Günlük Bir şarkı, bir hatıra..

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi?
başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana
kesin bir gün belirtemem, nolur takvim sorma bana
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

kimseye uğramam ben sana uğramadan
kavlime sâdıkım, sadıkım sana
takvim sorup hudut çizdirme bana
ben sana çiçeklerle geleceğim
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman.

İbrahim sadri-ihlamurlar çiçek açtığı zaman

Aşkı ne güzel anlatmış. Hatıralarımda olsun isterdim.

• Beğen
Tepkiler: RK
Ne zaman dinlesem, içimde yarım kalmış bir şeyler kalkıp oturuyor...

bir yerlerde hala aynı duyguyu taşıyanlar varsa diye bırakayım bu şarkıyı da buraya.

İclal Aydın -Hastane önünde incir ağacı

Okulun Ankara gezisinde tüm yol boyunca bunu dinlemiştim. Zevke bak.: )))))))))))

Sen benim onyedi yaşımsın,
Deli çağımsın...
Okulu ilk asışım,
İlk kez birine gümüş kolye alışımsın.
Sen benim ilk sakarlığım, ilk tuhaflığım, ilk yakalanışımsın.
Sen benim onyedi yaşımsın...

İbrahim sadri-On yedi Yaşımsın

adını koyamadığım bir boşluk....
yokluğuna yakalandığımda, herşeye geç kalmış gibi dinlemek.
Sessiz sedasiz..

Barış akarsu - gözlerin

2014 yılından kalma bazı cümleler var, tam denk geliyor hayata. gerçekten hayatta hiç bir şeyim az olmadı senin kadar kısmı mesela…

Bazen her şey susuyor. sadece o eksik konuşuyor.

Cem karaca-sende başını alıp gitme

...

Kizim 3yasina yeni basmisti... Rahmetli dedesi vefat ettikten aylar sonra evindeydik...
Kizim her zamanki gibi odasina kosup buldugu seyleri kapmisti...
Odadan cikarken elinde IsIkLi ses bombasi, arkada calan sarki :

6.yilin icindeyiz. Bu parcayi unutmustum, @RK'nin attigi sesten sonra listem damara evrilmis ve icinden belirivermisti... o gunden beridir ekledim eklicem ama cok uzun yazdigimdan oturu vazgecip birakiyordum...
Bu gece, nihayetinde sadece 1kismi uzerinden anlatima koyuldum da paylasiveriyorum bu ani...

Candan Erçetin’in Yalan parçası tam çıktığı zamanlara denk gelen Konya’daki otobüs kazasını hatırlatır bana.

Tarkan’ın Dudu parçası liseye başladığım günleri hatırlatır.

Perdono, Sentello ile internet cafeye kaçardım.

Perdenin Ardındakiler’in Her Gece parçasını dinlerken aklıma o kız gelebilir ama dinlemiyorum. İçeriğe romantizm katmak istedim sadece :)

Yağmurda var çok sevdigin/m rüzgarda.

bugün pazar… herkesin ayrı bir sessizliği var. kimisi uyuyor, kimisi düşüncelerine dalmış belki de. biz de denk geldiğimiz bir satırda durup biraz kendimizi dinleyelim..

İbrahim sadri-bugun pazar

O zaman benden de bu gelsindi...

• sarılma
Tepkiler: RK
...Eski bir madende göçük gibiyim
Toprağın altında kalabilirim...

forumlarda imza olarak kullanirdim...

Şarkının girişini ilk duyduğum an nerde olursam olayım olduğum yerde donar kalırım hep, bende etkisini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir şarkı. Sene 2013 ilk keşfettiğim zaman, hâlâ hatırlarım 10 yıllık şarkı nasıl bu zamana kadar hiç duymamışım demiştim. Ee tabii o zamanlar daha yeni yeni şarkı zevkimiz oluşuyor, O kadının vefatını öğrenmemin üzerinden 1 hafta mı ne geçmiş, ilk günler hiçbir şey hissetmiyorum ben tabii. Tanımadığım biri sonuçta diyorum nasıl üzüleyim ki. Sonra bu şarkı çıktı karşıma, sözlerini duymuyorum bile melodisine nasıl ağlıyorum ama. Halbuki hiçbir şey de yok ağlayacak, sorsan ne üzüntü var ne başka bir şey. 10 sene sonra keşfettiğim şarkının üzerine 13 sene daha eklenmiş ama hissettirdiği duygular hâlâ aynı.
Benim için her şarkıda varsın, ama hiçbir zaman yoktun. Şarkılarda bile olsa seni hissetmek güzel geliyor artık.

Geri