Bir Değil Binmiş AŞK.. Gün Değil Ömürmüş AŞK ..

Konu sahibi son olarak 4352 gün önce görüldü
gitmek mi yitmektir kalmak mı artık bilmiyorum
yerini yadırgayan eşyalar gibiydim ya ben hep
ve inançlı, gitmenin bir şeyi değiştirmediğine.

bilemem, belki bu yüzden
ben sana yanlış bir yerden edilmiş
bir büyük yemin gibiydim.

beni hep aynı yerimden yaralayan o eve
yine de döneyim döneyim istedim.

"
Birhan Keskin

"Seni unutma fikri bile, sana kavuşma umuduna bağlanıyor içimde. Senden kaçış varsa bile kurtuluş yok."

Onsuz yaşamayı düşünemediğin birisine, nasıl veda edebilirsin? Hoşçakal demedim. Hiçbir şey demedim. Sadece yürüyüp gittim. O gecenin sonunda, karşıdan karşıya geçmek için en uzun yolu seçtim.

"alışkanlıklar daima korkutur beni.
düşün ki ben yaşamaya bile alışkın değilim.
kendimi kendime alıştıramadım yıllardır.
fakat şimdi sana alışıyorum.
alıştıkça özlemim artıyor, daha yoğunlaşıyor.
yalnız içimde garip bir korku var.
sana alışmaktan değil, seni kendime alıştırmaktan korkuyorum.
bir gün sana şimdi verdiklerimden daha güzelini, daha değerlisini verememekten korkuyorum.
bir gün ansızın ölmekten ve seni, bana olan alışkanlığınla yapayalnız bırakmaktan korkuyorum."

Ümit Yaşar Oğuzcan

"Bıktım artık kapıyı anahtarla açmaktan, bir çift ayakkabı yalnızlığından;
Zile basmak istiyorum."

Ah Muhsin Ünlü

"Avucuma sığacak büyüklükteki her şeyi küçük defterlerde biriktirdim. Odama dökülen rüzgar yanığı yaprakları; radyodan çekilmiş acıklı şarkıları, alışamadım diye biten şiirleri, keşke diye başlayan mektupları… Biriktirdikçe azaldım…"

Umay Umay

Hepsinin gelmesini bekleme;
Bir kişi gelmeyecek.

Sen alışmayasın diye,
Korkmayasın diye,
Düşünesin diye..

Kendine yetmen için..
Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde
Sen kaçmayasın diye.

Gelenler gitmeyecekmiş gibi..
Doğumlarda ölümlerde
Duyasın diye.

Bildiğini bildirmek için
Bilmeme’yi öğrenmelisin.
Tam kalasın diye.

Hepsinin gelmesini bekleme,
Sen var olasın diye.
Bir kişi gelmeyecek,
Sen, bir olasın diye.

"Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç,
Başka şehirleri özleyelim orada seninle.
Bu evler, bu sokaklar, bu meydanlar
İkimize yetmez."

"Herkesin bir tutkusu vardır: kimi buna saplantı der kimisi de aşk."

"yarısı yenmiş bir elmaydık bana sorarsan
ikimizdik, iki kişi değildik"

Edip Cansever

tumblr_lysh00GcLy1qcs9kb.jpg
tumblr_lysh08ZfqI1qcs9kb.jpg

Ben uyurken yanımda ol.
Uyandığım da yanımda ol.
Kalktığımda yüzünü göreceğim kişi ol.
Hayatımı adayacağım ol.
Hep benimle ol.
Elimi tutan sen ol.
Her zaman tutacak olan ol.
Bana beni sevdiğini söyleyen ol.
Yanımda olan sen ol.
Ben uyurken benimle ol.

