Bir Kamil diyor ki :)

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Farkında mısınız mevsim şartları son 50 yılın Zirvesi durumunda Pekala bu durumda ne gibi önlemler alınmalı veya alınan önlemler neydi? Haberlere bakıyoruz:

Bolu'da son 50 yılın en çok kar yağışı olmuş olaya bakıyoruz; ulaşım konusunda eğer Yeniyollar yapılmamış olsaydı, Bolu yolunda çoktan Can kayıpları olan kazalar ve mahsur kalmış insanları görmüştük değil mi? aşırı yağışlar söz konusu Pekala bunun ne faydası var? olaya bakıyoruz; Eğer şehirlerimizdeki altyapı olayı büyük ölçüde Tamamlanmamış olsaydı çok daha kötü manzaralarla haberlerle Karşılaşırdık değil mi? Bu arada, bir yazımda da suyun can vermediği hiçbir şey olmaz dediğimi hatırlıyorum. Umulur ki, soğuma ve yağış döngüsüne giren iklimsel döngü, (ısınacak ve kavrulacağız diyenlere inat söylüyorum.) yağışlarla birlikte doğru ürün ve suyu mantıklı kullanırsak tabi, ülkemiz çiftçisine can suyu olacak. Bu arada yeni yapılan barajlar ve toprak altı barajları sanıyorum Önümüzdeki Yaz mevsiminde çekilecek olan susuzluk tehlikesinde büyük bir tampon vazifesi görecek, faydası kime? Asgari ücrette yapılan %50'lik artış hala bazı histerik tipleri tatmin etmemiş ve esnaf batı-bitti edebiyatına sarılmaya dayanak oluyor. üzülerek söyleyeyim; son 20-25 günün kaldı. Hani yeni ücretler ayın 5'i ile 15'i arası yatıyor ya çalışanımız, bu kadar sıkıntının ardından gelen parayı ben ne yapayım deyip toprağa gömmezse maalesef elinizdeki esnaf argümanı da gidecek. Sizin gibi zibidiler için bile üzüleceğim emin olun. Etrafımızdaki ülkelerden Yunanistan yine kendi kendine Histeri krizlerine girmiş, 6 mil olan deniz kıta sahanlığı 12 mile çıkartmak için gayret sarf ediyor. Bundan yine yıllar önce yapılmış olan bir antlaşma ortada dururken. Yapabilir mi, Hayır yapamaz! Çünkü; kendi ülkesini, limanlarını ABD'ye satmış bir ülke buna cesaret edemez. Gereken Bürokratik tepki en üst seviyede ortaya konulmalı. Bu arada daha önce yazdığım Asya kıtası ve Afrika kıtası arasında bir karşılaştırmayı içeren yazımı hatırlıyorsunuz değil mi? Ben hala aynı yerdeyim. Avrasya kıtası dünya sisteminin yeni Merkezi konumuna gelecek. Hangi sistem derseniz; sömürü sistemi.. Buna rağmen bizim milli kültürümüz gereği girişimlerimiz ortaklik çabalarımız takdirle karşılanacak. Orada güçlü bir şekilde yer alacağız. Afrika açılımı da aynı bu şekilde olacak. Hani hep, Her yer Karanlık şarkısı söyleniyor ya, güzel günler yakında biraz daha sabır. Sevgi ve saygılarımla kalın.

Ya su avatari degis artık m*

Farkınızı farkettiğinize göre farklılığınızla yeni farklılıklara merhaba diyin.
Algıda seçicilik. Kavramını iyi kullanmışım değil mi? Anlattıklarım bellek bölümüne kayıt oldu-ki zamanın da hatırlatılması üzere hafızaya işlenmiş, şuan itiraz mekanizması bir konu bulamadığı için, bellekte konumlandırma için son mesaj üzerinden olumlama yapmış.. Teşekkür ediyorum. (Buda, başka bir yönlendirme çalışmasıdır..)

