Bilimin tanrı ile bir derdi yoktur.

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Forumsalcılar din felsefesi tartışıyor.

ircciler şokta. Ne çok özlemişim şu manzarayı.
Hiç bu mindere giresim yok aslında. Ama çekiyorlar sürekli. İlginç olan aradan geçen yirmi yılda değişimler olmuş. İnananlar daha sorgular, inancsizlar daha toleranslı hale gelmiş. Katılır misin bu tespitime?

Hiç bu mindere giresim yok aslında. Ama çekiyorlar sürekli. İlginç olan aradan geçen yirmi yılda değişimler olmuş. İnananlar daha sorgular, inancsizlar daha toleranslı hale gelmiş. Katılır misin bu tespitime?
Öyle öyle. Yani ben senden yakında “Hadisleri reddeden bir kuran müslümanı” çıkmasını bekliyorum. Doğrultu o taraf.

Şakası bir yana bunun da dünyanın içinde bulunduğu iklimden bağımsız olmadığını düşünüyorum.

Öyle öyle. Yani ben senden yakında “Hadisleri reddeden bir kuran müslümanı” çıkmasını bekliyorum. Doğrultu o taraf.

Şakası bir yana bunun da dünyanın içinde bulunduğu iklimden bağımsız olmadığını düşünüyorum.
Tek çare Kur'an Müslümanlığı, her derdin ilacı burda.
Dünyayı cehenneme çeviren kötülüklerin temelinde rivayetler yatar
Laikliğin, fikir ve düşünce hürriyetinin temineti kurandır.
Aksi halde siyasal İslam ve cihatçı sünepeler insanlığın başına bela olmaya devam edecek.
İnanan inanmayan herkesi Allah'ın ipine kur'ana sarılmaya davet ediyorum.

Evet Aslında bazı kendini bilmezler de çok iyi biliyor ki bilim Kur'an'ı tasdik ediyor. Kimilerinin gözleri olup görmemesi kulakları olup duymaması ortaya çıkan gerçeklerin doğruluğunu değiştirmiyor. İlla birilerinin gözüne parmağımızı sokmak gerekmez hahaha. Herkes Kendi İşine geldiği gibi anlıyor Bırak herkes öyle bilsin.
Tasdik etmiyorlar , ama oryantalistler ve modernistler bunlari guzel uyarliyor.
Bu yaklasiminiza katilmiyorum

Din ve bilim tartışmıyor, birbirini tamamlıyor. Var olan her şey bilimin konusudur. İnsan spiritüel bir canlıdır. Bu genlerinde var. Afrikalı kabileler bile, kendileri için bir Tanrı arayışı içinde. Bu özümsenmiş, genetik bir içgüdü adeta. İnsan içerisinde doldurmayı arzuladığı ciddi bir boşluk ile dünyaya gelir. Din o boşluğu doldurur. İnsanlar avcı-toplayacıyken dine ihtiyaç duymamışlar diye inanıyorduk eskiden bilimsel çevrelerce, tarım ile yerel hayata geçince dinlere ihtiyaç duyulmuştur olarak düşündük, taa ki Göbeklitepe'deki kalıntıları buluncaya kadar. İnsanlar tarımdan öncede hep bir inanış tapınma arayışındaydılar yani. Göbeklitepe bütün bilimsel görüşleri yıktı geçti adeta. İnsan, yaratılışı gereği varolduğundan beri hep dini inanç açlığı hisseder. Bu, Tanrının bu canlıya bıraktığı bir imzadır, anlayabiline.

Geri