Bilim gerçektir..

Konu sahibi son olarak 3980 gün önce görüldü
allah varmi ?
evet dedigini duyar gibiyim.
Onu seviyosan bu kadar uzun yazma .

Oasem, hocam belli ki dolmuşsun :) ama daha sakin olmaya çalış .. Aklıma seni ilk tanıdığım günlerde ki " zamanla yıpranacaksın burada " dediğim geliyor ..

Diğerleri için değil ama Pitho için söyleyebilirim ki art niyetli bir kardeşimiz değildir ve İslam dinine karşı bir saygısızlığını algılamadım henüz ..
Yukarıda ki yorumu da kendini bağlar ki EVET HAKLISIN YANILIYOR ..

İslam'ın felsefeden ibaret olduğunu sananlara şunu sorsak yeter .. HANGİ FELSEFE DE BİLİMSEL KANITLAR ORTAYA SUNULMUŞTUR ..?
Açsınlar Kuran'ı okusunlar, bir çok bilimsel kanıtla karşı karşıya kalacaklar .. Evrenin genişlemesinden tutunda bulutların rüzgarlarca aşılanıp yağmurun yağışına kadar ne ayetler var bilseler ..

Ama prensip olarak ben bu tür meselelerde tartışmamayı yeğliyorum zira ben onlardan daha zeki değilim .. Bu kıt aklımla öylesi hakikatleri fark edebilmişsem onlarda edebilirler elbette .. Yeter ki bakış açılarında oynama yapabilsinler ..
Ne diyelim, ALLAH idrak açıklığı bahşede ..

Kulaktan dolma seylerle islami karalayana kadar( gece tirnak kesilmez vs ) Kurani kerimi acip okusaniz boyle olmayacak.

Oasem, hocam belli ki dolmuşsun :) ama daha sakin olmaya çalış .. Aklıma seni ilk tanıdığım günlerde ki " zamanla yıpranacaksın burada " dediğim geliyor ..

Diğerleri için değil ama Pitho için söyleyebilirim ki art niyetli bir kardeşimiz değildir ve İslam dinine karşı bir saygısızlığını algılamadım henüz ..
Yukarıda ki yorumu da kendini bağlar ki EVET HAKLISIN YANILIYOR ..

İslam'ın felsefeden ibaret olduğunu sananlara şunu sorsak yeter .. HANGİ FELSEFE DE BİLİMSEL KANITLAR ORTAYA SUNULMUŞTUR ..?
Açsınlar Kuran'ı okusunlar, bir çok bilimsel kanıtla karşı karşıya kalacaklar .. Evrenin genişlemesinden tutunda bulutların rüzgarlarca aşılanıp yağmurun yağışına kadar ne ayetler var bilseler ..

Ama prensip olarak ben bu tür meselelerde tartışmamayı yeğliyorum zira ben onlardan daha zeki değilim .. Bu kıt aklımla öylesi hakikatleri fark edebilmişsem onlarda edebilirler elbette .. Yeter ki bakış açılarında oynama yapabilsinler ..
Ne diyelim, ALLAH idrak açıklığı bahşede ..

Yıpranmadık daha usta da...
Bilmeden yazmaları insanı bazen çıldırtıyor...

Yıpranmadık daha usta da...
Bilmeden yazmaları insanı bazen çıldırtıyor...

Boş ver .. Bunun da iyi bir tarafı var aslında ..
Yanlış şeyler yazıldığı zaman doğrusunu biliyorsam o konunun, doğrusunu yazma fırsatını bulmuş oluyorum yoksa durup dururken aklıma gelmiyor :)

allah varmi ?
evet dedigini duyar gibiyim.
Onu seviyosan bu kadar uzun yazma .
Allah var, bu konuda sıkıntım yok...
Nasıl yazacağımın onun sevgisiyle alakasıda yok...
Sadece ricada bulunmanız yeter Sevgili kardeşim, Allahı aracı kılmanıza gerek yok...
Hayırlı sabahlar dilerim...

