Bir insanın bir insana verebileceği en iyi şey

Konu sahibi son olarak 1070 gün önce görüldü
Güven verebilir. Niyetin, samimiyetin ve diyalogların güvenilirliğini yitirdiği şu günlerde güven verebilmek hakeza güven duyabilmek muazzam lüks..

Samimiyet.
Güven verip, sonra o güvenden yararlananların çoğaldığı bir zamanda yaşıyoruz.

saygı
boyamak için değil canım
sürekli

başka bir insandan beklentim yok ama yapabileceği en güzel şey ne olursa olsun yanımda olmasıdır.

başka bir insandan beklentim yok ama yapabileceği en güzel şey ne olursa olsun yanımda olmasıdır.

benim de bu kafaya geçtiğim bir dönem var ama bu da iyi bir şey değil pabliş. iş arkadaşından ya da ne bileyim ilişkinin alalade düzeyde olduğu birinden bir şey beklememek normal ve belki de gereklilik ama samimi ikili ilişkilerde -özellikle kadın-erkek ilişkilerinde-beklentiler güzel. bizim kafamıza bunu neden ve nereden yerleştirdiler ki. doğru değil bu. dostundan, sevgilinden, ailenden tabii ki beklentilerin olabilir. güven beklersin, samimiyet beklersin, sevgi, vefa, sadakat vs. başka şeyler. bekleyeceksin tabii ve karşılıklı olacak bu. biz gururu yanlış anladık, belki de bize beklentilerimiz fazlaymış gibi davrandılar. bekleyeceğiz tabii. sen de bekle.

benim de bu kafaya geçtiğim bir dönem var ama bu da iyi bir şey değil pabliş. iş arkadaşından ya da ne bileyim ilişkinin alalade düzeyde olduğu birinden bir şey beklememek normal ve belki de gereklilik ama samimi ikili ilişkilerde -özellikle kadın-erkek ilişkilerinde-beklentiler güzel. bizim kafamıza bunu neden ve nereden yerleştirdiler ki. doğru değil bu. dostundan, sevgilinden, ailenden tabii ki beklentilerin olabilir. güven beklersin, samimiyet beklersin, sevgi, vefa, sadakat vs. başka şeyler. bekleyeceksin tabii ve karşılıklı olacak bu. biz gururu yanlış anladık, belki de bize beklentilerimiz fazlaymış gibi davrandılar. bekleyeceğiz tabii. sen de bekle.

aslına bakacak olursan bunu zaten kendin sağlamalısın ama insanlar karşılarındaki kişinin beklentisi olduğunu bilip bunu yerine getirdiklerinde bunu bir lütuf gibi görmeye başlarlar. yoksa güven, sadakat, sevgi bunlar beklenti değil zorunluluktur bana göre. zaten sen bir şeyleri sağlayamıyorsan, kendine güvenemiyorsan o topun altına girme bir zahmet. gurur mudur bilmez ama kuyruğu dik tutmak çocukluktan gelen bir şey. keza benim için öyle. bu fikrim değişir mi, neden olmasın? hayat sürprizlerle dolu.

Geri