Günlük Bir şarkı, bir hatıra..

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
file-000000007e04720abb5b6789ada89572.png

Bazen bir şarkı yıllar önceki bir günü, bir insanı ya da unutulduğunu sandığımız bir duyguyu geri getirir.

Bu köşede bana bir şeyleri hatırlatan şarkıları ve o anıları bırakıyorum. Hayatıma dokunmayan, içimde bir iz bırakmayan şarkıları da dinlemem zaten.

Çünkü bazı şarkılar sadece müzik değildir, bir zamanın, bir hissin ve bazen de bir insanın sessiz hatırasıdır...

insana bazen geçmişi düşündürür. belki bir insanı, belki bir zamanı, belki de geri gelmeyeceğini bildiğin bazı duyguları. şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler dediği yerde insan ister istemez kendi hayatını düşünüyor.

çünkü herkesin içinde biraz kaybolmuş zaman vardır.

Sezen aksu-Kaybolan Yıllar

Bir şarkı çaldı bir gün…

içimde eski bir seyahatten kalma yağmurlu bir akşam kıpırdadi icimde.

Arşivimde durur, zaman zaman çalar, hatırlatır.

Nur yoldas - Sultan-ı Yegah

Bu sarkiyi dinlerken sanki zaman biraz geri sarılıyor benim icin..
O akşamın havası, içimdeki o eski duygu, hepsini yeniden sessizce yanı basima oturtuyor..
Belki kimse için özel değildir ama benim için bu şarkı, bir hatiranin kapısını aralayan küçük bir anahtar gibi.

Fikret Kızılok - Bir Harmanım bu akşam..

Son anda bir sebepten ötürü sezaryen ile dünyaya getirdim kızımı. O kadar kaygılıydım ki doktorum -çok iyi ve şefkatli bir kadındı- beni rahatlatmak için benimle çok konuştu, o anlar bir kadın için çok hassas anlar, asla anlatamam; lugatım yetmez. Bana dedi ki “her şey bittikten sonra dinleyeceğin şarkıyı seç sen, böyle şeyler düşün.” Hangi aşama bilmiyorum ama sanırım dikişler atılırken ameliyathane sakinleşmişken-koca bir ekiple giriyorsunuz doğuma peyderpey çıkıyorlar sonra- bir nevi doktorumla baş başa kaldığımda; işini yaparken hem kendisi hem benim için o son aşamada müzik dinleyeceğimizi söyledi. İşte o an bu şarkı çıktı ağzımdan, bunu dinleyelim dedim; birkaç gün önce dinlemiştim ve bunu isteyeceğimi biliyordum. Gerçekten de bu şarkıyı dinlemek istedim. Doktorum şaşırdı, “benimkiler hep Tarkan isterdi ama senin gibi bir kadın bunu ister tabii” dedi :d Şimdi ne zaman bunu dinlesem gözüm doluyor, o anda neler hissettiğimi hatırlıyorum. Neredeyse 6 ay, hem daha uzun gibi hem daha kısa gibi.
İyi dinlemeler.

ele gecmez istediğin, uğruna savaş vermediysen...
bu cümle hep içimde biraz daha ağır yer ediyor. Sanki sadece bir şarkı sözü değil de hayatın kendisinden küçük bir hatırlatma gibi.

O uzun yol işte..

Tülay Özer - Büklüm Büklüm

Her ayrılık, veda sevgisizlikten değildir.
bazen en çok sevenler en sessiz gidenler olabilir. mecburiyettir, gerektirebilir...

Edip Akbayram - Gidenlerin Türküsü

Aslinda haktan söyler, ama sonerden paylasmak istedim.

Her kapı sesi bir umut…
ama bazı insanlar bir daha hiç gelmez. ebediyet'e gitmiştir.

Soner kirp-Kapin her çalındıkça

bazı zamanlarda dinlenilen yada dinletilen şarkılar vardır, insanın hayatında birilernee bağlanır. ne zaman çalsa o kişi ve o anlar gelir aklına.

gönül geçmiyor da benim için öyle bir şarkı. çok kıymet verdiğimi hatirlatir.şimdi o yok, ebediyette.. ama bu şarkı her çaldığında o günler, o sohbetler ve onun hatırası yeniden geliyor aklıma.

o yüzden sözlerini buraya sadece bir türkü olarak değil, bir hatıranın izi olarak bırakabiliyorum 💐

Ümmüşen - Gönül Geçmiyor

Bu akşam bu şarkının döngüsünde kaldım gibı. Forumda, işte, minibuste herkesin sustuğu bir an vardır ya, işte o an benim için bu şarkının başladığı an. Sözleri sanki benim geçmişimden çalınmış gibi. Hatıralar canlanınca insan anlıyor ki bazı şeyler bitse de sesi hep kalıyor.

Başka söze gerek var mı bilmiyorum. Devrim Gürenç’in o Seni sevdiğimi unuttun mu? deyişindeki sitem, benim yıllardır sustuklarımın tercümesi gibi.
Eskiden mutluluğu temsil eden o metal halkalar, şimdi sadece bir şarkının hüznünde yaşıyor. Hatırası çok, yükü ağır

Yücel Arzen Devrim Gürenç - İki Alyans

Güzel bir konu.
Sarkilarin anilari taze tuttugu su gecirmez bir gercek.
Koku kadar olmasa da.

Robbie Williams/Millennium

Sene 1999 2000 e saatler kala, bugün cok yapilan bir eyleme tanik olduk.
Kiyamet senaryolari.
Ergen kafayla algilamak zor o zamanlar.
Korku aldi basini yürüdü.
Travma.

Bu sarkiya ne zaman denk gelsem o anlar aklima gelir.

Hiç öldüm bittim gibisinden bir aşk yaşamadım ,galiba benim aşık olamama gibi bir durumum var . Sanırım fazlaca mantık abidesi bir kadınım ama yine de hoşuma giden şarkıları tekrar tekrar dinlemeyi severim . Bu da onlardan biri..

hasretinle yandı gönlüm’ü bıraktım buraya.
boşuna değil…

Seha Okuş - hasretinle yandı gönlüm

ikibinyirmidort'te yas gunu sarkim'di.
Yarin sevdigim 1kizin dogumgunu
Gecen sene ona armagan etmistim.
Dinleyesim geldi.
Gece'ye iyi giden sarkilar 'konusuna ekleyecektim.
Buraya denk geldim.
@RK ortyy izninle benim de boyle 1an'im burada olsun'du.

insan bazen şunu fark ediyor: mesele şarkı değilmiş, kiminle dinlediğinmiş.

şarkı yerinde duruyor da, o bizz kısmı eksik.

neyse… yine de iyi ki var. bazı şeyler tamamlanmasa da unutulmuyor.

Ezginin günlüğü - Eksik Bir şey var

Kenarı yanmış bir yarım mektup,
İçinde bitmemiş hatiralar..
Elbet her gecnin bir sabahı var.
Belki ben göremem, sen git.

Anisini yazmaya bu defa lüzum yok......

2012 hatırası .

Ahmet Selim Gündoğan - Hep iyi kal

İnsan en çok da zamanında sustuğuna yanıyor. geç kalan cümlelerin, icte kalmisliklarin sesi gibi.

Ebediyete giden de dönmüyor zaten.

Erdem Ergün - Gel Dedim

Geri