Tevhid - Adalet - Özgürlük

Pitho öncelikle tartışma varken ve üslup içindeyken böyle davranarak, böyle cevap vererek hiç birşey bilmediğin anlamına geliyor. En azından bir şeyler yazıp, güzel bir şekilde karşılık verebilirdin ama yapmadın. Çünkü uzun yazıyı okumadın. Bunun nedeni ise verecek bir cevabının olmadığıdır.

Sence bilim her şeyi çözüyor mu?
O zaman örümcek ağının gücünü, kuvvetini neden çözemediler?
Bilim neden hala yıllardır bunun araştırmasını yapıyor? Hani hep bilim dersiniz ya o yüzden böyle bir örnek verdim

Ilk yazında ben seni anladım. Hak verdim bir nevi. Insanlar o anda doktora başvururlar ama içlerinden Allah'ım kurtar beni derler. Şahsen buna kendim şahit oldum.

Ama diğer yerlerde hak vermedim. Allah var mı diye soru soruyorsun. Bu soruyu kendin bile sorarken ikilemde kaldığını hissediyorum. Çünkü şuan sen sadece sinir ile hareket ediyorsun. Eğer yazıyı okuyup, Murat abiye cevap vermiş olsaydın çok şey yazardım. Ama biliyorum hunuda okumazsın sen.
Senin bilimin seni korusun.
Allah bizleri koruyor.
Biz Allah'ı biliyoruz.
İnşallah bu sanada nasip olur.

Hoş kal.

Özgürlüğün ateistlerin yaşayış ve inanış tarzına yansımadığını düşünürken, sizlerin bu aşağılayıcı tutumları müslüman bir birey olarak beni de oldukça rahatsız etmekte. İslamiyet'in bilimi reddettiğine ilişkin, müslümanların tek rehberi olan Kur'an-ı Kerim'den örnek gösterebilir misiniz?

En büyük problemimiz, birkaç insansın "batıl" davranışlarıyla dini bütün olarak görmek, böyle bir şey yok. İslam dini, ilk ayetiyle oku derken aklın kullanılmasını da gerek kılan bir dindir. Sanıldığı gibi, gece aynaya bakmak günahtırlardan ibaret değil. Altını çizmek istediğim bir şey var; sorguladıkça bilgi paylaşılır, bir paydada buluşup tartışılır, yargıladıkça değil.

Bunun da ötesinde hiç kimse kusura bakmasın da, tevekkül denilen bir şey var dinimizde, eminim birçoğunuz biliyorsunuz. Hani birkaç siyasetçi olayları farklı yorumladığında bütün müslümanlar öyle düşünüyor anlamına gelmez.

Heimlich manevrası örneği üzerinden gidecek olursak, Yaprak'ın verdiği örnek doğrultusunda gidiyorum. Yoğun bakım hastası öleceği sırada bütün yoğun bakım çalışanları tarafından müdahale edilerek geri döndürülmeye çalışılır. O sırada, damardan adrenalini verirken benim içimden Yasin Suresi okumamın, bilime aykırılığı nerededir pardon? Bilim gerçektir demiş sevgili T.T sonuna kadar katılıyorum.

Ama çok rica edeceğim; örnek vermek gerekirse filozofların dahi birçok yönde ayrı düştüğü, fikirlerin çatıştığı felsefe alanları mevcutken, yaşayış tarzlarındaki farklılıklar nedeniyle müslümanları, islamiyeti değerlendirmek kıstasınız olmasın.

sizin kendinizi ispatlamalçabalarınızı yiiim sanal cücükler :))) ayy çok datlısınız

10995467_831851776911972_1036970479095572966_n.jpg

Şuda var , o manevrayı Yaptıranda Allah Ecel geldi ise İstersen U dönüşü yap farkeder mi ?
En çok zoruma gidende Allah'ın verdiği akılla beyinle Allah'ı inkar etmeleri yokmu ? Çok Komik gerçekten.
Zaman geçecek Yaşlanacagız belki yaşlanmadan ölecegiz herneyse bir şekilde kıyamet kopacak ve o gün Allah'ı inkar edenler varlığını yok sayanlar biz bu gaflete nasıl düştük çabasında hayıflanacaklar. Çünkü Şirk Koşanın Affı yok diye okunuyor Hadislerde.
Mahşerde Buluşmak dileğiyle Esen kalınız (;