Algıda seçicilik. Kavramını iyi kullanmışım değil mi? Anlattıklarım bellek bölümüne kayıt oldu-ki zamanın da hatırlatılması üzere hafızaya işlenmiş, şuan itiraz mekanizması bir konu bulamadığı için, bellekte konumlandırma için son mesaj üzerinden olumlama yapmış.. Teşekkür ediyorum. (Buda, başka bir yönlendirme çalışmasıdır..)
O kadar çok yazacağım cümle var ki sadece yazmak istemedim bence kendi adınıza sevinin çünkü çelişik düşünce ve yorumlarınız çok fazla bir analizlemeye kalksam satırlarca çıkarım yapabilirim ama dediğim gibi yazma isteğim yok.

Neden bı de hep saat beş civarı
Saat üç gibi spritüel bı anlamı varsa öğrenmek isteriz...

Her görüşe saygım var bunu belirtmek isterim ama savunulan düşünceleri bir değerlendirmek gerekir.
20 senelik bir iktidarın tek yaptığı şeyin yollar olduğu senelerce konuşuldu yapılan yollar tekrar tekrar kepçe vurdurulup yeniden yapıldı. (Belediyelerin en büyük rant sağladığı gelir kalemlerinden biridir yollar) Kamil abi olaya pollyanna gözlüğünü takarak değerlendirmelerde bulunmuş yollar sayesinde kazaların azaldığını, alt yapı sayesinde rahata erdiğini ve olayı çiftcilerinde rahat edeceğine kadar çıtayı yükseltmiş. Öncelikle uzun bir kuraklık dönemi yaşadık küresel ısınmayla birlikte ocak ayının sonuna doğru ilerlerken kar yağıyor ülkemize bu da iklim değişikliğinin önemini birkez daha gözler önüne seriyor. Yağışlar daha yeni başladı doğu tarafında yine yollarda kapanma ve mahsur kalan insan görüntüleri olacak geçen senelerde olduğu gibi çünkü maalesef oralarda hala alt yapı ve ulaşım sıkıntısı hala devam etmekte yine bir su döngüsü olayına değinilmiş bu konuda detaya inmeye gerek yok çünkü zamanında konuştuk unutulan şu çiftçinin şuanki sıkıntısı sadece su değil GÜBRE , MAZOT, TOHUM hepsine gelen zamları paylaşıcam tohum ve gübre şuan zaten ithal geliyor mazotun ülkemizdeki durumu ise belli Türkiye de çiftçilik şuan %70 oranında azaldı siz şuan farketmiyorsunuz ama yazın daha büyük zamlar sizi bekliyor çünkü çiftçi ekim yapmıyor zararını karşılamadığı için. Daha sonraki cümlelerde küresel ısınmaya değinmiş ama dalga geçerek Kamil abi noldu çevreci takılıyordun ? Su kıtlığı diyordun ? Bunların hepsi o inanmadığın ısınacağız dünya ısınacak tezinin sonuçlarıdır niye şimdi dalga geçerek parantez içi yazıp kendinle çelişiyorsun? Dünya ısınma meteorolojisinde kritik 1,5 C ye ulaşmak üzere bunu bilimsel veriler söylüyor araştırabilirsin. Konuyu daha sonra asgari ücrete bağlayıp insanların memnuniyetsizliklerinden deö vuruyorsun. Asgari ücreti insanlar daha Şubat ayında alacak ve evet %50 lik bir zamla ama bu insanlara yetmeyecek neden mi çünkü bir yıl içerisinde
Elektrik % 127
Doğalgaz % 115
Benzin % 88
Motorin % 115
LPG % 128
İçki % 129
Sigara % 100 üzeri
Araç ÖTV % 300
Ayçiçek yağı % 120 zam yapıldı hangisi %50 lik bir artışın altında söyler misin bana ? İnsanlar şuan geçinemediği için intihar ediyor ve sen dalga geçer gibi bir yazında ZAMLARA seviniyorum dedin. Eleştiri yapıyorsun kendi ülkene bakmadan sen şuan Akdeniz limanlarının kime peşkeş çekildiğini biliyor musun veya Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketinin kime verildiği? İktidarın arap sevdası yüzünden Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye ye geldiklerinde “borç verirken milyon dolarları” bir araştır biz neleri sattık diye olur mu?
İdeolojik olarak birşeyleri savunmaya çalışıyor olabilirsin bunu anlarım ama hataya hata, yanlışa yanlış demeyi öğrenmeniz lazım ve görüyorum ki sizin gibi zihniyetler bu ülkede varlığını koruduğu sürece bu insanlar daha çok ezilir daha çok sefalet çeker.

