Bir Öğrencim Hakkında Yardım

Konu sahibi son olarak 568 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar bugünden itibaren haftada 4 saat dersine gireceğim birebir 9.sınıf öğrencim oldu.
Ruh hali biraz farklı bir öğrenci nasıl kazanmam gerektiği konusunda fikirlere ihtiyacım var aslında:)
Şimdi öğrencimi biraz anlatayım.
İlk başta oldukça asosyal bir yapısı var, insanların yüzüne bakmadan konuşuyor.Çok fazla arkadaşı yok.İngilizcesi çok iyi, oyunlardan filmlerden filan geliştirmiş bayağı kendisini. 1 tane iranlı arkadaşı varmış o da ingilizceyle anlaştıklarından.Daha çok sanal oyun ortamlarından yabancı arkadaşları varmış.Başta çok çekindi konuşmadı ama ben sordukça açıldı biraz ilgisi olduğu noktaları keşkefince de sohbeti açtı. Açtıkça daha da ilginçleşti ama muhabbetimiz.
Bıçak ve balta koleksiyonu var cebinde bıçak taşıyor zaten mekanizmalarını incelemeyi seviyorum diyor. Bana resimlerini gösterip güzel bir tanıtım yaptı.

Mazoşist bir yapısı olduğunu söylüyor zaten kolları morluk içerisinde, özellikle birinin bana acı çektirmesini seviyorum diyor.

Kendini biliyor ve değişik olduğunu kabul ediyor.
Pink Floyd hastası zaten 4 yaşında The Wall filmini izlemiş çok etkilenmiş.En sevdiği şarkılar da hep Pink Floyd'dan. Şarkıların hikayesini de biliyor. Tarihle ilgisi de fazla yaşına göre Vietnam savaşını çok seviyormuş.
Şimdi sorum şu ben bu çocukla ders olarak bir beklentim yok ama kazandırmak istiyorum, nasıl bir yol izlemem lazım. Bu arada okul danışmanını yada psikiyatriste gitmeyi gereksiz gördüğünü söyledi.

Cocuklar hakkinda pek bi fikrim yok acikcasi ama
Belki onunla onun gibiymis gibi yasayarak dogruyu yanlisi gosterebilirsin
Eminim yaptigi seyler konusunda cogu kez uyari almistir cevresinden
Belkide bu yuzden soyutlamistir kendisini herkesten
Kendi gibi biriyle belki yanlisi daha kolay farkeder

Çocuk oldukça zeki ve muhtemelen bir sosyopat. Mazoşist yapısı ve balta, bıçak gibi aletlere düşkünlüğü hoş değil, sapkınlığa dönüşebilir.

Bu tarz beyinler diğerlerinden farklı çalışır, büyük bir ihtimalle de çevresindekileri gerizekalı olarak görüyordur, bu yüzden tek tabanca takılıyor olmalı, fazla arkadaşı olmaz ve aynı frekansı yakalayamaz.

Senin yapacak bir şeyin yok, kendisinde biter her şey.

Cocuklar hakkinda pek bi fikrim yok acikcasi ama
Belki onunla onun gibiymis gibi yasayarak dogruyu yanlisi gosterebilirsin
Eminim yaptigi seyler konusunda cogu kez uyari almistir cevresinden
Belkide bu yuzden soyutlamistir kendisini herkesten
Kendi gibi biriyle belki yanlisi daha kolay farkeder

Çocuk oldukça zeki ve muhtemelen bir sosyopat. Mazoşist yapısı ve balta, bıçak gibi aletlere düşkünlüğü hoş değil, sapkınlığa dönüşebilir.

Bu tarz beyinler diğerlerinden farklı çalışır, büyük bir ihtimalle de çevresindekileri gerizekalı olarak görüyordur, bu yüzden tek tabanca takılıyor olmalı, fazla arkadaşı olmaz ve aynı frekansı yakalayamaz.

Senin yapacak bir şeyin yok, kendisinde biter her şey.