Pitho öncelikle tartışma varken ve üslup içindeyken böyle davranarak, böyle cevap vererek hiç birşey bilmediğin anlamına geliyor. En azından bir şeyler yazıp, güzel bir şekilde karşılık verebilirdin ama yapmadın. Çünkü uzun yazıyı okumadın. Bunun nedeni ise verecek bir cevabının olmadığıdır.

Sence bilim her şeyi çözüyor mu?
O zaman örümcek ağının gücünü, kuvvetini neden çözemediler?
Bilim neden hala yıllardır bunun araştırmasını yapıyor? Hani hep bilim dersiniz ya o yüzden böyle bir örnek verdim

Ilk yazında ben seni anladım. Hak verdim bir nevi. Insanlar o anda doktora başvururlar ama içlerinden Allah'ım kurtar beni derler. Şahsen buna kendim şahit oldum.

Ama diğer yerlerde hak vermedim. Allah var mı diye soru soruyorsun. Bu soruyu kendin bile sorarken ikilemde kaldığını hissediyorum. Çünkü şuan sen sadece sinir ile hareket ediyorsun. Eğer yazıyı okuyup, Murat abiye cevap vermiş olsaydın çok şey yazardım. Ama biliyorum hunuda okumazsın sen.
Senin bilimin seni korusun.
Allah bizleri koruyor.
Biz Allah'ı biliyoruz.
İnşallah bu sanada nasip olur.

Hoş kal.

Yazdigim 3 satir yazidan nede cok cikarim yapmis , ne cok fikrin olmus hakkimda..
Bu ozel bi yetenek olmali.. kiymetini bil .
Uaziya gelince , evet okumadim cunku cok uzun. Yeterince durust bir cvp veerdigimi dusunuyorum.

Ve verecek cvplari kovalarken ateist oldum ben. Kulaktan dolma aile yadigari bir inasi reeddetmek icin emin ol cok okudum cok anladim.
Genis bi vktte yine yazarim ,
Simdi celiskelerimle birlikte yaradanin bana verdigi nimettlerden yararlanicam musadenizle

vücudumuzun %70 i su ama boğulmuyok
niye? ateistler açıklasın hadi
tövbe edip iki rekat namaz kılın bence
allah daş eder ben size diyim
:D

Malesef yorumlar uzun hepsini tek tek okuyamadım haliyle. Ama etiketlendiğim için konuya göz attım. Bilim, insanların Allahın müsade ettiği ölçüde bazı şeyleri keşfetmesi ve keşfettiklerinden yararlanmasıdır benim için. Bilim için yalan diyen yoktur heralde , ama bilim yetmiyor eğer bilmek yetse idi bugün çok kişi hayatta olurdu. Hemen aklıma şu geldi , doktorların hepsi hangi hastalığa ne iyi geleceğini biliyor, tıp bilimi yani. Ama o hastalığa iyi gelen şeyleri yapmak her zaman hastanın hayatını kurtarmıyor. Ben beyin kanaması geçiren birine ne yapılır bilemem, yahut kalbi duran birine. Ama bunu hekimler bilir en ince ayrıntısına kadar.Ama her şeyi yaptıkları , bildiklerini uyguladıkları halde eğer o kişiyi kurtaramıyorlar ise demek ki bilim bir noktaya kadar vardır. Gerisi benim Rabbime düşer. Bence boşuna tartışıyorsunuz , her şeyi bilen ve bulan bilimadamlarına söyleyin ölümsüz olmayı becersinler. Sonra gelin konuşalım.
Bilim ile duayı yani dua edilen Rab'bi karşılaştırmak dahi anlamsız.Bunu tartışabilen varsa tartışsın ben tartışmam

Yazdigim 3 satir yazidan nede cok cikarim yapmis , ne cok fikrin olmus hakkimda..
Bu ozel bi yetenek olmali.. kiymetini bil .
Uaziya gelince , evet okumadim cunku cok uzun. Yeterince durust bir cvp veerdigimi dusunuyorum.

