Bim poşetinden utanmak

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Utanma değilde elimde herhangi bir market poşeti varken başka bir markete giremiyorum köşede bir yere bırakıp öyle giriyorum öyle de saçma bir huyum var : p

Niye utanılıyor ki?
Var böyle bakanlar olaya Lefty Hanım. Ucuz market ya, ucuz olanı tüketmek ayıp sanki gibi bakanlar var.

Marketleri statü göstergesi olarak kodluyorlar zihinlerinde. Bim en alt sınıf, Migros orta sınıf, Metro üst sınıf gibi.

Kendisi marketleri böyle kodladığı için de utanıyor kendisinin BİM poşeti ile görünmesinden.

Her marketi kullanırım. Bana yakınlığı önemli.

Var böyle bakanlar olaya Lefty Hanım. Ucuz market ya, ucuz olanı tüketmek ayıp sanki gibi bakanlar var.

Marketleri statü göstergesi olarak kodluyorlar zihinlerinde. Bim en alt sınıf, Migros orta sınıf, Metro üst sınıf gibi.

Kendisi marketleri böyle kodladığı için de utanıyor kendisinin BİM poşeti ile görünmesinden.
Haklısın, telefon markasına bakıp insan seçen bir toplumda şaşılacak bir durum değil elbette.

Yanında başka markanın poşetini taşısın utananlar o zaman.:)

Bizde çok garip algılar var ya, toplu taşımaya binmek mesela. Sanki belli bir ekonomik durumu gösteriyormuş gibi. Her zaman değil oysaki. Yurtdışında bu algı yok. Bazı markaların alt kültür sayılması gibi. Oysaki caramel waffles birçok markette yokken bim’de vardı jfjf muhteşem şeyler var oralarda:d sadece biraz karıştırmak lazım. neyse saçma sapan algılar bana göre. Utanmazlığın hüküm sürdüğü bu çağda utanılacak başka şeyler varken bim poşetinden utanmak da utanmazlığın başka boyutu galiba -nys ciddileşmiyorum-Buraya bir karikatür “oscar’ı bim poşetine koyan necati” -elimde mi götüreydim kfjf

Bu böyledir. Utanmıyorum diyen yalan söyler. Ucuz market müşterisi olmak seni ucuz gösterir

Elinden LCW poşeti varken Vakkoya giremesin. İnsanda biraz gurur olur.

Bu böyledir. Utanmıyorum diyen yalan söyler. Ucuz market müşterisi olmak seni ucuz gösterir

Elinden LCW poşeti varken Vakkoya giremesin. İnsanda biraz gurur olur.
Eskiden sadece mahalle arasında bakkallar vardı ve herkes oradan alışveriş yapardı. Market ya da mağaza ile statü belirleyenler bilmeli ki bu marketlere ya da mağazalara girip alışveriş yapan şirket ya da otel sahipleri de var. Hatta bazı firmalar personeline verdiği alışveriş kartını bu mağazalardan ya da marketlerden temin ediyorlar. Ramazan kolisi siparişi en çok bu marketlerden yapılıyor.

Anlamsız bir takıntı bence.

Vakko müşterisi olması o kişiyi statü sahibi yapmaz ki, elinde yüksek limitli kart olan herkes buralardan alışveriş yapabiliyor. Bankalar da her zaman maaşına göre limit vermiyor, uzun süre aynı bankanın müşterisiysen ve düzenli ödeme yapıyorsan, sana yüksek limit tanıyorlar.

niye utanayım, baska yerde olmayan orda oluyor bazen, orda olmayan da başka yerde .p

Geri