Kesinlikle çok zeki ilgi duyduğu noktaları biliyor ve araştırıyor tarih bilgisi fazlaydı.
Ya ne dedi hatta ben toplu ölümleri filan destekliyorum onlar olmasa bu Dünya daki rezervler yetmez filan dedi, aids artmalı filan gibi fikirleri olduğunu bile söyledi. Ders harici herşey konuştuk zaten birbirimizi tanıyalım dedik ilk dersten ama ben çok şaşırdım onu tanıdıkça.

Fikirleri, istekleri ve beğenileri otomotik olarak kendini akranlarından ayırmış, tek kalması çok doğal. Bu her aykırının yaşadığı bir durumdur fakat genç arkadaşımızda bir tutam fazla vahşilik dürtüsü mevcut gibi, umarım zamanla bunu törpüleyebilir.

Bu kadar çok şeyi anlattıysa seni sevmiş olmalı ve daha da anlatacaktır. Onunla sohbet etmeye devam etmen onun adına faydalı olacaktır.

9.sınıf öğrencisi olarak cidden zeki birine benziyor. Kendini mazoşist olarak tanımlaması ergenlik özentiliği olabilir. Nasıl davranman gerektiği konusunda bir fikrim yok ama bence daha çok muhabbet etmelisin. İlgisini çeken konuları tespit edip daha çok sorular sor o konuda. O zaman daha sosyal ve aktif olabilir belki

Fikirleri, istekleri ve beğenileri otomotik olarak kendini akranlarından ayırmış, tek kalması çok doğal. Bu her aykırının yaşadığı bir durumdur fakat genç arkadaşımızda bir tutam fazla vahşilik dürtüsü mevcut gibi, umarım zamanla bunu törpüleyebilir.

Bu kadar çok şeyi anlattıysa seni sevmiş olmalı ve daha da anlatacaktır. Onunla sohbet etmeye devam etmen onun adına faydalı olacaktır.

9.sınıf öğrencisi olarak cidden zeki birine benziyor. Kendini mazoşist olarak tanımlaması ergenlik özentiliği olabilir. Nasıl davranman gerektiği konusunda bir fikrim yok ama bence daha çok muhabbet etmelisin. İlgisini çeken konuları tespit edip daha çok sorular sor o konuda. O zaman daha sosyal ve aktif olabilir belki

Zaten sohbet edip biraz açmak istedim pink floyd deyince biraz müzik biraz filmlerden girdik derken baktım bayağı konuşuyor aslında, dinledim bende. Umarım asosyalliğini bir nebze yenebiliriz cidden dışardan gören için çok kapalı kutu durumunda. Göz teması da kurmuyor kimseyle benimle de kurmadı yüzüme bakmadan konuştu hep :tatlı:
Bakalım nasıl gidecek bundan sonra :)

Karabiber benimde annemin boyle bir ogrencisi vardı. Çok zeki sinifinda hic bir kimseyi kendi ayarinda goremiyormuş.Cok olgun dusuncelerdeymis yasitlarini ergen goruyormuş.Oyunlara ilgili super ingilizce hatta almancaya bile merakli bir yapisi varmis.Onun da tarih ozelliklede bilim ve bilim adamlarini arastiran bir yapisi varmis.Kendi kapasitesine uygun arkadas bulamadigi icin sinifta sessiz cekingen gorunumlu olarak algilanmis.Ayni senin gibi annemde bu cocukla cok ilgilendi ailesiyle gorustu.
Cocugu kaybetmemek icin onun seviyesine ilgi alanlarina indi bazi aksamlar aradi konustu bayagi bir arkadas oldular. Suan senin yapacagin tek sey onunla konusmak ki bunu yapmissin sana acilmiş bence devam etmelisin . Sadece morluklara kafam takildi kim tarafindan ona aci cektiriliyo ki madem arkadas cevresi sanal kendi kendine mi acaba bunu yapiyor ki .Bunu bence onu elestirmeden konuşmak daha cok anlatmasina yardimci olacaktir. Bence bugun onunla konustugun icin zaten mutlu ve rahatlamistir :)

