Bir Şizofren Genç

Konu sahibi son olarak 4364 gün önce görüldü
Bilgimin çeyreği kadar bilgiye sahip insanları öğrencilerin karşısına profesör olarak çıkaran Türk Eğitim sisteminin ağzına pul biber süreyim.

Ben Deli Değilim

Bugün okulda can sıkıntısından bir üst sınıftakilerin 'XX.YY. Başlarında Türk Edebiyatı' dersine girdim.
Derste dersten farklı olarak havada uçan kağıttan uçaklar, tükenmez kalem ile bir ufak kağıt parçasını nefesi ile uzağa atmalar, apaçı müzikleri dinlemeler, telefon ile sevdikleriyle konuşmalar, flim , video , oyun oynamalar vs vs. ile karşılaştım. Bu sınıfın öğretmeni yok mu acaba der gibisiniz evet var kendileri layık olmadığı masada iddaa oynamakla meşgul. Sesli bie şekilde ' hocam derse ne zaman başlayacağız' dediğim an sınıfta kahkahalar saniyer içerisinde yükseldi. Bu kahkahalara öğrenmen sıfatında ki yaratıkta eşlik edince olaylar koptu haliyle.

Yaratık : Senin bu sınıftan olmadığın apaçık belli. Hangi bölümdensin?
Ben : Türk Dili ve Edebiyat bölümü ileride sizinle ders görme ihtimalimin en yüksek noktada olduğu kısım.Ya da değil.
Yaratık : O zaman beni çok iyi tanıman gerek. Ben Cemal hoca öğrencilere ders değil özgür olmalarını sağlayan tek hocayım burada.
Ben : Tanıtmanıza gerek yok kendinizi gayet iyi tanıyorum.Peki sizin öğrencileriniz neden bir türlü mezun olamıyor? Maden özgür olmalarını istiyorsunuz neden hepsini bu kümeste topladınız? Hadi çıkın gidin desenize ya da Vize-finallerde sınava sokup soguk terler döktürüyor sunuz? Sonra benim öğrencilerim neden bu kadar başarısız diye yakınıyor sunuz?
Yaratık : Umarım ilerde benim öğrencim olursun ve seni asla bu dersten geçirmeyecem şimdi çık dışarı
Ben : Merak etmeyin hoca o kadar salak değilim sınıfa girmeden önce küçük bir hesap yaptım. Sizin öğrenciniz olmam için emekli olmamanız gerekiyor. Ben o ana kadar siz emekli oluyorsunuz problemde böyle kapanmış oluyor.

Sınıftan bir alkış sesi gelir bana mı? Yoksa yaranmak için hocalarına mı?
Yine mi bir Türk Eğitim sistemi.

Bir Genç

Geçmem gereken derslerden kaldım.Kalmam gereken derslerden geçtim. Acaba Dua'nin neresinde Amin demedik?​

Bu güzelim havada okula gitmemde yardımcı olan Aziz hocama buradan tüm nefretimi bir kes daha yazıyı dökmek istiyorum. Sen bir öğrenciye boyu takacak bir kişilik değilsin be hoca, kimler seni dolduruşa getirdiyse onlarla birlikte mavilikte yolculuk yapın SSınavına bir daha girmem bilesin

Geri