Bir Türk Dünya'ya Bedel Midir?

Konu sahibi son olarak 4542 gün önce görüldü
Şimdi bişeyler söylücem faşist olcam ama neyse :p Türk milleti teşkilatlanma becerisiyle önde olmuştur hep.Tarihe bakınca başka bayraklar altında yaşayan Türk kavimleri pek göremezsiniz.Napar eder teşkilatlanır kendi bayrağı altında yaşar.Yine geçmişte kıt imkanlarla elinden gelenin en iyisini yapmayı bilmiştir bu millet.Bu açıdan bakıldığında bir Türk dünyaya bedeldir denebilir fakat hiçbir ırk diğerinden üstün değildir bunu da belirtelim.

Ben yorumumda bunlara aykiri bir sey göremedim. Kendimi ezdirmem, onlar kadar degerliyim. Kendimi üstün görmem onlar da benim kadar degerli. (:

Bende sizin adınıza yazmadım,siz aykırı düşünüyorsunuz düşüncesiyle dile getirmedim hani demiştiniz ya ;

Bana göre bati cok üstün görülüp özentilik yapildigigindan en az onlar kadar degerli oldugumuzu anlatmak amaciyla söylenmis..

Kırmızıyla betimlediğim yere görede zaten size ait bir düşünce değil.Sadece yazdığınız düşünceye göre kendi fikirlerimi aktardım.Size yönelik değil genel olarak yazdım yani (:

Yahu Allah askina su sözden bir Türk cikar rambo misali bütün irklari, milletleri devirir gecer sözü anlayanlar bir adim öne ciksin. :cici:

bu kavram M.Kemal Atatürk sayesin de anlam bulmuştur. Tek başına Türk kimliği hiç bir anlam ifade etmez. Türkler faşist midir? Evet öyledir.
Açıkçası hiçbir konuda hiç bir şekilde genelleme yapılmasını onaylamayan biri olarak, bu yorumunuzu da hoş bulmuyorum. "Türkler Faşisttir." gibi barbar bir terimle genelleme yapmak hiç hoş değil.

Degil midir dersen sence tarafli olmaz mi?
Ayrica almanlar icinde derim
Ama ben turk oldugum icin turklerle ilgileniyorum.
Militarist zihniyetin ulkeye ne kadar zarar verdigini soylememe gerek yok saniirim.

Militarizm ile Faşizmin nerden birbirine ulaştığını bir türlü çözememekle birlikte, çok farklı pencerelerden baktığımızı anladım :) Tartışmaya devam edenlere kolay gelsin.

Askeri sistem sayesinde sert yonrtim disiplin saglarsin ve turjluk bilincini ustun irk gibi gostererip militaristligi kutsal sayabilirsin.

Bknz: ya sev ya terket.
Bknz: her turk asker dogar

Gibi...

Askeri sistem sayesinde sert yonrtim disiplin saglarsin ve turjluk bilincini ustun irk gibi gostererip militaristligi kutsal sayabilirsin.

Bknz: ya sev ya terket.
Bknz: her turk asker dogar

Gibi...
İnsan olaya baktığın pencereden bakınca sana hak vermiyorda değil :) Ne diyelim...

Bu bai kavramlara karsi daha acimasiz olmani saglar.
Zaman ilerledikce fasist bi dusunce yapisna burunebilirsin.

Zamanjnda kurtlere karsi devletin uyguladigi politika buna en guzel ornektir.
Bunun disinda alevilere de ayni sekilde.

Hatta kemalizm kavraminin ne oldugunu idrak edemeis ve bunu ideoloji haline getirmis bir nesilin var olmasindan rahatsizim.

Ne demek mustsfa kemal in askerleriyiz?

Iste bunlsr hep militarist duzen.

Brnim baktigim pencere ile senin bsktiginin ayni olmasins ihtimal bile vermiyorum zaten. Iyi aksamlar.

bu kavram M.Kemal Atatürk sayesin de anlam bulmuştur. Tek başına Türk kimliği hiç bir anlam ifade etmez. Türkler faşist midir? Evet öyledir.

bu dünyada Faşist olmayan tek millet yoktur çünkü kana elini bulaştırmayan kimse yoktur ayrıca gerçek manada Faşist olsaydı bu manayı çıkaran İtalyanların kökü kururdu çünkü Atillaya çok yalvarmıştı Papalar Romaya girmeyin diye ve girmediler eğer girselerdi İtalyan diye bir ırk olmazdı..Faşizm diye bir mana bile çıkmazdı:)

Avrupanın verdiği Türkiye Cumhuriyetinde Türklerin geçmişinin Faşist yorumlarına varan değerlendirmelerinin olması o kadar doğal ki !!!

