Bir kitabı herkes okuyor diye okumamak

Konu sahibi son olarak 3073 gün önce görüldü
bir kitabı herkes okuyor diye okumamak

* sadece bende okudum demek için okuyanlar

* herkes okumuşsa güzeldir abi deyip başlayanlar

* bu kadar bahsi geçti bari okuyımda havam olsun

* zaten okuycaktım

Denemekte fayda var,hiç okumamaktan iyidir.

Bknz: gri nin elli tonu.
Popüler kültürü sevmiyor.

Değişik bir bakış açısı. Ben herkesin okuduğu kitabı alır okurum şahsen. İlgi çekicidir demek ki.

ters tepiyo bende, kitaba karşı bi önyargı oluyo başta. daha sonra gündemden düşünce okuyorum bazen.
eninde sonunda okunuyo ama işte, kurtuluşu yok .p

Genelde piyasada çok tutunan ve çok popüler olan kitaplar edebiyatın Serdar Ortaç'ı gibi adamların oluyor. Şahsen farklı bir şey olsa ve herkes okusa da okuyabilirim ama çoğunluğu edebiyatın Serdar Ortaç'ı gibi adamların yazdığı "eserler" oluşturuyor.
Bkz : Elif Şafak

Piyasa yazarı diye bir kavram oluştu popüler olgulardan feyz alarak kitap yazan ki Elif şafak ve Ahmet Ümit misali, Mevlana'dan esinlenip Şems'i yazmayana yazar denmiyor bildiğim kadarı ile piyasa yazarları arasında.
...ve internetten alışveriş alışkanlığına kitapları da eklemiş sonradan okumuş bir toplumun bireyleri olarak çok satanlar listesinin en başındakilerine sipariş etmeyenleri Okur'dan da saymıyoruz ne yazık ki.

Ben diyorum ki okunmuş kitap okuyun. Kitap bir değerdir, okunmuş kitap artı bir değerdir. Okunmuş kitap okuyanından izler taşır altı çizili herbir söz belki de bir hayattır.
Herkesin okuduğu kitap ta olsa okuyor olmak etiketini taşıdığımız toplumun içersinde artı bir değerdir.
Okuyun, okunmuş kitap okuyun diyorum ben.

Kitap okuma konusunda fazlası ile maymun iştahlı olan ben için geçerli bir durum değildir. Her kitapta mutlaka okunası bir şeyler olduğu inancı ile elime alırım. Devamını getiremediklerimin sayısı da çoktur bu sebeple.
Grinin elli tonu kitabını da yazarın abazanlığına hayranlık ile şey ettim. Kime ne? lkjhlsjdlkjs

"Bestseller" diye adlandırılan bu kitapların içinde pek bir şey bulamayız çünkü. Bilindiği üzre çoğunluğu para ya da popülarite kaygısıyla yazılmıştır. Çoğu diyorum hepsi değil.
Yine de her kitapta öğreneceğimiz bir şey vardır diyoruz ve arada okuyoruz.

Ergenken Canan Tan'ı öve öve bitirememişlerdi bana illa oku illa oku.
Bir oturuşta 350 sayfa okudum. Geri kalan 50 küsür sayfayı kaç günde okuduğumu hatırlamıyorum.
Keza bunu Alacakaranlık serisinde de yaptım. (Bir şeye başlayınca sonununa getiremeden duramama illeti)
Çok tercih edilen yazarlarda hayal kırıklığı yaşadığım çok oldu.
Sanırım bende bir dengesizlik var.

bir kedi beslemiyorum
iki kitap okumuyorum

Öyle huylarım yoktur benim. Beğenirsem ve sararsa okurum. Okumayı bu şekilde kategorize etmek de saçma. Eleştirebilmen için kitabı okuman gerekir öncelikle ki bir değerlendirmede bulunabilesin.

Bende var bu ya. Lanet gibi bir şey. Okusam belki çok güzel çıkacak. Ama Kürk Mantolu Madonna'ya bile aylar hatta neredeyse yıllarca elim gitmedi benim. İtiliyorum. Şişirilmiş olduğuna inanıyorum istemeden.

plajda birbirine paralel iki ağdalı bacak arasına konmuş yanda içki, arka planda flu deniz manzara görseline sahip kızlarımız tarafından paylaşılmış kitaplara karşı bir ön yargı oluşmuyor değil .p

Farklı görünme çabası gibi geliyor bana

Belki kendisine özel kitap yazılmasını bekliyordur.
Kıyafet konusunda kimseyle pişti olmak istemeyen tiki kızlara benzetiyorum bu türü.
Saçma geliyor bana.

şimdi book traveling diye bişey var ..
o kitabı okuduğun gibi yanında taşıyosun da ..
çok enteresan bi ayakkabın yoksa rastladığın insan önce kitabına bakıyor

şimdi nasıl ki kravat desenli tshirt giyip gezmem
nasıl ki kulap kepçemin üstünü deldirip kulak mememe doğru zincir sarkıtmam
nasıl ki yırtık kot pantolonla gezmem

kitabımı da popi seçip gezdirmem ..

Geri