Bir çocuğa ilk neyi aşılamalıdır??

Konu sahibi son olarak 2385 gün önce görüldü
Arkadaşlar bildiğimiz gibi ağaç yaşken eğilir bir aile çocuklarını yetiştirirken ilk aşılaması gereken şeyler nelerdir??? şahsen süşüncem Dini ve Tarihi

Bir çocuğa 12 yaşına kadar insanlık öğretilmelidir. Matematiğe , Fiziğe , Kimyaya gerek yok.. ^^

Bir çocuğa 12 yaşına kadar insanlık öğretilmelidir. Matematiğe , Fiziğe , Kimyaya gerek yok.. ^^

tabiki bunu özellkile ypmamıza gerek kalmıyor aile içinde huzur ve saygılı bir yaşam varsa çocuk o ortama göre yetişecektir zaten ama benim demek istediğim özel oalrak ayrıyeten ne verilmelidir mesela yeterince inançları analtmadığımızda kendi sorgulamaya başlayınca bilgisi dahilinde olmadığı eşyleri sorgulayıp bunalım dönemi geçirebiliyor inançtan yoksun ise milletine vatanına bağlı olması içinde tarih diyorum bilirizki bazı şeyler erken verilmeyince başka şeyler kalıplaşmaya başlıyor

Biz ona insanlığı öğrettikten sonra o kendisi araştıracaktır tarihini , kendisine doğru gelen inancı ^^

Karakter aşılanmalı. Zira ortalık karaktersiz kaynıyor bir nebze azalmış olur

Karakter aşılanmalı. Zira ortalık karaktersiz kaynıyor bir nebze azalmış olur

bu yüzden kavramları iyi öğretmeli işte yani değerlerimizi ne için geldiğimizi ailenin iyi olmadığı çocuklar dediğin gibi karakterini kaybeden bir nesil yetiştiriyorlar ki bu berbat

bu yüzden kavramları iyi öğretmeli işte yani değerlerimizi ne için geldiğimizi ailenin iyi olmadığı çocuklar dediğin gibi karakterini kaybeden bir nesil yetiştiriyorlar ki bu berbat

Bir çocuk için ne yaparsan yap. İçinde eğer adam olmak için bir uğraş yoksa hiç bir sonuç elde edemezsin. Ha birde küçükken çocuğa namaz kılmak aşılanmalıdır. Ama artık nerdeyse kiliseye git oğlum kızım farklı kültürleri tanı diyecek insanlar. Ki zaten piyasada karaktersizlik abidesi gibi gezinenlerin bir çoğunun anne ve babası da karaktersizlik abidesidir ;)

Bir çocuk için ne yaparsan yap. İçinde eğer adam olmak için bir uğraş yoksa hiç bir sonuç elde edemezsin. Ha birde küçükken çocuğa namaz kılmak aşılanmalıdır. Ama artık nerdeyse kiliseye git oğlum kızım farklı kültürleri tanı diyecek insanlar. Ki zaten piyasada karaktersizlik abidesi gibi gezinenlerin bir çoğunun anne ve babası da karaktersizlik abidesidir ;)

öncelikle Hay Yaşa!! diyesim geldi ve haklısın ve şaşkınlığım şu yönde bu konuda Avrupayı örnek aldığımızı sanıp kişi özgürdür herşeye bak diyip ilerici olunduğu düşünülürke nbir Katolik ailenin çocukalrına dini aşılamasına bir bakmalılar Dini ve Tarihini öğrenemyen çocuklar ilerisi içni beni hep korkutur şahsen

Önce ALLAH'ı öğretmeliyiz.
Sevgi, saygı öğretmek laızm.

-Kesinlikle Dinimizi,DEğerlerimizi,Örf Ve Adetlerimizi.
Ama Öncelik Herzaman Din olucak..

Insan olmayi merhameti ögrettim ogluma yardim severligi ailenin önemini..

Allah (c.c) ve Hz. Muhammed'i (sav) anlatmak yeterli. Bunlari anlatinca herseyi anlatmis oluruz:)

Şüphesiz Önce Allah'ı.. Zaten Zamanla diğerleride öğretilir. Birçocuk ne görürüse onunla büyür.
Örneğin; benim yiğenim daha 1 yaşında evde yasin falan okunduğu zaman ilk öne oturup elllerini acıp amin yapar,ilahi dinlediği zaman kafasını sallar ve olduğu yerde durur sadece dinler. Anneyle birlikte namaz kılma cabasına girer.

Demek istediğim aile nasıl yetiştirise çocuk öyle gider düşüncesindeyim.

Şüphesiz Önce Allah'ı.. Zaten Zamanla diğerleride öğretilir. Birçocuk ne görürüse onunla büyür.
Örneğin; benim yiğenim daha 1 yaşında evde yasin falan okunduğu zaman ilk öne oturup elllerini acıp amin yapar,ilahi dinlediği zaman kafasını sallar ve olduğu yerde durur sadece dinler. Anneyle birlikte namaz kılma cabasına girer.

Demek istediğim aile nasıl yetiştirise çocuk öyle gider düşüncesindeyim.

benimde görüşlerim aynıdır arkadaşlar sevgi merhamet falan demiş ama bunlar belli bir dönemden sonra algılanacak kavramlardır ki ailenin içindeki sevgi saygı kalıbına göre zaten çocuk yetişecektir ki şanslıyım öyle oldu ailem din konusunda şahsen teşviklerde bulundu ki iyikide bulundu bi komşumun 5 yaşındaki oğlu geçen yaz hatim etti bayılmıştım bu duruma sevgi merhamet gibi kavramlarından önce bu kavramları yaradanı tanımalı çocuk :)

benimde görüşlerim aynıdır arkadaşlar sevgi merhamet falan demiş ama bunlar belli bir dönemden sonra algılanacak kavramlardır ki ailenin içindeki sevgi saygı kalıbına göre zaten çocuk yetişecektir ki şanslıyım öyle oldu ailem din konusunda şahsen teşviklerde bulundu ki iyikide bulundu bi komşumun 5 yaşındaki oğlu geçen yaz hatim etti bayılmıştım bu duruma sevgi merhamet gibi kavramlarından önce bu kavramları yaradanı tanımalı çocuk :)

burda seninle ayni düsüncede olmayanlari yargilaman dogru degil bence senin görüsün budur ben saygi duyarim benim görüsüm farkli :)

beni yanlış anlıyorsun yargılamıyorum sadece arkadaşlara ek olrak bişeyi ifade ettim söyledikleri zaten doğruu ama sorma sebebimin dışına çıkıyor bunuda ifade ettim zaten arkadaşalrın dediklerine katıldığımı ama demek istediğim bunlsrdan önce ne öğretilirr diye soruyorum ama burda yargılanan saygı duymayan biri oalrak beni ifade e diyo olmana üzüldüm ki buda bi yargılama oldu;)

arkadaslar söyle demis AMA demen hata o halde :) ben senin sölediklerine, düsüncelerine evet AMA demedim :) ki konuda bu degil sanirim herkes kendi cocugunu cok Sükür özgür yetistirebiliyor ben düsüncelerimi söyledim seninkilerede saygi duyarim cocugun olursa umarim istediginin herseyi ögretebilirsin :)

Geri