Saygı, sevgi ve dua ile.

Her görüşe saygım var bunu belirtmek isterim ama savunulan düşünceleri bir değerlendirmek gerekir.
20 senelik bir iktidarın tek yaptığı şeyin yollar olduğu senelerce konuşuldu yapılan yollar tekrar tekrar kepçe vurdurulup yeniden yapıldı. (Belediyelerin en büyük rant sağladığı gelir kalemlerinden biridir yollar) Kamil abi olaya pollyanna gözlüğünü takarak değerlendirmelerde bulunmuş yollar sayesinde kazaların azaldığını, alt yapı sayesinde rahata erdiğini ve olayı çiftcilerinde rahat edeceğine kadar çıtayı yükseltmiş. Öncelikle uzun bir kuraklık dönemi yaşadık küresel ısınmayla birlikte ocak ayının sonuna doğru ilerlerken kar yağıyor ülkemize bu da iklim değişikliğinin önemini birkez daha gözler önüne seriyor. Yağışlar daha yeni başladı doğu tarafında yine yollarda kapanma ve mahsur kalan insan görüntüleri olacak geçen senelerde olduğu gibi çünkü maalesef oralarda hala alt yapı ve ulaşım sıkıntısı hala devam etmekte yine bir su döngüsü olayına değinilmiş bu konuda detaya inmeye gerek yok çünkü zamanında konuştuk unutulan şu çiftçinin şuanki sıkıntısı sadece su değil GÜBRE , MAZOT, TOHUM hepsine gelen zamları paylaşıcam tohum ve gübre şuan zaten ithal geliyor mazotun ülkemizdeki durumu ise belli Türkiye de çiftçilik şuan %70 oranında azaldı siz şuan farketmiyorsunuz ama yazın daha büyük zamlar sizi bekliyor çünkü çiftçi ekim yapmıyor zararını karşılamadığı için. Daha sonraki cümlelerde küresel ısınmaya değinmiş ama dalga geçerek Kamil abi noldu çevreci takılıyordun ? Su kıtlığı diyordun ? Bunların hepsi o inanmadığın ısınacağız dünya ısınacak tezinin sonuçlarıdır niye şimdi dalga geçerek parantez içi yazıp kendinle çelişiyorsun? Dünya ısınma meteorolojisinde kritik 1,5 C ye ulaşmak üzere bunu bilimsel veriler söylüyor araştırabilirsin. Konuyu daha sonra asgari ücrete bağlayıp insanların memnuniyetsizliklerinden deö vuruyorsun. Asgari ücreti insanlar daha Şubat ayında alacak ve evet %50 lik bir zamla ama bu insanlara yetmeyecek neden mi çünkü bir yıl içerisinde
Elektrik % 127
Doğalgaz % 115
Benzin % 88
Motorin % 115
LPG % 128
İçki % 129
Sigara % 100 üzeri
Araç ÖTV % 300
Ayçiçek yağı % 120 zam yapıldı hangisi %50 lik bir artışın altında söyler misin bana ? İnsanlar şuan geçinemediği için intihar ediyor ve sen dalga geçer gibi bir yazında ZAMLARA seviniyorum dedin. Eleştiri yapıyorsun kendi ülkene bakmadan sen şuan Akdeniz limanlarının kime peşkeş çekildiğini biliyor musun veya Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketinin kime verildiği? İktidarın arap sevdası yüzünden Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye ye geldiklerinde “borç verirken milyon dolarları” bir araştır biz neleri sattık diye olur mu?
İdeolojik olarak birşeyleri savunmaya çalışıyor olabilirsin bunu anlarım ama hataya hata, yanlışa yanlış demeyi öğrenmeniz lazım ve görüyorum ki sizin gibi zihniyetler bu ülkede varlığını koruduğu sürece bu insanlar daha çok ezilir daha çok sefalet çeker.

