Bir Kızın Çeyizinde Neler bulunmalıdır ?

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Ya danteller,el işi örgüleri, mutfak-yatak odası takımları (yine dantelli) ama sade olanları ne kadar istemesek ve annelerimize kızsak da bunlardan bir kat gerekli.
Bazen öyle zaman olur ki bunlara ihtiyaç duyarız da olmaz elimizin altında.
Bir kıza illaki lazım olur.
Yalnız geçen gün bir mutfak eşyaları mağazasına girdim bir çeyizde bulunması gereken her şey mevcut, o kadar mı güzel olur içindekiler,adamlar her şeyi düşünmüş. Sen gidip alacaksın oradan sadece hepsi bu :)

Hayırdır kardeşim, kapıda kısmetler çoğaldı sanırım..:)

Sen ne yap biliyor musun. Yakında evlenen biri var ise eğer, (tanıdık ablalardan falan) al yanına onu annenle oturup bir güzel konuşsun. Şimdilerde çeyiz dizme modası bitti.
Bitti amma, çeyiz dizme modası bitti. Evlenen erkeğinde kızında çeyizi olmalıdır. Fazla uzatmadan şöyle diyelim, sen en iyisi birikim yapmaya bak. Anneni bu konuda ikna et. İyi bir çeyiz için para lazım.
Evlendiğinde mutfağında neler olması gerektiğini öğren. Nelerin ilk etapta olması gerektiğini öğren. Her geçen sene çok daha farklı çok değişik ürünler çıkıyor.
Bu arada mutfak eşyaları çok pahalıdır. Bir doğan görünümlü şahin parası harcatır sana..:)
Mutfak eşyalarını dizmeye başla önceden, ve hepsini mümkün olduğunca aynı renkler üzerinden bul. (Bizim evde yoğunluk lila renginde).

En çok dikkat etmen gereken şey, her şeyi hemen almaman. öncelik çok kullanılan eşyalarda olsun. Ufak tefek, kırk yılda bir kullanılan şeyleri evlenince eşinle birlikte alırsınız.

Bizim bölgede kızın çeyizi, mutfak, banyo ve yatak odasının ufak eşyalarından oluşur. Beyaz eşya erkeğe aittir. Bırak alsın. İnsafsız ol, ama öldürme...:) O sınırı iyi ayarlarsan iyi bir köle bulursun kendine...:D ( vicdanıım sızladı)
Bu arada istersen senin için oturma odamın fotoğrafını paylaşabilirim. Neler aldım ve eşime ait neler var...

danteller,el işi örgüleri, mutfak-yatak odası takımlar perde oturma odasi buzdolap , çamaşir makinesi , bulaşik makinesi , ütü ve ütü masasi , davul , giysiler , küçük el aletler , havular bence bunular

Efendim öncelikle mutfaktan başlayalım.

Kahvaltı takımı
Yemek takımı
Bıçak seti
Kepçe seti (yanmaz olanlardan ve çelik)
Bardak seti
Neskafe seti
Türk kahve seti
Çay bardak takımı

Bunlar olmazsa olmazları =))

Plazma TV
Sinema sistemi.
Play station.
Ciftli koltuk.

;Ss

Ya danteller,el işi örgüleri, mutfak-yatak odası takımları (yine dantelli) ama sade olanları ne kadar istemesek ve annelerimize kızsak da bunlardan bir kat gerekli.
Bazen öyle zaman olur ki bunlara ihtiyaç duyarız da olmaz elimizin altında.
Bir kıza illaki lazım olur.
Yalnız geçen gün bir mutfak eşyaları mağazasına girdim bir çeyizde bulunması gereken her şey mevcut, o kadar mı güzel olur içindekiler,adamlar her şeyi düşünmüş. Sen gidip alacaksın oradan sadece hepsi bu :)

Danteli hiç sevmem :(((( Mutfak eşyası almaya bayıllırım off o mağazaya ben düşmeliymişim.

Hayırdır kardeşim, kapıda kısmetler çoğaldı sanırım..:)
Sen ne yap biliyor musun. Yakında evlenen biri var ise eğer, (tanıdık ablalardan falan) al yanına onu annenle oturup bir güzel konuşsun. Şimdilerde çeyiz dizme modası bitti.
Bitti amma, çeyiz dizme modası bitti. Evlenen erkeğinde kızında çeyizi olmalıdır. Fazla uzatmadan şöyle diyelim, sen en iyisi birikim yapmaya bak. Anneni bu konuda ikna et. İyi bir çeyiz için para lazım.
Evlendiğinde mutfağında neler olması gerektiğini öğren. Nelerin ilk etapta olması gerektiğini öğren. Her geçen sene çok daha farklı çok değişik ürünler çıkıyor.
Bu arada mutfak eşyaları çok pahalıdır. Bir doğan görünümlü şahin parası harcatır sana..:)
Mutfak eşyalarını dizmeye başla önceden, ve hepsini mümkün olduğunca aynı renkler üzerinden bul. (Bizim evde yoğunluk lila renginde).

