.

bu ırktan değil kültürden gelen birşey.
bize böyle öğretildi.

mümkünse bu tarz sözlerle kendimizi gaza getirmeyelim.

kıyaslama yaptığın şeyler elma ve armut kadar alakasız.

H.z Muhammed araptı ve kuran ortadoğu da araplara indirildi ve sonra islamiyet yayıldı peki türkler islamiyete inanmadan evvel ne yapıyorlardı?

tarihte ki en eski uygarlık dinsiz olacak değildi ya?

şaman dinine inanıyordu türkler..

araplar müslümanlığı yaymak amaçlı bir çok katliam savaş yaptılar türklerde bu savaşlardan birinden sonra müslümanlığa geçiş yaptı.

peki osmanlıya dönelim..

harem de caiyeler padişahlarla nikahsız bir şekilde karı koca ilişkisi yaşıyorlardı
islamiyette bu yok. günah.

alkol desen o da var.

yani Türkler müslüman gibi görünsede müslümanlığı o dönem kendi çıkarları için kullandılar ayrıca osmanlıda salt türk kimliği hakim değildir. onlar için hanedan önemliydi.

padişah eşlerine bakarsanız durumu daha iyi idrak edersiniz.

gelelim salt türk kimliği bilincine,bu bilinç osmanlıdan sonra halka yerleştirildi. Savaşlar milli mücadele vs gibi zor dönemler insanlar yoksa nasıl birbirine kenetlenebilirdi?

dikkat edin din değil miliyetçilik ve vatan sevgisinden bahsediyorum.
Zamanında aynısını demiştin bir tartışmada, A diyorum B algılıyorsunuz diye, aynısı şu an benim için geçerli. Dediklerimi başka şekilde algılıyorsunuz. Yada şöyle diyim, anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.

Ukala Sözler ;
"Türk olarak "Dünyayı kurtaran adam" filmini bile yaptık.
demiştinde o yüzden o şekilde bir yorum yaptım :)

Neyse işte hadi bana eyvallah tartışın edin benim dediklerimi tersinden algılıyorsunuz...

Eskide kalmış bir laftır. Şimdi pek geçerliliği yok ama zamanında evet 1 Türk Dünyaya Bedeldir. Fatih Sultan Mehmet Han, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Osman Gazi, Orhan Gazi, 4. Murat, I. Beyazid Veli Hz.

ve daha niceleri hepsi zamanında tek başına dünyaya bedel kişilerdir. Haçlıları yenmişlerdir tüm avrupayı dize getirmişlerdir. Tabi silah çıktı mertlik bozuldu ondan sonra bu sözün bir değeri kalmadı...

Her ülke için kendi ırkı üstündür. Başka bir ırkı küçümsemek ne kadar doğru ?

Geri