Bir kitabı herkes okuyor diye okumamak

Konu sahibi son olarak 3073 gün önce görüldü
Bana mantıksız gelen bir eylem. Çok dilde olan şeylerden bazılarının yüreği soğuyabilir ama benim merakım daha ağır basar mesela. Okuyup kendi fikrini şekillendir, neymiş efendim o öyle…

Öyle yapmam. Çok sayıda dünya klasiği okumuşluğum vardır.

İlgimi çeken şeyleri okurum. İlgimi çekmiyorsa neden okuyayım. Roman, hikâye gibi şeyler de hiç bir zaman ilgimi çekmedi. Bir kaç kez denedim, sıkıldım ve bıraktım. Teknolojik içerikler daha çok ilgimi çeker.

İlgimi çekiyorsa okurum ya da bazen araştırma amaçlı okuduklarım da oluyor ancak başkaları da okuyor diye hiçbir kitabı elime alıp okumuşluğum yoktur.

Kitap ya da başka konuda olsun, insanların ilgi gösterdiği her şey bana hitap etmiyor.

Twilight ve Canan Tan'da ağzımın payını aldim.
Genclerin cogu şehvet okuyor okuyorsa.
Pono izlemekten ya da sosyal medya magazinliğinden pek farkı yok bazi kitap tercihlerinin, ozellikle ortadoguda.
Mantikli bu yaklasim yani genel tercihten uzak durmak.

ben okurum anacım. alanım, mezuniyetim bu benim, durduramıyorum kendimi:d çok eskiden yapmışlığım var mıdır bunu? bilemiyorum. sadece şu d&r yeni çıkanlar raflarını süsleyen popcorn kitapları okumam ve bir de birkaç popcorn yazar var onlardan uzak dururum (onları da denemişliğim vardır)

Geri