Biliyorum sana giden yollar kapalı
Üstelik sen de hiç bir zaman sevmedin beni

Ne kadar yakından ve arada uçurum;
İnsanlar, evler, aramızda duvarlar gibi

Uyandım uyandım, hep seni düşündüm
Yalnız seni, yalnız senin gözlerini

Sen Bayan Nihayet, sen ölümüm kalımım
Ben artık adam olmam bu derde düşeli

Şimdilerde bir köpek gibi koşuyorum ordan oraya
Yoksa gururlu bir kişiyim aslında, inan ki

Anımsamıyorum yarı dolu bir bardaktan su içtiğimi
Ve içim götürmez kenarından kesilmiş ekmeği

Kaç kez sana uzaktan baktım 5.45 vapurunda;
Hangi şarkıyı duysam, bizimçin söylenmiş sanki

Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor
Nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini

Çocukça ve seni üzen girişimlerim oldu;
Bağışla bir daha tekrarlanmaz hiçbiri

Rastlaşmamak için elimden geleni yaparım
Bu böyle pek de kolay değil gerçi…

Alışırım seni yalnız düşlerde okşamaya;
Bunun verdiği mutluluk da az değil ki

Çıkar giderim bu kentten daha olmazsa,
Sensizliğin bir adı olur, bir anlamı olur belki

İnan belli etmem, seni hiç rahatsız etmem,
Son isteğimi de söyleyebilirim şimdi:

Bir geceyarısı yazıyorum bu mektubu
Yalvarırım onu okuma çarşamba günleri

Cemal Süreya

Biliyorum sevgilim elbet bir gün buluşacağız,her şey farklı biz çok değişmişken. Saçlarımıza ak düşmüşken.
Karşılaştığımızda birbirimizin gözlerinde yine gençliğimizdeki o ateşi göreceğiz. Belki bir deniz kenarında oturur martılara simit atarız maziyi konuşurken. Gençliğimizde yaşayamadığımız o mutluluğu yüzümüz kırıştıktan uzun yıllar geçtikten sonra “sadece bir günlük” yaşarız…

• Hayatta en güven içeren eylem; Sarılmak.
Ona sarılıp derin bir nefes alarak kokusunu içine çekmek var birde. Sadece sen ve o,başka hiçbir şey umrunuzda olmadan. Tamamen güvenmek ya da tekrar tekrar aşık olmak ona…

tumblr_lxc7zdXBQd1r1ywgr.gif

Kadın : Ordan seyredeceğine hayatıma gir.
Adam : Anlamadım?
Kadın : İki saattir yüzüme bakıcağına diyorum, hayatıma girsene.
Adam : Gelirsem kafanı çantama yemekten korkuyorum.
Kadın : Onu gelirsen değil, gidersen yersin.

Sen neden mi farklısın, ben de bilmiyorum ama farklı bir şey bu.

Gözlerinin içine bakınca kendimi görüyorum, ilk defa o mutluluğu görüyorum.
İlk defa bu kadar eminim kendimden, bir o kadar da endişeli, bir o kadar da korkak.
Biliyorum, eminim, yok senin gibi biri, yok.
Çünkü ;

Kimseyi görmedim ben senden daha güzel, kimseyi tanımadım ben senden daha özel.

Çünkü;

Hep kal istiyorum, hep yanımda kal. Hiçbir yere gitme.

Çünkü;
Kimseyi koyamam senin yerine.

Çünkü;
Aşktan öte bir şey bu, anlatması zor, tarifi imkansız. Ama bambaşka bir şey bu.
Senin kokun, sıcaklığın, tadın, mutluluğun, sevincin, hüznün bambaşka. Senin için akan gözyaşı da bambaşka, senin verdiğin güven, senin yanında olmanın verdiği huzur da bambaşka.

Hatta ilk defa birini kaybetmekten bu denli korkuyorum. İlk defa her adımda iki kere hatta üç kere düşünüyorum, ilk defa hata yaparım da kaybederim diye bu kadar endişeliyim.

Çünkü;
İlk defa birinin nefesi böyle ısıtıyor beni, ilk defa aralıksız birinin adını sayıklıyorum. İlk defa birinin gülüşüyle uyuyup, yine onun gülüşüyle uyanıyorum.

