Bilimin gelişmesi için neler yapılmalıdır??

Konu sahibi son olarak 2394 gün önce görüldü
peki benim dine getirdiğim için tutarsız olduğumu söyleyen bu konudada tutarsızlık yapmasıda ilginç oluyor yani bana karşı çıktığınız şeyi siz yaptınız ben sadece dinsel bir obje değilim Din konularını tartışa tartışa bu Ülke bu hale geldi ve artık bunun istememem tutarsız bir durum değil burda Bilim için konuşuyoruz:)

Dünyada Osmanlıya ait bir Din aliminin matematik konusunda asırlarca kitaplarda kaldığını hatırlatırım neyse

Bilim için önyargılar kaldırılmalı ve düşünmeyi öğrenmeliyiz ve düşüncelerin pratiğine geçmemiz için yatırımlarımızda yüksek olmalı mesela Amerika Nasa için senelik çok yüksel bedellerde bütçe ayırıyor biz malesef bu bizde mümkün olmuyor Napolyona savaş için ne gerekli dendiğinde para para para diyordu bende bunu söylüyorum tabi öncelikle para dağlayana kadar tekrar düşünmeye başlasak yine iyi olurdu sorun şu ki fikir yok bu Ülkede ve felsefe de yok insanlar felsefe diyince hadi ya saçmalama diyorlar bunları yıkmalıyız dini tartışıyoruz Osmanlı bu tartışmalarla zayıfladı bunlar olmamalı o cematçiydi bu Cumhuriyetçiydi yazarlara böyle bakıyoruz bunlar olmamalı ki bilim gelişsin kafamızı çok yoruyorlar haksız mıyım?

ben ne tutarsızlık yaptım?
bilimi dinden ayırın diyorum bunun vurgusunu yapıyorum.
sen ise o konuda direk sen ateist olabilirsin atesitler evrim teorisine inanırlar yok ben inançlıyım ben maymundan gelmedim demedin mi?

ben de sana demedim mi burada bilimi konuşuyoruz ne alaka söyledikleriniz diye?

okuduğunu idrak edemiyorsun sen yok yok kesinlikle artık eminim.

Ben de bu konu da dini karıştırmayın demeni samimiyetsiz bulduğumu belirtiyorum sadece.

Din ve bilim ayrıdır demek istiyorum. Din bireysel Bilim ise evrenseldir. Dini tek başına kabul edersin ama bilimin nimetlerinden topluluk halinde faydalanabilirsin. Evrim teorisini ti ye alabilecek durum da değilsin anlayacağın;)

Okulda hem din dersi göreceksin Allah dünya yı 6 gün de yarattı diyip sonra big bang teorisini savunacaksın yok öyle yağma.

bilim söz konusu ise bildiğin tüm manevi değerleri geri plana atmak zorundasın şayet ilgileniyorsan!

Yani okullarda hem din eğitimi verilmez hem bilim öğretilemez.

Ayrıca bütçe demişsin alt yapın olmadan bütçeni ayırman çok manasız olur.

önce pratik düşünebilme kabiliyeti olan nesiller yetiştirmek gerek halen YGS de 8000 küsür öğrenci sıfır çekebiliyorsa (sallasan 3-5 tane tutturabilirsin bile) burada sorunu ezbere sistemde yetiştirilen sistem de aramak gerek.

Tek tip insan yetiştirip sonra da yok biz geri kaldık yok şöyle yok böyle deniliyor.

Üniversitelere dikkat propagan da mekanı olmuş durumda.

bunların hepsi birbirine bağıntılı şeylerdir.

Eğitim insanın kendisini yetiştirebilmesi için var beynini geliştirmek çok ayrı bi durumdur.

Arabayı ister otomatik vites kullanırsın ister manuel bu sana kalmış onun gibi birşey.

kişisel saldırılar yerine güzelce anltabilrisiniz bunu şuan göremiyorum:)

kişisel saldırı mı?
inan umurumda değil.
Sadecxe kendinizle çelişmenize gülüyorum.
Yapmayın şunu..

kişisel saldırı mı?
inan umurumda değil.
Sadecxe kendinizle çelişmenize gülüyorum.
Yapmayın şunu..

niye din ve ve bilim hakında konuşuyorum diye mi çelişiyorum??

