Bilimin gelişmesi için neler yapılmalıdır??

Konu sahibi son olarak 2391 gün önce görüldü
Neler yapılabilir arkadaşlar ??

Not: Dini konuları ve Dini objeleri kullanmayınız lütfen

öncelikle insanlara Bilim'i güzelce anlatmak lazım bunun içinde önce öğrenmeyi öğretmek sonrada sorgulamayı öğretmek lazım gelir

ama günümüzde önce sorgulamayı sonra öğrenmeyi öğretiyorlar bu Bilim'e zarar veriyor ne olursa olsun elinizde malzeme bulabilme yeteneği yoksa onlardan ne yapabildiğinizin bir önemi yoktur

önce insanların bilim dendiğinde aklına ilk "araştırma ve geliştirme" gelmeli buraya dikkat önce araştırma sonra geliştirme

Önce şu tembelliği üstümüzden atmamız gerekiyor,malesef bizim toplumumuz çok tembel bu tembellikte bilim falan gelişmez,ilk önce bu aşılmalı.

Eğitim öğretim şeklide değişmeli,öğrenciler üniversiteye girene kadar gerçekten zor durumlar atlatıyorlar ve stres yüklüyorlar üzerlerine.
Birde meslek liselerine biraz daha önem verilmeli sonuçta meslek liseleride önemli bir lise düzeyi ama ben türkiyede meslek liselerine önem verildiği pek düşünmüyorum ne yazık ki..

Önce şu tembelliği üstümüzden atmamız gerekiyor,malesef bizim toplumumuz çok tembel bu tembellikte bilim falan gelişmez,ilk önce bu aşılmalı.

evet bende böyle düşünüyorum ölü toprağı serpilmiş gibi derler ya aynen öyle hazıra konmak yerine kendimiz ulaşmayı denemeliyiz düşünmeyi öğrenmeliyiz en başta felsefe iyi bir yardımcı olurdu ama felsefe dediğimizde gülen bir halkımız var:)

1-Bilim yapan kamu kuruluşlarının "memur" zihniyetinden biran önce kurtulması gerek.
2-Yapılan her türlü araştırmanın teorik olmaktan çıkıp uygulanabilirliği göz önüne alınmalıdır.
3-Eğer ülke düzeyinde bilimin gelişmesi düşünülüyorsa ithalatın azaltılarak kendi üretimlerimize başlamamız gerek.

Diye düşünüyorum.

İştee bu yaaaa, asıl duymak istediğim bu. Tembel olduğumuzu kabul etmek.

Biz bilimde geride miyiz ki. Yada onların yaptıklarını yapabilecek kimseler yok mu bizde.?

konu sahibine sorarım foruma daha ilk geldiğim zamanlarda evrim teorisi hakkında tartışmamızda hemen dini öne süren kendisi oysa bilimsel bir konu değil miydi?:)
neyse..
bilim in ilerlemesinin nasıl olacağını merak ediyorsanız contact isimli filme göz gezdirin derim.

Bilimin gelişmesi için okullardan siyaset ve politikayı çıkarmak gerekir.

ışık hızı ve zaman yolculuğu konusunda kafamı allak bullak eden ilgi çekici. bilim normal insanların yapabileceği şey değil. yüksek mühendisler bile bunu beceremezken zor yani her babayiğidin harcı değil.İlerletme konusunda teori ve hayel gücü bilimin temel taşıdır zihinsel aktivitelerle beyni farklı alanlarda çalıştırarak beynin bilime verdiği önemi anlaşılmalı.Malisef artık insanlar bilime vb. şeylere bişey kazandırmanın değil kendi kazançlarının peşinde (kapitalizm) bir çok örneğ igeçmişte bilim adamlarına yapılan haksızlıklarda mevcut

ışık hızı ve zaman yolculuğu konusunda kafamı allak bullak eden ilgi çekici. bilim normal insanların yapabileceği şey değil. yüksek mühendisler bile bunu beceremezken zor yani her babayiğidin harcı değil.İlerletme konusunda teori ve hayel gücü bilimin temel taşıdır zihinsel aktivitelerle beyni farklı alanlarda çalıştırarak beynin bilime verdiği önemi anlaşılmalı.Malisef artık insanlar bilime vb. şeylere bişey kazandırmanın değil kendi kazançlarının peşinde (kapitalizm) bir çok örneğ igeçmişte bilim adamlarına yapılan haksızlıklarda mevcut

Einstein in gibi biri şart diyorsun yani.

yüksek mühendisleri bırak matematik zekasına sahip kim olursa olsun asla ulaşamayacağımız deneylerle kanıtlanmıştır.

