Bir Fotoğraf Bir Hikaye

Konu sahibi son olarak 3437 gün önce görüldü
Gölyazı, Bursa'da, Uluabat Gölü kıyısında küçük bir balıkçı köyü. Gördüğüm kadarıyla yerli halkını, yaşlı ve orta yaşta insanlar oluşturuyor. Gençler daha büyük yerlere yelken açmış gibi, sayıları yok denecek kadar az.
Bir günümü geçirdiğim ve tekrar gitmek istediğim Gölyazı, manzaralarıyla, kahvede yaşlılarla yaptığımız sohbetin lezzetiyle, gölde tekne turu yapma imkanıyla çok sevdiğim bir yer oldu. Tek olumsuz tarafı sivri sineklerin çok olmasıydı.

Goumllyaz_zpslt6xzdhz.jpg

İlerde yerleşmeyi düşündüğüm iki yerden birisi, Gölyazı yahut Cumalıkızık:) Çok güzeller.

volkan abi googlede yanlizlik yazipda bu resim cikcak gibi buyuleyici ;)

cem karaca cok yorgunum kaptan sarkisi geldi aklima :/

Sağol Sezen. O şarkıyı bilmiyorum ama Cem Karaca söylediğine göre güzeldir..

Ne zamandır gitmek istediğim yerlerden biridir Gölyazı. Fotoğraf grubumuzla birlikte ilk fırsatta gidip sabah balıktan dönenleri, gölün puslu sakinliğini çekeceğim inşallah.
ayrıca güzel kare tebrik ederim

Ne zamandır gitmek istediğim yerlerden biridir Gölyazı. Fotoğraf grubumuzla birlikte ilk fırsatta gidip sabah balıktan dönenleri, gölün puslu sakinliğini çekeceğim inşallah.
ayrıca güzel kare tebrik ederim

Güneşin Uluabat üzerinde doğuşu-batışını maalesef göremedim, bunun için orada kalmak lazım. Bir dahaki sefere İnşallah ben de bunu ümit ediyorum

bu fotograg anisina :

MAVİ LİMAN

Çok yorgunum, beni bekleme kaptan.
Seyir defterini başkası yazsın.
Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman.
Beni o limana çıkaramazsın...
Nâzım HİKMET

vay vay trink ...çok hoş... eski konuna bakıp resimlerini görmeye çalıştım ama olmadı...bu gördüğüm ilk resmin çok etkileyici..

Çok çok çok güzel olmuş bayıldım : )
Gölyazı ya ben de gitmeyi düşünüyorum değer mi sence 2 günluk mini Bursa gezisine?

+++ bu fotoğraftan harika bir kompozisyon yazısı çıkar.
Yalnızlık temalı...: )

Çok çok çok güzel olmuş bayıldım : )
Gölyazı ya ben de gitmeyi düşünüyorum değer mi sence 2 günluk mini Bursa gezisine?

Çok sağol, ben de seviyorum bu fotoğrafı :)
Gölyazı'ya ulaşım biraz zor gibi. Biz otobüsle gittik, sabah yol kenarında indirdi, başladık yürümeye. Sonra bir araba durdu, bu yol bitmez dedi, aldı bizi sağolsun, hakkaten bitmezmiş. Arabayla gidersen tabi sıkıntı olmaz. Değer mi sorusuna gelince bence değer ama 2 gün aynı yerde kalırım diyorsan sıkılabilirsin. Küçük yer olduğu için çabuk bitiyor :)
Kompozisyon konusunda pek başarılı değilim maalesef

Göynük, kendine has yapıları ve ilçenin simgesi haline gelmiş Zafer Kulesi'yle, Bolu'nun görülmesi gereken ilçelerinden biri bana göre.
Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in hocası olan Akşemseddin Hz'nin Türbesi de burada bulunuyor. Bunu oraya gidene kadar bilmiyordum. Görünce, türbeyi de ziyaret ettim.

2 gün Göynük'e özgü bir konakta kaldım, yarı beton yarı ahşap, sedirden oturakları olan bir binaydı. Konak dışında zamanımı etrafı dolaşarak ve bir kafede çay kahve içerek geçirdim..
1923 yılında yapılmış olan Zafer Kulesi'nin bir fotoğrafı;

_MG_6384d3_zpsgq1mtepq.jpg

Bursamiz guzeldir bekleriz :D

Ayrica konu da hoş olmus emeginize sağlık

Geri