Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Oasem, hocam belli ki dolmuşsunama daha sakin olmaya çalış .. Aklıma seni ilk tanıdığım günlerde ki " zamanla yıpranacaksın burada " dediğim geliyor ..
Diğerleri için değil ama Pitho için söyleyebilirim ki art niyetli bir kardeşimiz değildir ve İslam dinine karşı bir saygısızlığını algılamadım henüz ..
Yukarıda ki yorumu da kendini bağlar ki EVET HAKLISIN YANILIYOR ..
İslam'ın felsefeden ibaret olduğunu sananlara şunu sorsak yeter .. HANGİ FELSEFE DE BİLİMSEL KANITLAR ORTAYA SUNULMUŞTUR ..?
Açsınlar Kuran'ı okusunlar, bir çok bilimsel kanıtla karşı karşıya kalacaklar .. Evrenin genişlemesinden tutunda bulutların rüzgarlarca aşılanıp yağmurun yağışına kadar ne ayetler var bilseler ..
Ama prensip olarak ben bu tür meselelerde tartışmamayı yeğliyorum zira ben onlardan daha zeki değilim .. Bu kıt aklımla öylesi hakikatleri fark edebilmişsem onlarda edebilirler elbette .. Yeter ki bakış açılarında oynama yapabilsinler ..
Ne diyelim, ALLAH idrak açıklığı bahşede ..
Yıpranmadık daha usta da...
Bilmeden yazmaları insanı bazen çıldırtıyor...
Allah var, bu konuda sıkıntım yok...allah varmi ?
evet dedigini duyar gibiyim.
Onu seviyosan bu kadar uzun yazma .
Pitho öncelikle tartışma varken ve üslup içindeyken böyle davranarak, böyle cevap vererek hiç birşey bilmediğin anlamına geliyor. En azından bir şeyler yazıp, güzel bir şekilde karşılık verebilirdin ama yapmadın. Çünkü uzun yazıyı okumadın. Bunun nedeni ise verecek bir cevabının olmadığıdır.
Sence bilim her şeyi çözüyor mu?
O zaman örümcek ağının gücünü, kuvvetini neden çözemediler?
Bilim neden hala yıllardır bunun araştırmasını yapıyor? Hani hep bilim dersiniz ya o yüzden böyle bir örnek verdim
Ilk yazında ben seni anladım. Hak verdim bir nevi. Insanlar o anda doktora başvururlar ama içlerinden Allah'ım kurtar beni derler. Şahsen buna kendim şahit oldum.
Ama diğer yerlerde hak vermedim. Allah var mı diye soru soruyorsun. Bu soruyu kendin bile sorarken ikilemde kaldığını hissediyorum. Çünkü şuan sen sadece sinir ile hareket ediyorsun. Eğer yazıyı okuyup, Murat abiye cevap vermiş olsaydın çok şey yazardım. Ama biliyorum hunuda okumazsın sen.
Senin bilimin seni korusun.
Allah bizleri koruyor.
Biz Allah'ı biliyoruz.
İnşallah bu sanada nasip olur.
Hoş kal.
Kulaktan dolma seylerle islami karalayana kadar( gece tirnak kesilmez vs ) Kurani kerimi acip okusaniz boyle olmayacak.
Yazdigim 3 satir yazidan nede cok cikarim yapmis , ne cok fikrin olmus hakkimda..
Bu ozel bi yetenek olmali.. kiymetini bil .
Uaziya gelince , evet okumadim cunku cok uzun. Yeterince durust bir cvp veerdigimi dusunuyorum.
Ve verecek cvplari kovalarken ateist oldum ben. Kulaktan dolma aile yadigari bir inasi reeddetmek icin emin ol cok okudum cok anladim.
Genis bi vktte yine yazarim ,
Simdi celiskelerimle birlikte yaradanin bana verdigi nimettlerden yararlanicam musadenizle
Sanırım bilim her zaman gerçek değil :T:Büyük Patlama bir enerji patlamasıydı. bir saniyeden çok daha kısa bir zaman sonra soğumaya başladı. foton adı verilen ışık parçacıkları ortaya çıkarak her yöne doğru yayıldılar. soğuyan ateş topu, atom parçacıklarından oluşan koyu bir çorbaya dönüşerek hidrojen ve helyum gazlarını ortaya çıkardı. ateş topu değişerek, köpüren, sisli bir madde bulutuna dönüştü. öyle yoğundu ki ışık ışınları bulutun içinde yayılamıyorlardı. bu nedenle çok karanlıktı. gaz atomları yavaş yavaş dev kümelenmelere dönüştü, daha sonra yeniden ısınan bu kümelenmeler ilk galaksileri oluşturdu. birkaç bin yıl sonra evrenin sıcaklığı birkaç bin dereceye düştü ve sis dağıldı. ışık serbestçe yayılma imkanı buldu. galaksiler oluşmaya başladı ve evren bugünkü saydam görünümünü aldı. yaklaşık on milyar yıl sonra Samanyolu olarak adlandırılacak bir galakside Güneş, Dünya ve diğer gezegenler ortaya çıktı. Dünya üzerinde ilkel yaşam biçimleri gelişti. bu canlıların geçirdikleri evrim sonucunda da insan ortaya çıktı.