Bir Fotoğraf Bir Hikaye

Konu sahibi son olarak 3438 gün önce görüldü
Katıldığım bir turda, son durak olarak Karabük'ün ilçelerinden biri olan Safranbolu'ya uğradık. İlçe, yeni ve eski olarak ikiye ayrılmış. Fotoğrafta görünen kısım Eski Safranbolu'dan, yeni Safranbolu'ysa bilindik, modern! evlerden oluşuyor.

Safranbolu, Unesco tarafından 1994 yılında Dünya Miras Listesine alınmış, bununla ilgili de büyük bir tabela asılmış.

Safran üretimi yapılan bir yer. Anlaşılacağı üzere adını da bu bitkiden alıyor. Ben safranın tadıyla ilk olarak burada tanıştım. Safranlı lokum yedim, tadı nefisti..

Safranbolu_zpsfbvizhfr.jpg

Çektiğin resimler çok hoş Safranboluya gittim ben çok sevimli bir yerdi tekrar gidesim geldi bak :tatlı:

Çektiğin resimler çok hoş Safranboluya gittim ben çok sevimli bir yerdi tekrar gidesim geldi bak :tatlı:

Teşekkür ederim. Ben de sevdim, hem huzurlu hem güzel, aynı zamanda yaşanabilecek bir yer. Bir berberle sohbet ettik, ''burada kavga duymuyoruz, ben hatırlamıyorum'' dedi, huzuru özetledi..

Bu fotoğrafı Karahisar Kalesi'nin merdivenlerini çıkarken çektim. Afyon'daki bir inanışa göre bu kaleye çıkan 7 yıl Afyon'da kalırmış..

Kalenin 600 küsür basamağı var, bunu sonradan öğrendim. Yazın, öğlen sıcağında çıkmanın mantıklı olmadığınıysa daha çıkarken öğrenmiştim :) Neyse ki, kalenin merdivenlerinin başladığı yerde bir çeşme var, inince hararetimi giderebildim.

Afyon Karahisar ova gibi, büyük çoğunluğu düzlük. Kalenin tepesinden her yer görünüyor. Yerleşim, görüntüdeki gibi.

7 yıl kaldım mı?
Öyle birşey olmadı.. :)

Afyon_zpsy0mekxtm.jpg

Geri