evrim teorisinde din kullandığıma laf söyleyip

bilimden bahsederken din konusunu siz aktınca mı doğu oluyor anlayamadım

bakın diyorum ki bilim apayrı bişeydir evrim teorisine din muhabbeti karıştı diye hata yaptım belkide ama ama sizde dini tartışmayı illa sokuyorsunuz bilimin gelişmesi için o olmamalı bu olmamalı dememek gerekir diyorum böyle ayırımlar bizi oyalar öyle böyle derken zaman akıp gider bilimin gelişemsi için düşünmeyi öğrenmeliyiz bunda ne gibi bir terslik görüyosunuz aynı fikiede olsak bile mualefet olucak gibisiniz bunu anlamıyorum
;)

sizden başkası burda kimseden alıntı yapıp sorgualr şeklinde konuşmuyor ben bunu yaptım sadece konunun dışına çıkılmasın diye biliyorsunuz hep biyerlere kayıyor sadece bunu istemedim sizi kızdırdıysam özür dilerim;)

niye din ve ve bilim hakında konuşuyorum diye mi çelişiyorum??

evrim teorisinde din kullandığıma laf söyleyip

bilimden bahsederken din konusunu siz aktınca mı doğu oluyor anlayamadım

bakın diyorum ki bilim apayrı bişeydir evrim teorisine din muhabbeti karıştı diye hata yaptım belkide ama ama sizde dini tartışmayı illa sokuyorsunuz bilimin gelişmesi için o olmamalı bu olmamalı dememek gerekir diyorum bunda ne gibi bir terslik görüyosunuz aynı fikiede olsak bile mualefet olucak gibisiniz bunu anlamıyorum;)

sizden başkası burda kimseden alıntı yapıp sorgualr şeklinde konuşmuyor ben bunu yaptım sadece konunun dışına çıkılmasın diye biliyorsunuz hep biyerlere kayıyor sadece bunu istemedim sizi kızdırdıysam özür dilerim;)

Bak çocuk;
çocuk diyorum çünkü benden küçük olduğunu düşünüyorum,

sizde dini tartışmayı illa sokuyorsunuz bilimin gelişmesi için o olmamalı bu olmamalı dememek gerekir

Buna sen karar veremezsin.
mantık düşünme sanatıdır,
benim düşünce işleyişime göre böyle bir bakış açısı geliştirdim ve buna karar verdim.
sen istemiyorsun diye öyle olacak diye bir kural yok.
bi kere bunu kabul et.
Olmaması gerekenleri de olması gerekenleri de söylerim.
önce olmaması gerekenlerin ayrımını bilmek ve düzeltmek gerekir ki zaten gerisi gelir.

böyle ayırımlar bizi oyalar öyle böyle derken zaman akıp gider bilimin gelişemsi için düşünmeyi öğrenmeliyiz

Düşünce şeklini geliştirmeyi öğrenmeliyiz gerekir.
bunu bi üst cevabımda söylemiştim mümkünse konuyu gereksiz uzatmayalım.

bknz: arabayı ister manuel kullanırsın ister otomatik vites sana kalmış.

aynı fikiede olsak bile mualefet olucak gibisiniz bunu anlamıyorum;)

Önyargı ya bak sen.
atomu eline parçalayıp verseler nafile.
:)

Benden başka kimse alıntılayıp sormuyor diye benim de aynı şeyi yapmamı beklemiyorsundur umarım.
başkalarının ne yaptıklarıyla ilgilenmiyorum.
orta da bi sorun varsa konuşurum,yazarım. Ama şunu biliyorum artık her insanla tartışılmaz;)

Bak çocuk;
çocuk diyorum çünkü benden küçük olduğunu düşünüyorum,

Buna sen karar veremezsin.
mantık düşünme sanatıdır,
benim düşünce işleyişime göre böyle bir bakış açısı geliştirdim ve buna karar verdim.
sen istemiyorsun diye öyle olacak diye bir kural yok.
bi kere bunu kabul et.
Olmaması gerekenleri de olması gerekenleri de söylerim.
önce olmaması gerekenlerin ayrımını bilmek ve düzeltmek gerekir ki zaten gerisi gelir.

Düşünce şeklini geliştirmeyi öğrenmeliyiz gerekir.
bunu bi üst cevabımda söylemiştim mümkünse konuyu gereksiz uzatmayalım.

bknz: arabayı ister manuel kullanırsın ister otomatik vites sana kalmış.

