Bir insanın bir insana verebileceği en iyi şey

Konu sahibi son olarak 1071 gün önce görüldü
aslına bakacak olursan bunu zaten kendin sağlamalısın ama insanlar karşılarındaki kişinin beklentisi olduğunu bilip bunu yerine getirdiklerinde bunu bir lütuf gibi görmeye başlarlar. yoksa güven, sadakat, sevgi bunlar beklenti değil zorunluluktur bana göre. zaten sen bir şeyleri sağlayamıyorsan, kendine güvenemiyorsan o topun altına girme bir zahmet. gurur mudur bilmez ama kuyruğu dik tutmak çocukluktan gelen bir şey. keza benim için öyle. bu fikrim değişir mi, neden olmasın? hayat sürprizlerle dolu.

aslında kastettiğim o duyguların gerektirdiği eylemler. ben bunlar için de bir beklentiye girmeme kafasındaydım bir dönem. bilerek soyut ve belirsiz konuşuyorum. özel konuşuruz sonra belki.
kuyruğu dışarıya, ele karşı dik tutmak iyi ama bence yakınlarına karşı kuyruğu dik tutmak gibi bir zorunluluk yok. bu benim de sonradan anladığım bir şey. buralara bir yere yazmış olmalıyım, ablam bir kere bana “sen kime neyin gururunu yapıyorsun” diye ayar vermişti:d ben birinden destek istemeyi ya da başka herhangi bir şey de olabilir; geç öğrendim biraz. şunu söylemek istiyorum galiba, ben kendi adıma bazı şeyleri yanlış anlamışım, bazı şeylerden dolayı böyle düşünmüşüm, sevdiklerinden bir şey rica etmek, iletişimin gerektirdiği şeylerin beklentisi içerisinde olmak yanlış değil. ben bunu yaptım, belki uzun süredir yalnız yaşamam da bunun sebeplerinden biridir. bunu hissettim sende de galiba, öyle yazmak istedim.

aslında kastettiğim o duyguların gerektirdiği eylemler. ben bunlar için de bir beklentiye girmeme kafasındaydım bir dönem. bilerek soyut ve belirsiz konuşuyorum. özel konuşuruz sonra belki.
kuyruğu dışarıya, ele karşı dik tutmak iyi ama bence yakınlarına karşı kuyruğu dik tutmak gibi bir zorunluluk yok. bu benim de sonradan anladığım bir şey. buralara bir yere yazmış olmalıyım, ablam bir kere bana “sen kime neyin gururunu yapıyorsun” diye ayar vermişti:d ben birinden destek istemeyi ya da başka herhangi bir şey de olabilir; geç öğrendim biraz. şunu söylemek istiyorum galiba, ben kendi adıma bazı şeyleri yanlış anlamışım, bazı şeylerden dolayı böyle düşünmüşüm, sevdiklerinden bir şey rica etmek, iletişimin gerektirdiği şeylerin beklentisi içerisinde olmak yanlış değil. ben bunu yaptım, belki uzun süredir yalnız yaşamam da bunun sebeplerinden biridir. bunu hissettim sende de galiba, öyle yazmak istedim.

aslında doğru hissetmişsin ama sende bilirsin ki bu insanın elinde olduğu bir şey değil. belki de elinde, demek ki sen bunu kendi içinde çözümleyebilmişsin. manidar bir şekilde ablam da bana şunu demişti: "sen sevmemişsin Pelşin, sevince gözün hiçbir şey görmez. gözüne batmaz ya da bu kadar kolay vazgeçmezsin." bla bla belki de bununla ilgilidir. zaten efkarlıyım, 4 haziran'da bitirme proje teslimim var. üstüne ÖSYM beni zorla sınav görevlisi yapmış, love işlerine gelene kadar benim yapmam gerekenler var..seninle şöyle uzuuun uzuuun konuşmak var.

alma verme dengesini kuramadiginiz ilişkilerde ne verirseniz verin hep zarar yazar.
o yüzden aldığınız kadarını, aldığını sekliyle verin yeterli

Geri