M
Maria puder
Ziyaretçi
Ziyaretçi
peki benim dine getirdiğim için tutarsız olduğumu söyleyen bu konudada tutarsızlık yapmasıda ilginç oluyor yani bana karşı çıktığınız şeyi siz yaptınız ben sadece dinsel bir obje değilim Din konularını tartışa tartışa bu Ülke bu hale geldi ve artık bunun istememem tutarsız bir durum değil burda Bilim için konuşuyoruz
Dünyada Osmanlıya ait bir Din aliminin matematik konusunda asırlarca kitaplarda kaldığını hatırlatırım neyse
Bilim için önyargılar kaldırılmalı ve düşünmeyi öğrenmeliyiz ve düşüncelerin pratiğine geçmemiz için yatırımlarımızda yüksek olmalı mesela Amerika Nasa için senelik çok yüksel bedellerde bütçe ayırıyor biz malesef bu bizde mümkün olmuyor Napolyona savaş için ne gerekli dendiğinde para para para diyordu bende bunu söylüyorum tabi öncelikle para dağlayana kadar tekrar düşünmeye başlasak yine iyi olurdu sorun şu ki fikir yok bu Ülkede ve felsefe de yok insanlar felsefe diyince hadi ya saçmalama diyorlar bunları yıkmalıyız dini tartışıyoruz Osmanlı bu tartışmalarla zayıfladı bunlar olmamalı o cematçiydi bu Cumhuriyetçiydi yazarlara böyle bakıyoruz bunlar olmamalı ki bilim gelişsin kafamızı çok yoruyorlar haksız mıyım?
ben ne tutarsızlık yaptım?
bilimi dinden ayırın diyorum bunun vurgusunu yapıyorum.
sen ise o konuda direk sen ateist olabilirsin atesitler evrim teorisine inanırlar yok ben inançlıyım ben maymundan gelmedim demedin mi?
ben de sana demedim mi burada bilimi konuşuyoruz ne alaka söyledikleriniz diye?
okuduğunu idrak edemiyorsun sen yok yok kesinlikle artık eminim.
Ben de bu konu da dini karıştırmayın demeni samimiyetsiz bulduğumu belirtiyorum sadece.
Din ve bilim ayrıdır demek istiyorum. Din bireysel Bilim ise evrenseldir. Dini tek başına kabul edersin ama bilimin nimetlerinden topluluk halinde faydalanabilirsin. Evrim teorisini ti ye alabilecek durum da değilsin anlayacağın;)
Okulda hem din dersi göreceksin Allah dünya yı 6 gün de yarattı diyip sonra big bang teorisini savunacaksın yok öyle yağma.
bilim söz konusu ise bildiğin tüm manevi değerleri geri plana atmak zorundasın şayet ilgileniyorsan!
Yani okullarda hem din eğitimi verilmez hem bilim öğretilemez.
Ayrıca bütçe demişsin alt yapın olmadan bütçeni ayırman çok manasız olur.
önce pratik düşünebilme kabiliyeti olan nesiller yetiştirmek gerek halen YGS de 8000 küsür öğrenci sıfır çekebiliyorsa (sallasan 3-5 tane tutturabilirsin bile) burada sorunu ezbere sistemde yetiştirilen sistem de aramak gerek.
Tek tip insan yetiştirip sonra da yok biz geri kaldık yok şöyle yok böyle deniliyor.
Üniversitelere dikkat propagan da mekanı olmuş durumda.
bunların hepsi birbirine bağıntılı şeylerdir.
Eğitim insanın kendisini yetiştirebilmesi için var beynini geliştirmek çok ayrı bi durumdur.
Arabayı ister otomatik vites kullanırsın ister manuel bu sana kalmış onun gibi birşey.