Biontech mi Sinovac mı daha etkili? Biontech aşısı kısırlaştırır mı?

Konu sahibi son olarak 1203 gün önce görüldü
Asi olanlar asi olmayanlari zorlayamaz.
Ama asi yanlilarin yaptigi tam da bu.
Bu virusu asi bitirmeyecek.Asi olanlarin da hasta olmiyacagina dair 100 de 100 bir garantisi yok.Asi olup yine hastalanlar var ve asi oldu diye virusu yaymiyor mu simdi bu hastalar?
10 sene önce domuz gribi vakasinda asi olan bir arkadasim iki sene evvel narkolepsi hastaligina yakalandi.Hayati yok.
Ve pandemixin risklerini o zaman göz ardi ediyorlardi.Öve öve bitiremiyorlardi.Su an bu asilarda yapildigi gibi.
Birakin anlamadiginiz islere burnunuzu sokmayin demelerinizi.Arastiriyoruz herhalde.

Ben güvenmiyorum ve zorla güven olusturamazsiniz.Birakin bu baskici hallerinizi.
Herkesin kendi secenegi.

Asi olanlar asi olmayanlari zorlayamaz.
Ama asi yanlilarin yaptigi tam da bu.
Bu virusu asi bitirmeyecek.Asi olanlarin da hasta olmiyacagina dair 100 de 100 bir garantisi yok.Asi olup yine hastalanlar var ve asi oldu diye virusu yaymiyor mu simdi bu hastalar?
10 sene önce domuz gribi vakasinda asi olan bir arkadasim iki sene evvel narkolepsi hastaligina yakalandi.Hayati yok.
Ve pandemixin risklerini o zaman göz ardi ediyorlardi.Öve öve bitiremiyorlardi.Su an bu asilarda yapildigi gibi.
Birakin anlamadiginiz islere burnunuzu sokmayin demelerinizi.Arastiriyoruz herhalde.

Ben güvenmiyorum ve zorla güven olusturamazsiniz.Birakin bu baskici hallerinizi.
Herkesin kendi secenegi.

Ben üzüldüm ya böyle düşünmene neden olan duruma. Kimse fikirlerinden dolayı kendini baskı altında hissetmemeli, bunu hissettiren kişilerin ne haddine.. Benim arkadaşlarımdan da aşı olmak istemeyen var. Daha anne olmadım endişe duyuyorum diyen var , aşı olmadığı için ileride işini kaybetmek istemeyen , aşı olmamasının işine engel olacağını düşünen var.. Bu durumun kısıtlamalar yaratacağından endişe duyan var. Bunlar hep psikolojik baskı ve herkesin düşünce biçimine saygı duymak zorundayız. Aslında hepimiz ne olacağını kestiremiyoruz, sıkıldık bıktık artık. İş yerinde aşı, evde aşı arkadaş ortamında aşı forumda aşı her yerde konu bu ve herkesin kafası karışık.

Benim kaygım da aşıların süresi bitince şu an can havliyle oy kaybı vs aşı Türkiye’de yapıldı da ya sonrası yönünde. Devamını getirebilecek mi devlet.. Yaşlıları büyükleri yeniden aşı yok diye eve mi tıkacak.

Her şey karışık.. Her şey

Ve hepimizin ortak noktası bu sıkıntılı dönemin bir an önce bitmesini istemesi.

Bana kimse birşey söylemedi. Dün aşıdan sonra direk çıktım hastaneden sonra dükkana gectim. Günlük yaşantıma ve iş hayatıma devam ettim . Bu durum akşam saatlerine kadar normal şekilde devam etti. Ancak akşam geç saatlerde kolumda anlamsız bir ağrı ve şişlik oluştu. Bugün ise hem kol ağrısı hemde sol göğsümde ağrılar oluştu. Hafiften ateş var.

Alkol aldın mı ?

Bugün istegim dışında bana aşı yaparlarsa _ birgün bilimsel şeyler uydurup böbreğimizi baskıyla alırlar _ buna faşistlik denir .bilim din değildir .dün ak dediğin bi bakmışsınız kara olmuş .bilim sorgulanır .din sorgulanmaz .bilimi sorgulamayan bağnazdir .deyip forum hareketlensin

Hala aşı olmadım,olma konusunda karar veremedim,fakat olursam Biontech terciğim olur.sanırım biryerlere girme de aşı mecburiyeti olana kadar aşı olmayabilirim daha hala karar veremedim.

dünyadaki hiç bir salgın aşıyla son bulmamıştır kekolar

Bugün istegim dışında bana aşı yaparlarsa _ birgün bilimsel şeyler uydurup böbreğimizi baskıyla alırlar _ buna faşistlik denir .bilim din değildir .dün ak dediğin bi bakmışsınız kara olmuş .bilim sorgulanır .din sorgulanmaz .bilimi sorgulamayan bağnazdir .deyip forum hareketlensin
ya bunlarin kafa yapisi herkes kopek gibi aşı olacak düşüncesine sahip, düşünce yapisina baksana ıyyyyyyy..
dünyadaki hiç bir salgın Aşıyla son bulmamıştır. isteyen olabilir tabi ama istemeyen kişilere zorla aşı yapamazlar diye düşünmekteyim

bu corona muhabbetindede en çok güldüğüm olay wuhanda çıktığı zamanlar 2 3 tane video yayinladirya hani youtubeye haberlere filan çıktı coronaya yakalanan 2 3 kişi yere düşüp titriyor böyle tam bir kahkaha şelalesi vallahi xdxd... o değilde iyi korku pompaladilar saka maka insanlarin tedirginliklerini anlıyorum ama boyle baskici yobazca sacma sapan cumleler kurarak insanlar aşı olmuyor diye onları aşağılamak kimsenin haddine değil

En çok güldüğüm olay ise adam gidip aşı oluyor sonra foruma girip diyorya 1 saat önce aşı oldum sadece biraz kolum ağrıyor , yan etkisi falan yokmuş rahatladim gibisinden cümleler kuruyorya ona bitiyorum en çok kahkaha atmaktan ağlamıştım bir ara bunlar sanirim yan etkilerin 1-2 saatte veya 1 2 günde veya 1 2 ayda çıkacağını sanıyor. sudhshshdghwhshsahshshahahja

Son düzenleme:
bende ne kol ağrısı ne baş ağrısı var aynı takım devam :D

Salgınlar en hızlı aşı ile son bulur ya da virüsün mutasyona uğrayıp insandan insana bulaşmasının durması gerekir ki bu da ancak hayal olur.
Toplumsal bağışıklık oluşması için aşının önemi çok büyük ve ne kadar hızlı aşı olunursa o kadar çabuk şekilde salgın kontrol altına alınır yoksa süre çok daha uzayacak demektir.

12aralikasigraf-2.jpg

insallah kisirlastiriyordurda , bazılarınizin nesli tükenir

Halen identifikasyon ve kökeni ile ilgili soru işaretleri olan bir virusun aşısına insanların paranoya geliştirmesi anlaşılır olmalı.
Etkisini bilemem fakat Süreyya'nın örneğinden yola çıkacak olursak geleneksel yöntemlerle üretilmiş bir aşı tabii ki daha çok güven verir. (koruyuculuk bazında değil,ilerleyen yıllara yönelik(Sinovac)). Ne kadar etkili koruduğu tabi ki önemli, peki ya sonrası?

Geri