Bir din adamının sahtekar olduğunu anlamak için neye bakmalıyız?

Konu sahibi son olarak 3398 gün önce görüldü
Çevremde tanıdığım tüm dindarlar imansızın teki.

Bir din adamının sahtekar olduğunu anlayabilmemiz için,her şeyden önce dini bilgilerimize bakmalıyız.Bu konuda yetersizseniz,gerçeği öğrenene kadar kullanılmaya devam edileceksiniz.Dinin özünü anlamak gerek.

Eskilerden bazı sözleri hatırlayın ..

Hocanın dediğini yap yaptığını yapma ya da ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz ..

Kuran ayetlerini ikinci plana atıp bir sürü uydurma sözde hadis ve menkıbelerden bahseden tiplerden uzak durmanızı salık veririm ..

Önüne gelen din hakkında bir şeyler soylüyor buna dinsizlerde dahil,
Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir,yapamayan çamur atar.

Mesele bu Dinsizlerde dinle ilgili yorumlar yaparsa o zaman iş cıgırından cıkmıstır.İşi ehlinden ogrenmeli Diyanet İşleri Başkanlığı gibi arayın sorun gidin ogrenin .

Ne bildiği önemlidir, lakin eylemi de o kadar önemlidir. Nefsinin esareti ile iki yüzlülüğü ya da söz edim uyumsuzluğunu taşıyanın anlattıklarını da dikkate almam.
Bildiği ile amel etmeyen Allah'ın rızasından önce kul itibarına müptela ise gözümde değeri yok.

Din adamı tabirini kullanması yeterli.

İbadetin seninle Allah arasında, Bana ahlakın lazım, demiş ya biri,

Din adamı, dinsiz adamı, öğretmen, sporcu, akademisyen, işçi, patron, her ne iş ile meşgul ise sahtekar olup olmadığını anlamak için ahlakına bakmak

Din adamı olması yeterli, henüz düzgün olanına denk gelmedim maalesef.

Din adamı söylemi zaten yanlış bir söylemdir.
Din bir yaşam biçimi bir hayat felsefesidir...
Bir konuda ihtisas sahibi olmanız sizi o konunun ilim sahibi kılar.
Alim de ilim sahibi olandır.
Din adamı tabiri islama ait bir kavram olmayıp islam her bireyin vahyi okumasını anlamasını ve yaşamasını ön görür...

Bir kesime din adamı deyip onlarada şunu bunu yapıştıranlar her müslümanı aynı kefeye koyanlar dönüp kendilerine baksınlar...
Ait oldukları ideolojideki herkesle onları aynı kalıba sokarsak nasıl his ederler acaba..

Vesselam...

Son düzenleme:
dini kurumların para toplamasını devlet yasaklatsa tüm sorun çözülür.

Dövmesine bakarım.
Dindar olmayanın da sözüne bakarım.

Sadece din kurunların değil, o çifte standarttır. Paranın vakfedilmesi, infak tarzı kastetmiyorum tamamen yasaklanmalıdır.

Çünkü rant böyle işliyor.
Belli bir fikri, dini grup oluyor..
Bunların belli bir halk tabanı oluyor.
Sonra bu gruplar vakfıkaşıp holdingleşiyorlar.
Her şey aynı grup içinde döndüğü için dışarıya para da sızmıyor. Ayrıca seçim zamanları böyle yapılar pazarlıkla, oy karşılığı devleti soyuyorlar..

Bu hep böyle mesela, her tarikatın kendine yakın vakfı vardır. Oradan sömürürler..

Sadece tarikatlar için demiyorum bazı sol kuruluşlar da böyle.. rağbet görmesin yeter ki değerini sat para ile kurtul..

Belediyelerin kesinlikle her türlü vakfa yardımı kesilmelidir. Çalışırken herkes çalışıp emeği başkaları yememeli..

İnsanların neye inandığı değil, ne yaptığı önemlidir. Ve onun hayata kattığı değer..

Geri