Saygı, sevgi ve dua ile.
Yazın da dikkatini çekti mi bilmiyorum, zam gelen ürünler dediklerinin hepsi yaşamsal olmazsa olmazlarımız değil. petrol fiyatları konusundaki zammın küresel bazda kaynaklandığını da sanırım biliyorsun. ama burada söylemiyorsun. Yerli ve milli üretimin ne kadar öneme haiz olduğunu şu anda farkındasın. bunun içinde özellikle tarım sektöründeki bunalımdan bahsediyorsun. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Tek dokunuşta Her şey bir anda güllük gülistanlık olsun. Tarımsal alanda özellikle sulama konusunda ne gibi yatırımlar yapıldı biliyorsun değil mi? Bunlar Sence günübirlik yatırım mı? günübirlik sonuç alacak şeyler mi? değil. bence iyi araştır. Akaryakıt fiyatlarındaki zamma gelince Türkiye'nin bulduğu yeraltı rezerv kaynaklarına bile; kalitesiz, yetersiz, biz çıkaramayız, çıkarsak bile kullanamayız diyen bir zihniyetten bahsediyoruz. yer altında keşfedilen rezerv kaynakları piknik tüpü değil hani çıkarıp hemen al kullan diyemezsin. bunun da farkındasın. Ayrıca ben kimseyle dalga geçmiyorum. Yaşasın zamlar başlığı altında açtığım temel konu trafikteki aşırı süratli kullanılan araçların Nasıl birden bu kadar kurallara uygun kullanıldığına dikkati çekmek. Ayrıca; hani çok pahalandı ya Akaryakıt, düzgün araç kullanımı ile en az maliyet ile en çok verim almak nasıl olur, Bunu anlatmak istemiştim ama konu nerelere geldi ben bile şaşırdım. Yollar konusuna gelince kaç yıldır araba kullanıyorsun bilemem ancak bence çok daha iyi bir hale geldi. Yapılıp bozulan tekrar yapılan yolların rant kaynağı olduğunu söyledin. Evet çok doğru diyorsun. belediyelerdeki en büyük yolsuzluk tadilat ile yapılır Bunu en iyi Ben Bodrum'da gördüm yıllarca, Aydın Didim'de yaşadım orada da bunu görmüştüm, haklısın! Ama yapılan ana yollarda veya şehir içi yollarda bu şekilde manzaralara çok sık rastlamadığımızı biliyorum. Bir de şunu demek istiyorum ya Hani hep yurtdışı ile ülkemizi karşılaştırıyorsunuz ya temel ihtiyaç maddelerindeki birim fiyat karşılaştırması yaptınız mı hiç? Hayır şundan sordum Eğer Avrupa Birliği vize serbestisi verirse En azından kamyonetle gider oradan doldurup geliriz :) kal selametle telefonla bu kadar yazabiliyorum kusura bakma...

Ayrıca; küresel ısınma kavramı işleniyor ve Buna dayalı olarak susuzluk tehlikesi söz konusu ya, bu Tehlikenin bittiğini söylemek kesinlikle hata olur. şimdi diyeceğimi nasıl algılarsın bilmiyorum. Belki cahil saçmalaması diyeceksin ama ancak eliptik bir düzlem içinde yaşanan dünyanın güneş etrafında dönme olayında, eliptik düzlem içinde bile (büyük ovalden bahsetmiyorum. ) Merkeze yaklaşma ve uzaklaşma dönemlerinin olduğu kanısını taşıyorum ve içine girdiğimiz bu mevsimsel döngünün böyle bir sürece işaret ettiğini düşünüyorum. belki birkaç yıl aşırı soğuklar olacak, tam olarak emin değilim süre hakkında, Arkasından da tam tersi. Geçen bir yerde dünyanın manyetik alanının etkisini yitirmeye başladığını okumuştum. Sanırım bu da bununla ilgili bir süreç. Velhasıl kelam; atmosferde gördüğümüz tüm gezegenler gibi bizim gezegenimizin de sona yaklaştığını söylemek herhalde saçmalık olmaz.