Önyargı ya bak sen.
atomu eline parçalayıp verseler nafile.
:)

Benden başka kimse alıntılayıp sormuyor diye benim de aynı şeyi yapmamı beklemiyorsundur umarım.
başkalarının ne yaptıklarıyla ilgilenmiyorum.
orta da bi sorun varsa konuşurum,yazarım. Ama şunu biliyorum artık her insanla tartışılmaz;)

evet her insanla tartışılmaz hala uzlaşmaya çalışıyorum ama umrsamıyorsunuz

ayrıca burda bir akraktere bak çocuk falan diye hitap edemezsiniz hele bana hiç edemezsiniz önce bunu söylemem gerekir ben size böyle hitaplarda bulunmuyorum benim gibi olmak zorunda değilsiniz fakat bu şekidle de hitap ettirmem ayrıca yaşal olmaz bu iş bunu bilmelisiniz:) en azından kibar olabilirsiniz ;)

Şöyle bir sorunda var 21. yy da bilimin kendini tekrar ettiği açıklandı ve dahi yok.

nedeni çok basit insanlar 21. yy da bilgi'ye kolay ulaşıyorlar ve kolay tüketiyorlar ama bugün hala bilimsel araştırmalar yıllar öncesinin yöntemleriyle yapılıyor çünkü kimse yöntemi sorgulamıyor

"Dahi" denen insanlara bakın hepsinin sıradışı şeyler peşinde olan insanlar olduklarını göreceksiniz

en basiti bugün dokunmatik ekran teknolojisi yıllar önce kullanılmaya başlandı ama 2007 yılından itibaren insanlar tarafından tüketilir oldu peki neden çünkü o zamana kadar herkes bir telefonda dokunmatik ekran ne işe yarar ki diye düşünüyordu

Sözün özü bilim'i ileriye götüren yöntemin değişmesidir araç-gereç'lerin değişmesi sadece hız kazandırır ama 300 km yi 1 saat gitsenizde 1 günde gitsenizde daha ilerisini hayal edemediğiniz sürece orada kalırsınız

nedeni çok basit insanlar 21. yy da bilgi'ye kolay ulaşıyorlar ve kolay tüketiyorlar ama bugün hala bilimsel araştırmalar yıllar öncesinin yöntemleriyle yapılıyor çünkü kimse yöntemi sorgulamıyor

"Dahi" denen insanlara bakın hepsinin sıradışı şeyler peşinde olan insanlar olduklarını göreceksiniz

en basiti bugün dokunmatik ekran teknolojisi yıllar önce kullanılmaya başlandı ama 2007 yılından itibaren insanlar tarafından tüketilir oldu peki neden çünkü o zamana kadar herkes bir telefonda dokunmatik ekran ne işe yarar ki diye düşünüyordu

Sözün özü bilim'i ileriye götüren yönetim değişmesidir araç-gereç'lerin değişmesi sadece hız kazandırır ama 300 km yi 1 saat gitsenizde 1 günde gitsenizde daha ilerisini hayal edemediğiniz sürece orada kalırsınız

bilim günü kurtarma çabası ile teknolojiye odaklanmış durumda.
bu da insan beynini tembelleştiriyor haliyle.

bilim de kapitalizmin kurbanı oldu diyebiliriz.

idealist çerçeveden baktığımız da geldiğimiz noktayı en iyi özetleyen cümle budur.

hele hele tayvan kore ve çin gibi henüz tam kapitalist olmamış ülkeler mevcutken bu sonucu görmezden gelmek objektif olamaz

idealist çerçeveden baktığımız da geldiğimiz noktayı en iyi özetleyen cümle budur.

hele hele tayvan kore ve çin gibi henüz tam kapitalist olmamış ülkeler mevcutken bu sonucu görmezden gelmek objektif olamaz

Suçu esasen teknolojiye atmak istemiyorum
insan beyni bu gelişmeler karşısında kendini geliştiremiyor.
aptal kutusundan hayatı sorgulamaya kalkıyor.
bi bilgisayar gibi çalışacak beyni varken üstelik.

Suçu esasen teknolojiye atmak istemiyorum
insan beyni bu gelişmeler karşısında kendini geliştiremiyor.
aptal kutusundan hayatı sorgulamaya kalkıyor.
bi bilgisayar gibi çalışacak beyni varken üstelik.

sonuna kadar katılıyorum ben meslek hastalığı olarak teknolojik açıdan baktım sadece zaten :cici:

Biraz hayal gücü,biraz merak,biraz da para ve at gözlüklerini çıkarmak.

bilimsel gelismeler icin evvela toplumsal alt yapiyi egitim sistemini duzenlemek gerekiyor aslinda.
inanclarI ile bilimsel arastirmalarini bir tutmayan. toplumsal baskilardan kaygisiz insan yetistirmek..

Çalışmak araştırmak ve hayal gücü. İdealler olmalı birde , bunu yapacağım demek o işi başarmasının yarısı sayılr

Geri