Biliyorum, düşersem ilk el uzatan sen olursun, ağlarsam gözyaşımı silen yine ilk sen olursun. Ama kaybedebileceğim ilk kişi de sensin, gidebilecek ilk kişi de sensin. İşte ben bundan cok korkuyorum.
Korktuklarım hep başıma gelir benim, birden yok olursan diye uyuyamıyorum geceleri, sabah uyandığımda varlığını hissetmezsem diye uyumak istemiyorum, sabahlasam hep ama yanımda olduğunu bilsem..

Ama senin de dediğin gibi “Ben ki sevmekten hiç usanmam” sen de usanmazsan eğer işte o zaman “Biz” oluruz. Gel biz olalım, ama şunu unutma her şeye rağmen, herkese rağmen .

Çünkü’sü yok aslında ..

“İlk işte, ilk .. İsterim ki son olsun ..”

Bazen hoşçakal demen gereken zamanlar vardır. Acıtmasına rağmen denemeyi öğrenmelisin.Biliyorum, gitmene izin vermeliyim. Ama biliyorum ki nereye gidersen git asla uzakta olmayacaksın. Çünkü parlak bir yıldızın ışığı gibisin. Yaşamımda parlamaya devam edeceksin. Hiçbir mesafe bizi ayrı tutamaz. Sen benim kalbimde olduğun sürece bu gözlerden hiçbir gözyaşı düşmeyecek. Çünkü aşkın gerçek sevgisi asla ölmez, sonsuza dek canlı kalır. Zaman sahip olduklarımızı alamaz. Birlikte olduğumuz zamanları hatırlayacağım. Zamanımızın bittiğini düşünebilirsin. Not: Seni Seviyorum

tumblr_lncyvfNZKa1qhzywmo1_500.jpg

Hayatı boyunca sadece birine ait olmak istemişti. Kalbi kırıktı, kimseyle uzun uzun konuşamazdı. Telefonda biriyle konuşurken hep boşluğa bakardı. Geçmişi özlerdi. İnsanların hayatlarından sessizce çıkardı. Her şeye çabucak alışamazdı. Hayatında hep bir şeyin eksik olduğunu hissederdi. Bu eksikliği tarif edemezdi.
İnsanlara güvenemezdi kolay kolay. Herkesi hayatına almazdı. İlk sevgilisine çocukça söylediği cümle aklına geldi. ”Sen bu hayatta başıma gelen en anlamlı şeysin” demişti gülerek. Sevgilisi ona ”Bu kadar abartma beni. Sonuçta bu evrende önemsiz biriyim” cevabı vermişti umarsızca. Oysa ilk sevgilinin hep başka olacağını düşünmüştü..
Hiçbir zaman yaşayan bir ölü olmak istememişti. Ama şimdi yaşayan ölünün feriştahı olmuştu.. Bakışları, gülüşü değişmişti. İnsanlara karşı çok değişmişti. Eskisi kadar saf değildi mesela. Olan bitenden hep kendini suçlu buldu. Geceleri gizli gizli ağlardı ama bunu kimseye belli etmezdi.
Mutlu insanlara çok imrendi hayatı boyunca. Çünkü o hiçbir zaman tam olarak mutlu olamadı. Olsa bile bu mutluluk çok kısa sürdü. Fotoğraf albümlerine bakardı ara sıra. Eskiden ne kadar mutluymuş öyle. Şimdi o ışıl ışıl parlayan gözleri sönmüş bir feneri andırmaktan başka bir şey ifade etmiyordu.
Yolda giderken hep birilerinin ona seslendiğini sanardı. Arkasına dönüp dönüp bakardı. Kimsenin ona seslenmediğini anlayınca üzülürdü… Hep bir şeyler eksik hayatında.. Hep bir arayış içinde. Birinin onun kalbini tamir etmesini bekliyor.. Hep bekliyor, sabır içinde bekliyor. Bıkmıyor.. Bir gün geleceğini biliyor çünkü.. Bir gün mutlaka gerçek mutluluğu yaşayabileceğini umut ediyordu.. Çünkü umutları onu hayata bağlayan gizli kalesiydi..