Her çocuk fifa sever fifa 2017 konusu aç 1 0 önde ol biber

Karabiber benimde annemin boyle bir ogrencisi vardı. Çok zeki sinifinda hic bir kimseyi kendi ayarinda goremiyormuş.Cok olgun dusuncelerdeymis yasitlarini ergen goruyormuş.Oyunlara ilgili super ingilizce hatta almancaya bile merakli bir yapisi varmis.Onun da tarih ozelliklede bilim ve bilim adamlarini arastiran bir yapisi varmis.Kendi kapasitesine uygun arkadas bulamadigi icin sinifta sessiz cekingen gorunumlu olarak algilanmis.Ayni senin gibi annemde bu cocukla cok ilgilendi ailesiyle gorustu.
Cocugu kaybetmemek icin onun seviyesine ilgi alanlarina indi bazi aksamlar aradi konustu bayagi bir arkadas oldular. Suan senin yapacagin tek sey onunla konusmak ki bunu yapmissin sana acilmiş bence devam etmelisin . Sadece morluklara kafam takildi kim tarafindan ona aci cektiriliyo ki madem arkadas cevresi sanal kendi kendine mi acaba bunu yapiyor ki .Bunu bence onu elestirmeden konuşmak daha cok anlatmasina yardimci olacaktir. Bence bugun onunla konustugun icin zaten mutlu ve rahatlamistir :)

Sordum tam anlatacaktı sonra boşverin dedi bende ustelemedim ama hoşuna gittiğini söyledi kendisi yapmış olabilir.
Anne babası ayrı hatta babası evliymiş o kadını sevmiyorum otoriter babamı bile uola getirdi filan dedi.
Annesi de çalışıyormuş 11de filan geliyormuş. Aslında hep tek bunlar da etkiliyor belli ki.

Sordum tam anlatacaktı sonra boşverin dedi bende ustelemedim ama hoşuna gittiğini söyledi kendisi yapmış olabilir.
Anne babası ayrı hatta babası evliymiş o kadını sevmiyorum otoriter babamı bile uola getirdi filan dedi.
Annesi de çalışıyormuş 11de filan geliyormuş. Aslında hep tek bunlar da etkiliyor belli ki.

Aynen annem ogrencisini bir anda derslerden sogudugunu hissederek ailede sorun mu var ki diye konusmaya baslamasiyla bunlari ogrenmisti.
Bu morluklari belki de o sıkıntilarini unutmak icin yapiyorda olabilir.Zamanla ona yakinlastikca onlarida anlatacaktir sana bence senin ona yakinligin ilgin onlardan bile vazgecirebilir.

Aynen annem ogrencisini bir anda derslerden sogudugunu hissederek ailede sorun mu var ki diye konusmaya baslamasiyla bunlari ogrenmisti.
Bu morluklari belki de o sıkıntilarini unutmak icin yapiyorda olabilir.Zamanla ona yakinlastikca onlarida anlatacaktir sana bence senin ona yakinligin ilgin onlardan bile vazgecirebilir.

İnşallah ya ilk dersimdi bugün ama sevdim ben, kazanmak istiyorum:)

Ne güzel bir insansın sen ..
Bahsetmemişsin ama öğrencinin erkek olduğunu varsayıyorum ve savant olmadığını ..
Benim de kılıç ve bıçaklara ilgim olmuştur hep bunda korkacak bir şey yok .. Kendine ufak zararlar vermesi ise belki kendi kendiyle konuşma biçimidir emin değilim ..
Senin yapabileceğin tek şey ona karşı sevgi ve anlayışla yaklaşman daha fazlasını nasıl yapabilirsin ki güzel kardeşim ? Annesi babası ayrı çocuklara Rabbim yardım etsin açık hedefler ..

