Bir şiddet türü olarak "Dedikodu"

Konu sahibi son olarak 2994 gün önce görüldü
sen ne canlar yakmıştırsın
neyse
sevmiyorum böyle şeyleri

Karma'yı ilk kez imalı bişi yazarken gördüm

Yoruyor imsanı. Günlük hayatınızda ne kadar uzak duesanız da bulaşıyorsunuz bir şekilde. Katılmasanız da kulak misafiri oluyorsunuz. Daha küçükken çok daha serttim bu konuda. Uyarır ya da dinlemezdim. Şimdi sanırım biraz daha yıprandım. Uzaklaşıyorum sadece.

Hoş değil çok gereksiz ama onsuzda olmuyor.Dedikodu bazen rahatlatıyor iyi geliyor sori.

karşı taraf için şiddet olabilir....... ancak yapan kişi tarafından oldukça rahatlatıcı bir aktivite...... yeni bir dedikodu öğrenmek serotonin hormonu olmak üzere özellikle adrenalin salgılanmasına neden oluyor ki kalp sağlığı açısından oldukça önemli....... dedikoducu kişilerine neden "bu bizi de gömer" dendiğini böylelikle öğrenmiş oldunuz.......

@Sade ile arada şiddet uyguluyoruz demek. duydun mu sadi?

dedikodu içinde kötülük barındırır
masumiyeti sizden öğrenecek değilim

Dedikodu candır. İnsani hayata bağlar. Cildi gençleştirir. Damar sertliğini önler. Erkek cinselliğini destekler.

Gıybet, sosyal hayatın temelidir.

Okudugum genetik determinist bir makalede dedikodunun,
iyi ve kacinilmaz bir sosyal aktivite olduğu yaziyordu :)
"modern insanin" ötekilerinin hayatlarıyla mesgul olmasi tarih öncesi beynimizin bir yan urunuymus.
Bunu da, avci-toplayici tuketim biciminin is birligi icerisinde ilerlemesi icin olduguyla temellendiriyordu.
Yine de "modern insan"a degen hicbir sey temiz kalmiyor.. rekabet arzusuyla kirleniyor, ihtiyactan cikip her sey. :)

Geri