Seninle bir hayatı paylaşmak istiyorum ben. Gece su içmek için kalktığımda seni görüp gülümsemek ve yanağına bir öpücük kondurmak istiyorum. Sabahları senden önce uyanıp, senin uyuduğunu görünce uyuyor numarası yapmak istiyorum. Ve her sabaha senin nefesini hissederek uyanmak istiyorum. Beraber çok sevdiğin futbol maçlarını izleyelim istiyorum. Sen oyunculara bağırırken sana bakıp senin o halinle dalga geçip, eğlenmek istiyorum. Ve maç bitince sırf bunun için beni gıdıklamanı da istiyorum. Gece çocuğumuz ağladığında “hadi ama sıra sende” demek istiyorum ve her seferinde bana kıyamayıp senin çocuğumuza bakmanı istiyorum. Senin uykunu bölmeni izlemeye kıyamayıp, bende uyanmak istiyorum.
Beraber kampa gitmek istiyorum. Gece gelen seslerden korktukça sana iyice sarılmak hissetmemek için seni konuşturmaya çalışmak istiyorum. Saatlerce denizi seyretmek ve sahilde uyumak da istiyorum ben. Bir de beraber futbol oynayalım sevgilim, sen çok seviyorsun çünkü. Sen seviyorsun ve ben de istiyorum. Kışın kar topu oynamak istiyorum, karda yuvarlanmak birbirimizi vurmaya çalışmak istiyorum. Soğuktan donan burnuma hohlamanı da istiyorum. İşten gelince seni karşılamak ve sıkı sıkı sarılıp “seni çok özledim” demek istiyorum.Senin de saçlarımın kokusunu içine çekmeni istiyorum. Ben aslında arada değil, hep güzel şeyler düşünüyorum. İkimiz için sürekli hayaller kuruyorum.
Ve beni sonsuza dek sev istiyorum.
Çünkü seni en güzel ben seviyorum.

• Sonra biri geliyor hayatına. Her şeyin karaya çaldığı anda yanına gelip ışığın oluyor senin. Yüzün gülüyor adeta. Ona alışmaya başlıyorsun. Daha fazla konuşuyorsunuz mesela. Daha çok sevgi dolu cümleler sarf ediyorsunuz birbirinize. Şiirler yolluyorsunuz kısa mesajla. Midendeki bu kasılmaya anlam veremiyorsun. Gaz sıkışması değil bu, sen aşık olmuşsun işte anlasana.

• Karşından her defasında geçtiğinde gözlerini ondan alamaman ona aşık olduğunun en büyük kanıtı değil de nedir? Korkuyorsun aslında. Ya bırakıp giderse diye çekiniyorsun. Çünkü her defasında yıkılan sen oldun. Yalnızlıkla yaşamak zordur. Bunu en iyi sen biliyorsun zaten. Sonra başını onun omzuna yaslıyorsun. Dünyanın en güvenli yeriymiş gibi benimsiyorsun. Keşke hiç bitmese bu an diye içinden cümleler geçiyor.. Aklın başka yerde, kalbin deli gibi çarpıyor. Midendeki kelebekler hala canlılığını koruyor.

• Ona sarılmak bile bütün üzüntülerini unutmaya yetiyor. Bu dünyada başına gelen en anlamlı şey. Onun sevgisiyle hayata yeniden bağlanıyorsun. Hiç olmadığın kadar rahat ve mutlu oluyorsun. Hayat gözüne çok başka görünüyor. Bunca zamandır niye böyle değilim diye hayıflanıyorsun. Fotoğraf karelerinde artık yüzün gülüyor. Sanki yaşaman için sana bir sebep verilmiş gibi öyle değil mi?

• Gülümsemesini hiç unutmuyorsun mesela. Sana ilk gülümsediği günü hatırlıyor musun? Unutman mümkün değil. Şüphesiz o gece mutlu bir şekilde girdin yatağa. ”Allahım sonunda kavuştum mutluluğa, sana şükürler olsun” dedin defalarca. Annen bu duruma sevinmişti. Uzun zamandır seni mutlu göremiyordu zaten. Yemeden içmeden kesildiğin günleri hatırlasana. Kadın perişan olmuştu gözlerinin önünde kızının eriyip gitmesine. Şimdi sevinçten gözyaşı döküyor bazen. Çünkü seni böyle mutlu bir şekilde hiç görmemişti.