Ne güzel bir insansın sen ..
Bahsetmemişsin ama öğrencinin erkek olduğunu varsayıyorum ve savant olmadığını ..
Benim de kılıç ve bıçaklara ilgim olmuştur hep bunda korkacak bir şey yok .. Kendine ufak zararlar vermesi ise belki kendi kendiyle konuşma biçimidir emin değilim ..
Senin yapabileceğin tek şey ona karşı sevgi ve anlayışla yaklaşman daha fazlasını nasıl yapabilirsin ki güzel kardeşim ? Annesi babası ayrı çocuklara Rabbim yardım etsin açık hedefler ..

Evet erkek ve zihinsel bir engeli yok şükür:)
Bıçaklar başta tedirgin etti beni sonra ilgisi olduğunu o yüzden taşıdığını anladım mekanizmaları filan anlatınca:)
Umarım gerçekten fazlasını yapabilirim:tatlı:

Zeki birisi belli, herkes aynı fikirde zaten.Farklı alanlara ilgi duyması normal bence .Zekasının da farkında olduğu için kimseyle arkadaşlık kurmuyor muhtemelen.Ingilizceyi sevmesi ve iyi biliyor olması çok iyi bir şey, o yönde ilgisini daha çekecek şeyler onerirsen iyi olur .İzlediği filmlerin tarzında bir kaç film öner mesela, daha sonra biraz daha normal şiddet içermeyen filmlere yoneltmeye çalış. Kolundaki morluklar kötü , izlediklerinden etkilenip nasıl bir acı olduğunu merak ediyor olmalı.Ya birinden istiyor yanındaki birisi yapıyor ya da kendisi yapıyor. Bu kötü. Bunun dışında diğerleri çok normal olmasa da ergenlik çağında olabilecek şeyler. Umarım kazanırsın :)Hatta olmadi foruma üye yap biz hallederiz:p

Zeki birisi belli, herkes aynı fikirde zaten.Farklı alanlara ilgi duyması normal bence .Zekasının da farkında olduğu için kimseyle arkadaşlık kurmuyor muhtemelen.Ingilizceyi sevmesi ve iyi biliyor olması çok iyi bir şey, o yönde ilgisini daha çekecek şeyler onerirsen iyi olur .İzlediği filmlerin tarzında bir kaç film öner mesela, daha sonra biraz daha normal şiddet içermeyen filmlere yoneltmeye çalış. Kolundaki morluklar kötü , izlediklerinden etkilenip nasıl bir acı olduğunu merak ediyor olmalı.Ya birinden istiyor yanındaki birisi yapıyor ya da kendisi yapıyor. Bu kötü. Bunun dışında diğerleri çok normal olmasa da ergenlik çağında olabilecek şeyler. Umarım kazanırsın :)Hatta olmadi foruma üye yap biz hallederiz:p

Son öneriyi dikkate mi alsam ya:p
Teşekkürler canım:tatlı:

Kaç yaşında bu çocuk?
Öyle bir anlatmışsın ki sanki onun değil senin yardıma ihtiyacın var.
Zeki olabilir ama o yaşta bile bir danışmana ihtiyacı olmadığı kanaatine varması bile psikolojik bir sorun.
Hele anlattığın mazoşizm belirtisi ayrı bir endişe verici durum.Zamanla dışa doğru bir yönelme olursa başkalarına zarar vermekten hoşlanmaya başlar.Olmaz deme olur,örnekleri çok var.
Benim tavsiyem ona bir mektup arkadaşı bul.Mümkünse yurt dışından olsun.(yada sen kendin de olabilirsin,o bilmeyecek sen olduğunu.amaç onun herşeyini anlatabilmesi için ona güveni verecek birinin olması.bu ancak çok uzağındaki birisi olabilir onun için)

Ona hayatın gerçeklerinden bahsedin.
Büyüdüğünün farkına varmasını sağlayın en güzel çekeceği acı odur. ;)

Geri