Ciddi bir iddia atmakta çok sınırsızsınız Tük milleti Avrupaya daha iyi köle olalım diye kurulmuş bir Cumhuriyetçik gibidir ...

bu dünyada Faşist olmayan tek millet yoktur çünkü kana elini bulaştırmayan kimse yoktur ayrıca gerçek manada Faşist olsaydı bu manayı çıkaran İtalyanların kökü kururdu çünkü Atillaya çok yalvarmıştı Papalar Romaya girmeyin diye ve girmediler eğer girselerdi İtalyan diye bir ırk olmazdı..Faşizm diye bir mana bile çıkmazdı:)

bi üst cevabımda demişim ki; almanlarda faşisttir ama beni türkler ilgilendirir. Çünkü ben türk üm.

Scarlett Johansson Türk olsaydı,belki.
Ama bu şartlar altında hayır.

bi üst cevabımda demişim ki; almanlarda faşisttir ama beni türkler ilgilendirir. Çünkü ben türk üm.

şimdi Almanya Faşisttir son yüzyıllardaki en büyük katliama neden olmuştur ve sırf radikal bir milliyetçilik için ama aynı kelimeyi Türklerde kullanmak biraz ağır değil mi?

100 yıl öncesinde bu topraklarda ermenilerde vardı, rumlarda vardı, yahudilerde vardı, zazalarda vardı... yani var oğlu vardı peki şimdi yoklar, neden mi?

türk müslümanlardan oluşan bir türkiye yaratmak için ne yapılmalı?

cevap çok basit asimile et, asimile edemeyeceklerinden de ne yap ne et kurtul.

_1915 ermenileri sür.( bunu saymayabilirsiniz çünkü türkiye daha kurulmamıştı)

_ 1923 yunanlılarla anlaşarak rum ve ortadoksları gönder ( madem vatandaşlık bağı ile türkiye bağlı herkes türk o zaman bu adamlar ne halt yemeye ülkeden gönderilir.)

_ 1927 imroz ve bozcaada yunanca eğitimi yasakla. (lozan antlaşmasının 14. ve 42. maddelerine aykırı olarak)

_1920lerde ve 1930larda kürtçe ve arapça konuşanlara kelime başına 5 kuruş ceza koyarak bu dilleri yasakla

_ 1934 de trakyada chp il örgütünün eş güdümünde yahudilere saldır.

_ 1935 de rum ve ermeni avukatların hakkını gasp et

_ 1938 de dersimli zazaları katlet( ki bazıları ama orda isyan çıktı burda yapılan sadece isyanın bastırılması diyebilir ancak durum hiçte öyle değildir. bunun en güzel örneği hozattır hozat da kimse olaylara karışmadı. peki bunun karşılığında ne oldu hozatlılara, erkekler munzur kenarında kurşuna dizildi, kadın ve çocuklar eve tıkılıp ateşe verildi. bu konuyu merak edenler yavuz semercinin size bir dersim hikayesi anlatayım yazısını okuyabilir. dersim olaylarında işlenen bir diğer suç, ki bu suç 1948 yılında kabul edilen soykırım tanımına giriyor "grubun çocuklarını zorla başka bir gruba transfer etmek" )

_ 1941-1942 bütün gayri müslüm erkekleri 20 kura birden askere alıp amela taburlarına yolla, yol inşaatına gönder.

_ 1942 varlık vergisini çıkar. ( ki bu verginin ne kadar ırkçı ve adaletsiz olarak alındığına dair nice güzel kaynak var)

_ 6 ve 7 eylül olaylarında rumların mallarına canlarına tecavüz et ( olayları atatürk'ün evine ses bombası atılması başlatmıştı bilin bakalım bombayı kim atmıştı. mit'in ta kendisi bombayı bizzat kendisinin attığını yakın zamanda açıkladı)

_ 1964 yunan pasaportlu tüm istanbul rumlarını ülkeden yolla

işin din boyutuna gelince yapılan alevi katliamları, bu katliamları yapanların cezanlandırılması bir tarafa, katliamları yapanların avukatlığına soyunulması. cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmemesi ve verilen din dersleri.

Türklüğünden evvel insanlığın ön planda bana göre ben insanları ırklarına göre ayırmıyorum. Özeleştiri yapmayı bilmeli.

Atatürk ü de insan olarak düşün;)

işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum özeleştiri yapmak iyidir ama direk Faşisttir demek ağır diyorum elbet her devlet zamanın gerektirdiğini yapar bunu iyi biliriz ama Faşist biraz ağır derim her zaman:)

Geri