• Beraber çok şey yaşadınız. Sahilde el ele yürümek, onu doyasıya hissetmek sana ayrı bir mutluluk veriyordu. En sevdiğin rengin kırmızı olduğunu bildiği için sana baloncudan kırmızı balon almıştı bir gün. Çocuklar gibi sevinmiştin. Bütün bunların rüya olduğunu düşünüyordun ara sıra. Sonra saçmaladığını fark edince bu fikri düşünmeye son verdin.

• Artık sabahları mutlu bir şekilde uyanıyorsun. Günaydın Sevgilimm diye mesajlar atıyor. Güneş her gün ayrı bir güzel görünüyor, kuşlar onu sevdiğini şakıyor sanki.Şimdiki sabahlar senin için ayrı bir anlamlı.. Bu sabahların anlamı olmalı diye söyleniyordun oysa..

• Sonra bir gün aniden başkasını sevdiğini, ayrılmak istediğini söylüyor. Dünyan başına yıkılıyor. İlk önce kabullenmek istemiyorsun. Al işte yine biri seni terk ediyor. Terk edilmek senin kaderinde var anlasana.

• Gururun artık senin en güçlü parçan haline geliyor. Ağlamamak için zor tutuyorsun kendini ama dayanamıyorsun. Oysa o ağlanamana kıyamazdı hatırlasana. Gözyaşlarını siliyor. Ağlamamanı söylüyor ama sen dinlemiyorsun. Çünkü onu kaybetmek sana acı verdi bi kere.

• O başkasıyla beraber artık. Sense yapayalnızsın. Annen yine ağlamaklı bir tavır takınıyor. Baban haline üzülse de belli etmiyor. Babalar nasıl üzüldüğünü belli eder mi hiç? Yastığın gözyaşlarından sırılsıklam olmuş. Gözüne bir damla uyku desen girmiyor. İştahın da kesildi. Sanki hayatın yine anlamsızlaştı

• Sürekli birileri arıyor nasılsın diye. Onlara kötüyüm de diyemiyorsun. İyiyim diyerek geçiştiriyorsun. Aslında hiç iyi değilsin ve her geçen gün kötü oluyorsun. İçinde her gün büyüyen çığlıklar var biliyorum. Onların büyümesine engel olamıyorsun.

• Mutlu olduğun günlerden geriye ne kaldı? Beraber izlenilmiş filmler,dinlenilen müzikler, geçilen yollar ve sevgi dolu hatıralar.. Boşlukta olmak iyi değildir. Hele anti-depresanlarla ayakta durmak hiç iyi değil.. Ona benzeyen birini görünce kötü oluyorsun ya da onun gibi gülen birini görünce nefes alamıyorsun. Üzülme, bunlara alışacaksın. Hem, kimse sana onun kadar güzel bakamayacak. Bir de böyle düşün.

• Al işte yine içindeki boşluklara bir boşluk daha ekledin. Bütün bunları taşımak sana ağır gelmiyor mu? Niye sürekli canın yanıyor? Bu soruyu cevaplayamadın hiçbir zaman. Susmayı tercih ettin. Zaten hep susmayı severdin sen..

• Böyle oldu diye kendini suçlama sakın. Belki seni senden daha çok seven biriyle karşılaşacaksın günün birinde. Daha mutlu olacaksın. Ağlamaya ve çevrendeki insanları sürekli üzmekten vazgeç artık. Onlar senden daha fazla üzülüyor. Annen bunun en güzel örneği. İnsanlardan uzaklaşma.. Bu seni mutlu etmez..

• İçinde her gün ölen umutlar var.. Herkesin öyle.. Sadece mutsuz olan sen değilsin merak etme. Herkesin mutlu olduğu bir dünya yok zaten.. Belki bir gün her şey düzelecek ama kalbindeki boşluklar her zaman canını yakacak. Birinin ellerini ısıtmasını istediğin günler olacak ama unuttuğun bir şey var: senin ellerin hala soğuk ve yağmurlu..

Geri