Bir Öğrencim Hakkında Yardım

Konu sahibi son olarak 568 gün önce görüldü
zeki birine benziyor evet ama mazoşistlik bence yaşının getirdiği bir düşünce olabilir
bu tip insanları kazanmanın yolu onlarla sohbet edip güven vermen gerektiğini düşünüyorum
bol şans biber :)

Kaç yaşında bu çocuk?
Öyle bir anlatmışsın ki sanki onun değil senin yardıma ihtiyacın var.
Zeki olabilir ama o yaşta bile bir danışmana ihtiyacı olmadığı kanaatine varması bile psikolojik bir sorun.
Hele anlattığın mazoşizm belirtisi ayrı bir endişe verici durum.Zamanla dışa doğru bir yönelme olursa başkalarına zarar vermekten hoşlanmaya başlar.Olmaz deme olur,örnekleri çok var.
Benim tavsiyem ona bir mektup arkadaşı bul.Mümkünse yurt dışından olsun.(yada sen kendin de olabilirsin,o bilmeyecek sen olduğunu.amaç onun herşeyini anlatabilmesi için ona güveni verecek birinin olması.bu ancak çok uzağındaki birisi olabilir onun için)
15 yaşında çocuk :) Yardım istememin sebebi nasıl yaklaşacağım konusunda ilk defa karşılaştım bu tarz biriyle :tatlı:

Ona hayatın gerçeklerinden bahsedin.
Büyüdüğünün farkına varmasını sağlayın en güzel çekeceği acı odur. ;)
Oldukça farkında aslında :)

zeki birine benziyor evet ama mazoşistlik bence yaşının getirdiği bir düşünce olabilir
bu tip insanları kazanmanın yolu onlarla sohbet edip güven vermen gerektiğini düşünüyorum
bol şans biber :)

Teşekkürler:tatlı:

Onun gibi olduğunuzu hissettirin. Ne tür romantik hikayeler anlatırsak anlatalım, insan benzediğine yakın olma, yakın olduğuna benzeme eğilimindedir. Sosyallik öğütleriyle değil, yaşamınızın asosyal yönleriyle kucaklayın. Sonra birlikte, sizin rehberi olduğunuz bir gelişim seyredin.

15 yaşında ve farkında olduğunu düşünüyorsun :T:
Emin misin ? ;)

Evet, tanısanız ne demek istediğimi anlardınız:)

Onun gibi olduğunuzu hissettirin. Ne tür romantik hikayeler anlatırsak anlatalım, insan benzediğine yakın olma, yakın olduğuna benzeme eğilimindedir. Sosyallik öğütleriyle değil, yaşamınızın asosyal yönleriyle kucaklayın. Sonra birlikte, sizin rehberi olduğunuz bir gelişim seyredin.

Zaten bende onu yapmaya çalıştım, o yüzden bu kadar kendini açtı o da bana :tatlı:

Müzik zevki iyiymiş. Yenilerden Pink Floyd dinleyen çok az bir nesil kaldı. Gülşen bence hiç karışma, kurcalama, senin bu ilgin bir süre sonra onu sıkar.

Müzik zevki iyiymiş. Yenilerden Pink Floyd dinleyen çok az bir nesil kaldı. Gülşen bence hiç karışma, kurcalama, senin bu ilgin bir süre sonra onu sıkar.

Zorla ilgilenmiyorum zaten Barış, daha 2 ders yaptımanlatmak istediğini kendi anlattı ben zorlamadım hiç:) Ben sadece yargılamadan dinledim:)

Hocam dersine girmeseler de felsefe grubu öğretmenlerine de danışın derim danışmadıysanız.

Üstüne düşün ama düşmemiş gibi yapın. Yani belli bir noktadan sonra onu farklı bir şekilde gördüğünüzü ve ondaki bu halleri ortadan kaldırma eğiliminde bulunduğunuzu düşünebilir ve uzaklasabilir.

Zorla ilgilenmiyorum zaten Barış, daha 2 ders yaptımanlatmak istediğini kendi anlattı ben zorlamadım hiç:) Ben sadece yargılamadan dinledim:)

Sen çok iyi niyetli kızsın ona yardımcı olmak onu çözmek işte ne biliyem iyiliği adına ablalık yapmak isteyebilirsin ama o yaş grubu stabil olamaz iki gün konuşur ve konuşmalarında çok zeka ürünü şeyler diyebilir , kendine hayran bırakabilir de ama aylarca içine de kapanabilir. Bu açıdan dersini en iyi şekilde nasıl verebileceğine odaklan ipleri o ele geçirirse bu kez seni zorlar.

Üstüne düşün ama düşmemiş gibi yapın. Yani belli bir noktadan sonra onu farklı bir şekilde gördüğünüzü ve ondaki bu halleri ortadan kaldırma eğiliminde bulunduğunuzu düşünebilir ve uzaklasabilir.

Teşekkür ederim fikriniz için:tatlı:
Göz kontağı konusunda söyledim ona sadece bunu aşalım konuşurken insanların yüzüne bakmaya çalışalım diye, karşı gelmedi aslında ama bakalım neler yapacağız:)

Sen çok iyi niyetli kızsın ona yardımcı olmak onu çözmek işte ne biliyem iyiliği adına ablalık yapmak isteyebilirsin ama o yaş grubu stabil olamaz iki gün konuşur ve konuşmalarında çok zeka ürünü şeyler diyebilir , kendine hayran bırakabilir de ama aylarca içine de kapanabilir. Bu açıdan dersini en iyi şekilde nasıl verebileceğine odaklan ipleri o ele geçirirse bu kez seni zorlar.

Dersi de boşlamadım yaa çaktırmadan 2 sayfa etkinlikte yaptırdım :p

Geri