Yollar yapıldı kimse yolda kalmadı demişsin ama İstanbul - Ankara yolu ulaşıma kapatıldı, yollarda yüzlerce araba mahsur kaldı…

Düzce Bolu yoluda felç olmuş

Gelelim diğer yazdığın zamlarla ilgili hayati mi demişsin!

Elektrik hayati,
Evinde hasta bakan
Elektrikle ısınmaya çalışan
Elektrikle üretim yapan tesisler***

Şimdi dicen elektrikle üretim yapan tesis ne alaka, eğer üreticinin GİRDİ MALİYETİ artarsa (elektrik, benzin, gaz, hammadde) bu tüketiciye zam olarak geri döner.

Bunları anlayacak kapasitede yaşa, akla, zekaya, mantığa sahip olduğunu düşünüyorum.

Matematiği az çok bilen 8-12 yaşındaki çocuklar bile bunu anlayacak seviyedeler çünkü.

Yollar yapıldı kimse yolda kalmadı demişsin ama İstanbul - Ankara yolu ulaşıma kapatıldı, yollarda yüzlerce araba mahsur kaldı…

Düzce Bolu yoluda felç olmuş

Gelelim diğer yazdığın zamlarla ilgili hayati mi demişsin!

Elektrik hayati,
Evinde hasta bakan
Elektrikle ısınmaya çalışan
Elektrikle üretim yapan tesisler***

Şimdi dicen elektrikle üretim yapan tesis ne alaka, eğer üreticinin GİRDİ MALİYETİ artarsa (elektrik, benzin, gaz, hammadde) bu tüketiciye zam olarak geri döner.

Bunları anlayacak kapasitede yaşa, akla, zekaya, mantığa sahip olduğunu düşünüyorum.

Matematiği az çok bilen 8-12 yaşındaki çocuklar bile bunu anlayacak seviyedeler çünkü.

Keşke incelemeyi "acaba ne kadar hata bulurum?-da kapak yaparım" diyerek değil de bu kadar küçük düşünemez herhalde, acaba bizimle resmen kafamı yapıyor? diyerek yaklaşsaydın. Belki en temel ihtiyaç ve gider kaleminde yer alan, enerji ve yaşam kaynakları (akaryakıt-elektirik-su-tarım) üzerinde yerli ve milli vurgusuyla ne demek istediğimi anlardın-da küçücük ekranda çalışırken ifadelerde ki bütünlüğü kaçırmış olabileceğimi hesaplardın.... Neyse kısa paragraflar halinde yazarım...

Kamil ağam güzel sallamış gene. Tebrik ediyorum ülkeyi bu hale getirenleri tüm gücüyle savunmayı herkes beceremez. Iba'da savunuyor ama bu kadar içi boşta olsa bir şeyler yazarak değil.
Kamil.ağa ülkeyi 20 yıldır yönetenler uzaylılar değil, vatandaş yaşam şartlarına bakar, kalitesine bakar,..... yok efendim şunun etkisi var bunun etkisi var demez. İktidarın hedefi varandaşın ihtiyaçlarına cevap vernektir, sorunlara çözüm aramaktır,.....
Beceremiyorsan kabul edeceksin ve gereğini yapacaksın.

Iktidar yok avrupada şu kadar zam yapıldı _ yok şu kadar olay oldu diyor _ bana ne avrupadan burada yaşıyorum _ avrupalı amerikalı bu maaş koşullarla turkiyede yaşasa kafayı yer _ intihar eder _ iyi bu halk iyi dayanıyor _ dayanamayan kendini yakiyor

Geri