Bir din olarak bilim

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bunun sebebi basimizdaki iktidarin politikalari, ulkedeki manevi degerlerin altini tamamen dinamitlemeleri, bunu yaparkende dini kisveler kullanmalari. Cocuklar sogumasinda ne yapsin?
Yok be abi iktidar yaslilara hitap ediyor. Hemen hemen aynı din kafasında. Gencler pek sevmiyor iktadarı. Sevenlerde..
Abdurrahmanlar, selimler, harunlar falan..

Iktidar bazı ihtiyar kesimin lugatına yeni sloganlar eklemeye yaradi o kadar..
Ornegin;
FB_IMG_1627313156865.jpg

Bak cok guzel bir yere geldik. Din ile toplumu yonetmede harikalar. Din iktidarın b.d.s.m seven halkına vurduğu kirbaç&kadife kelepçe gibi oluyor.

bazıları başlığa oksimoron diyecektir. gerçi bu bile tartışmalıdır, çünkü kulvarları farklı. bilim iman konularıyla ilgilenmez, kulvarlar farklı olunca bu onları karşıt hale getirir mi peki? yoksa sadece farklılar mı? biri diğerine engel mi? bin yıllık tartışma bu beni aşar, konu zaten bu da değil.
örnek verelim, sağlıklı yaşam, ölüme uzak olma arzusu, genç kalma arzusu, bunlar insan zaafları. bilimin çalışma alanına giriyor. zaaflar değil. insanların zaaflaştırdığı sağlık, gençlik vs vs şeyler, bilimin çalışma alanında. dolayısıyla, tabi ki bir motivasyon kaynağı ve ikna enstrümanı olarak bilim kullanılıyor. yeni motivasyon kaynağı bu. bunun da tüccarlığı var işte. sadece bilimsel bilgi diye onu dogmalaştırmak, "yanlışlanabilirlik ilkesi"ne de ters olmuyor mu, dolayısıyla bilime gönül vermiş insanlar ya da bilim insanları zaten bilimi dogmalaştırmaz.
aklıma şey geldi, astroloji misal, bilimin dışında bu da bir enstrüman olarak kullanılıyor. geleceği bilme arzusu, aşk ritüelleri asgdf sadece bilim kullanılmıyor yani. insan zaafları neredeyse ve onun alanı her neyse, bunu bir motivasyon kaynağı, bir ikna enstrümanı olarak kullananlar olacaktır, diye düşünüyorum. konu ekseninden çıktım glb ama herkes çıkmış zaten

"Gerçek İslam bu değil" lafına çok alışığım @X

Haklı olman hiç birşeyi değiştirmiyor.
Müslümanların kötü yönetimler tarafından istismar edilip manipüle edilip güdülmesi benim duzeltebilecegim birşey değil artık. Yıllardır böyle zaten. Doğruyu anlatmaya çalışılanlar da dergahlarinda yakılmış yıllarca.

Kendini iyi hissettirecek ise biz o yanlış anlaşılmış, değiştirilmiş, kriminalize edilmiş, kirlenmiş yozlaşmış dine karşıyız.

Peki kendi dinini bu anlattığım şekilde tanımlayan var mı, yok.

Bunu sizler kendi aranızda halledeceksiniz o zaman.

Saygılarımla.

İnya kena
MkCRR9cE_400x400.jpg

ve inya
250px-Frankenstein%27s_monster_%28Boris_Karloff%29.jpg

Bilim din 'oldu _doktorlar bilim adamları dinin rahipleri _ aşı kutsal su_ bu dinin uygulayıcısı hukumetler , valiler , hakimler , polis, asker ve jandarma _ ibadetleri maske mesafe temizlik eve kapanma

"boca es mi religion, maradona es mi dios, la bombonera es mi iglesia"
Dinim Boca, Tanrım Maradona, Mabedim La Bombonera
Bir din olarak futbol

Din bir afyondur, futbol da bir afyondur.
Hem futbol, din kadar zarar da vermiyor insanlara.
Eğlenmeyi bilirsen harika bir din, futbol ama
(Boca Juniors da çok ateşli şimdi, eğlence tarzları farklı.
Libertadores'te son maçlarında olay çıkmıştı.)
Konuya farklı bir bakış sağladım sadece.

Bilim de kendi dinini yaratıyor.
Bilim, sorgulanabilir bir dindir.
Sorgulanamazsa ilerleyemez ve müridlerini kaybeder.

@X;
İslam ne zaman reforma girecek
Altıncı yüzyıl kafası ile ilerlemiyor artık bu din.
Pek ilerletmek isteyen de yok zaten.
Allah Allah diyerek gelsin paralar, gitsin Leylalar...
Kaç cami dikince kazanacağız?
Müslümanım demek yetiyor mu?
Bir din olup da bu kadar anlaşılmamak normal bir durum mu?
Anlamadığın bir şeye inanmak da bir garip.

İslam devletlerinin altın çağlarında da İslamiyet ne kadar sağlıklı yaşanıyordu ya da yaşanıyor muydu?
Matbaanın olmadığı dönemlerde Kuran her beldeye girebilmiş midir
Gertrude Bell, Orta Doğu ve Anadolu'da gezerken halkın kıbleyi bilmekten aciz olduğunu söylüyor.

Bunları sorgulayan var mı?
- ben varım, bilim adam/kadın/insan'larının her söylediğine inanmam.
uzay araştırmalarını heyecan verici ve faydasız buluyorum.

- ne yiyeceğime de kendim karar veririm, götüm başım ufalsın diye aç gezmem.

- salgından beklediğim verimi alamadım, zombi istilasını iple çekiyorum.

- islam'a inanmamın en büyük etkeni de hayatımı kolaylaştırması, selamünaleyküm der anadoluyu ayağa kaldırabilirim.

senin takipçilerin kim ya..

Geri