Bir çocuğa ilk neyi aşılamalıdır??

Konu sahibi son olarak 2386 gün önce görüldü
Sen ne kadar dindar yetiştiricem ne kadar iyi insan yetiştiricem dersen de. Çocuğun ancak senin yaptığın kadarını yapar. Belki senden fazla bilecektir, ama sen yapmadığın sürece o da yapmaz.

Ben neyim şu an ona bakıyorum. Dini bilgim nedir? Yaşantım nedir? nelerle vakit geçiriyorum ona bakıyorum. Ben kitap okursam çocuğumda okur, ben iyilik yaparsam çocuğumda yapar ben namaz kılarsam çocuğumda kılar. Yapmazsam o da yapmaz çünkü çocuğumda benim gibi olacak. çok aileler tanıyorum, dini konuda çocuuğunu kendinden iyi yetiştirmiş ama sadece yetiştirmiş. Uygulamaya gelince, koca bir sıfır... Hatta az bilenden daha da vahim olanlar var...

çok güzel anlattınız bizler birer model olucaz her zaman en yaparsan neyi gösterirsen o yola gider ve bilirim o vahim halleri ayrıca herkesin kendi görüşü ama intihar eden depresyonlar bulanımlar yaşayan insanların büyük kısmı inancı ve bilgisi az insanlardır araştırılırsa bu durum ortatadır hiç bir ana baba çocuklarının böyle olmasını asla istemiyorsa iyi modeller olmalıdır;)

İlk öğretilerden birisi İman ve şükürdür..Rabbim bizleri şükreden kullardan eylesin... varlıkta da, yoklukta da...

tüm insanların evrensel olduğunu hepimizin sadece insan olduğunu anltırdım. hiç bir farkımız diğerini üstün kılmadığını öğrettiğimde ırkçılık yapmayan bir çocuğum olabilirdi. Ne de olsa ırkçılık sonradan öğrenilen birşeydir.

Önce Allah sevgisi,iman. saygı ,sevgi.

sonra beni sevsin,babasını sevsin e kendinide sevsin:p
hayale bak.

Önce Allah, Sonra Şeref, Sonra Yaşam Tarzı

Adının önünde insanlıktan başka hiç bir sıfat olmadığını öğretirim.
Sadece insan olduğunu,gerisinin bir önemi olmadığını.

İlk başta Allah(c.c) sevgisi tabiki öncelikli gelir. Sonra sırasıyla vatan sevgisi,aile bağları vesahire.. Kişiye göre değişecek bir konu. Herkes farklı şekilde şeyler aşılamak ister. Önemli olan her zaman doğruyu aşılamaktır. Unutmamak gerekirki "Doğru birdir."

insani olan vasıfları aşılardım eğer bu değerlerini iyi anlarsa en doğruyu bulacağından emin olurum

doğruluk dürüstlük ve insan olmak için gerekli bütün vasıflar...

Geri