Ama einsteinin evreni 4 boyutlu.

sicim teorisine göre ise 11 boyut.

eğer 11 boyut einsteinin kuramı çürütülebilir de böyle bir ihtimalle. Zaman da yolculuk geçmişte mümkün olabilir ama gelecek için aynı şeyi söylemek zor. Hadi biraz daha makul olalım.

Einstein in gibi biri şart diyorsun yani.

yüksek mühendisleri bırak matematik zekasına sahip kim olursa olsun asla ulaşamayacağımız deneylerle kanıtlanmıştır.

Ama einsteinin evreni 4 boyutlu.

sicim teorisine göre ise 11 boyut.

eğer 11 boyut einsteinin kuramı çürütülebilir de böyle bir ihtimalle. Zaman da yolculuk geçmişte mümkün olabilir ama gelecek için aynı şeyi söylemek zor. Hadi biraz daha makul olalım.

einstein gibi nikola telas gibi adamlar şart nice daha aklımıza gelmeyen.güneş ışığının yaklaşık yüz elli milyon kilometrelik bir mesafeyi sekiz dakikada kat ederek dünyamıza ulaşmasına artık hayret etmiyoruz. bilim kurgu hayal ürünü bilimse gerçek

Bize yaratıcılıktan bahsederken kendinide hesaba kat ve evrim teorisini iyi arastır.

İmkansız lafını literatürlerinden çıkarsınlar.
Başarma istegi dogrultusunda azimli ve sabırlı olunmalı.
Önyargılarını bir kenara bırakmalılar.
Kendimizi en önemlisi düşüncelerimizi küçük görmeyelim.Kendimiz sınırlıyızdır belki ama düşünceler ,düşünebilme sınırsızdır.Nikola tesla gibi adamlar gerekli evet de bu adamın çıkmasını beklersek bilim oldugu yerde kalır. Herkes beklemede kalır kimse ben yapabilirim demez. Başkası yapar der...Bizim sorunumuz bu . Başkasından bekleriz herşeyi.
Sonrada bilim neden gelişmiyor deriz.? Bununla bizden zekası yüksek insanlar [ ki böyle bir şey yoktur. ] neden bilimi geliştiremiyor sorusu hemen hemen aynı.

Şöyle bir sorunda var 21. yy da bilimin kendini tekrar ettiği açıklandı ve dahi yok.

Herşeyden biraz biraz etken var mesela dinden de var,devletteki siyasi anlayışın etkiside var.
Sadece dine veya sadece devletin siyasi anlayışına yıkmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

konu sahibine sorarım foruma daha ilk geldiğim zamanlarda evrim teorisi hakkında tartışmamızda hemen dini öne süren kendisi oysa bilimsel bir konu değil miydi?:)
neyse..
bilim in ilerlemesinin nasıl olacağını merak ediyorsanız contact isimli filme göz gezdirin derim.

peki benim dine getirdiğim için tutarsız olduğumu söyleyen bu konudada tutarsızlık yapmasıda ilginç oluyor yani bana karşı çıktığınız şeyi siz yaptınız ben sadece dinsel bir obje değilim Din konularını tartışa tartışa bu Ülke bu hale geldi ve artık bunun istememem tutarsız bir durum değil burda Bilim için konuşuyoruz:)

Dünyada Osmanlıya ait bir Din aliminin matematik konusunda asırlarca kitaplarda kaldığını hatırlatırım neyse

Bilim için önyargılar kaldırılmalı ve düşünmeyi öğrenmeliyiz ve düşüncelerin pratiğine geçmemiz için yatırımlarımızda yüksek olmalı mesela Amerika Nasa için senelik çok yüksel bedellerde bütçe ayırıyor biz malesef bu bizde mümkün olmuyor Napolyona savaş için ne gerekli dendiğinde para para para diyordu bende bunu söylüyorum tabi öncelikle para dağlayana kadar tekrar düşünmeye başlasak yine iyi olurdu sorun şu ki fikir yok bu Ülkede ve felsefe de yok insanlar felsefe diyince hadi ya saçmalama diyorlar bunları yıkmalıyız dini tartışıyoruz Osmanlı bu tartışmalarla zayıfladı bunlar olmamalı o cematçiydi bu Cumhuriyetçiydi yazarlara böyle bakıyoruz bunlar olmamalı ki bilim gelişsin kafamızı çok yoruyorlar haksız mıyım?

Geri