En çok dikkat etmen gereken şey, her şeyi hemen almaman. öncelik çok kullanılan eşyalarda olsun. Ufak tefek, kırk yılda bir kullanılan şeyleri evlenince eşinle birlikte alırsınız.

Bizim bölgede kızın çeyizi, mutfak, banyo ve yatak odasının ufak eşyalarından oluşur. Beyaz eşya erkeğe aittir. Bırak alsın. İnsafsız ol, ama öldürme...:) O sınırı iyi ayarlarsan iyi bir köle bulursun kendine...:D ( vicdanıım sızladı)
Bu arada istersen senin için oturma odamın fotoğrafını paylaşabilirim. Neler aldım ve eşime ait neler var...

Abim nişanlı . Nişanlısı ile çok samimiyiz. Ondan örnek alıyorum. Zaten dürtüp duruyor beni Annem bir yandan o bir yandan . Çeyiz al çeyiz al diye.
Hatta bugün whatsapp tan kendi hazırladığı çeyiz listesinin resmini çekip yolladı bana tam 3 kareye sıhtırabilmiş. Korktum yok artık dedim :D

danteller,el işi örgüleri, mutfak-yatak odası takımlar perde oturma odasi buzdolap , çamaşir makinesi , bulaşik makinesi , ütü ve ütü masasi , davul , giysiler , küçük el aletler , havular bence bunular

Dantel , el işi örgüleri vs hiç sevmem :s

Kahvaltı takımı
Yemek takımı
Bıçak seti
Bardak seti
Neskafe seti
Türk kahve seti
Çay bardak takımı

Sana zaten bi bardak olayı olsun yeterli :D Özellikle de fincanlar. :p Senden önce evlenirsem senin fincan takımlarından hediye edersin bana tamam mı :o

Plazma TV
Sinema sistemi.
Play station.
Ciftli koltuk.

;Ss

Sinema sistemi şart , Play Station da olmak zorunda yanındada atari :D
Çiftli koltuk ve yanındada iki tane tek li koltuklar. Sinema sistemini kullanırken çiftli kolltuğu play stationu kullanırken tekli koltuklar şart.

Sağ olun efem :))

Ayrıca @Elif Yemek kitabına ihtiyaç yok ben biliyorum herbişeyleri :p

Sana zaten bi bardak olayı olsun yeterli :D Özellikle de fincanlar. :p Senden önce evlenirsem senin fincan takımlarından hediye edersin bana tamam mı :o

Ederim tabi ki hayatım :*
Kız gördün mü karaca tabak takımları ile bardak takımlarını ayni model yapmış. Çok güzeller

Bu arada kalpli kaselerden almayı da unutma =)))

Ederim tabi ki hayatım :*
Kız gördün mü karaca tabak takımları ile bardak takımlarını ayni model yapmış. Çok güzeller

Bu arada kalpli kaselerden almayı da unutma =)))

Karaca zaten harika şeyler yaratıp duruyor bizler evlenene kadar daha neler neler çıkar :p

Kalpli kaseleri unuturmuyum hiç :p

dediğim yer Esse canım,nettede bulabilirsin orayı.
harika takımları vaaarr:cici:

bende sevmemesem ama ablam nın çeyiz görünen kadar çok güzellerde

Kahvaltı takımı
Yemek takımı
Bıçak seti
Bardak seti
Neskafe seti
Türk kahve seti
Çay bardak takımı

Bunlara bir fiyat versene..:)

Yemek takımı

0a8fde0ce25ead85c488b1c9d63c0fb7.jpg

Kahvaltı takımı

44af28ee088ee213d79571a032fb99ef.jpg

Çatal/Bıçak seti .

9aaa7b2ed365553855725d3113c23182.jpg

Tencee Seti .

36503f54ee9221e7446a361a8ec95ee1.jpg

ve Çay seti HEpsi Karaca
1599 ytl. Almaya niyetim var ama ne diyosunuz?

Benim ceyiz Tamamda tek birsey eksik onu napcaz :D

Şık bir yemek takımı olmazsa olmazlardandır.

Geri