Ve verecek cvplari kovalarken ateist oldum ben. Kulaktan dolma aile yadigari bir inasi reeddetmek icin emin ol cok okudum cok anladim.
Genis bi vktte yine yazarim ,
Simdi celiskelerimle birlikte yaradanin bana verdigi nimettlerden yararlanicam musadenizle

Bunu yetenek diye nitelendiriyorsan teşekkür ederim : )
Gerçekten okuyup araştırmış olsaydın, böyle scevaplar vermek yerine kendini haklı gösterecek cevaplar verirdin.
Benimde ateist arkadaşlarım var. Kavga etmeden , üsluplu bir şekilde tartışabiliyorum. Her ne kadar düşünceleri bana zıt gelse bike bana kendilerine dair yazılar yazıp, güzel cevaplar verebiliyorlar. Ateist olmanız değil zaten konu. Konu okumaktan aciz oldugunuz, cevap veridken dalgaya alıp, kendinizi küçük düşürmeniz. Yomsa ben karşı değilim ateistlere. Herkesin kendi seçimi. Doğruyu elimden geldiğince göstermeye çabalıyorum. Ha ben çok mu biliyorum Hayır bilmiyorum. Ben müslüman bir ailede yetişmeme rağmen bende çok şeyi sorgulayarak geldim. Benim dinim islam dinidir. Peygamberim Muhammed s.a.s dir. Rabbim Allah'tır.
Bilim adamları bile bir çok şeyi araştırırken müslüman oldular. Neden çünkü araştırdılar. Neden yabancıların çoğu müslüman oluyor ve müslüman olunca gerçek bir şekilde yaşıyor?
Çünkü araştırarak başarıyorlar herşeyi.
Insanlardan değil. Kuran-ı kerimden araştırıp öyle müslüman olmak istiyorlar.
Yusuf Islam'ın bir sözü var.

Müslümanları görseydim müslüman olmazdım. Iyiki islami kurandan öğrenmişim..

Müslümanlara bakarak dini öğrenmeyin. Çünkü gerçek şeyleri çoğumuz yapmıyoruz.

Burada sana sitem noktam şu. Beni yanlış anlamanı istemiyorum. Ateist olman değil sorun. Sadece dalga cevaplar verip, alaylı bir şekilde konuşman. Eğer konuya tartışmalık cevap vermeseydin kimse yazmadı. Eğer yazıyorsan bütün yazılarıda okumak zorundasın. Ki okumamışsın kusura bakma bu sadece terbiyesizliktir. Haddimi aşmak istemiyorum. Tartışmaya gelemiyorsanız ve bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmazsanız kimse size cevap vermez zaten.
Üslup durumunu düzeltirsen daha güzel tartışabiliriz. Tartışmak güzeldir. Belki siz anlatır iseniz ben sizden bir şeyler öğreneceğim. Ateist olman senden bir şeyler öğrenmeyeceğiz anlamına gelmez. Ama sen yazıyorsun ve üstüne sana cevap verildkmi okumayıp, saçma şeyler sorup, kendini köşeye çekmek zorunda bırakıyorsun. Sen ogrenmeye açık olmadığın için bu böyle oluyor. Çünkü hiç bir şey araştırmamışsın.

Her neyse. Nefes alman bile yaradanın verdiği bir nimet. Onun nimetlerinden yirmidört saat yararlanıyorsun. Sen dalga geçsen bile bu gerçeği değiştirmez.
İnşallah Yaradanın Islamını gerçek bir şekilde öğrenip, islamı güzel bir şekilde yaşarsın.

Allah'a emanet ol.

TT gider ayak yapacağını yaptı.
Bildiğin konu içerisinde bilime saldıranlar olmuş :D

Keşke din ile bilimin kıyaslamasını yapıp TT mantığında ilerlemeseydiniz minikler.

Büyük Patlama bir enerji patlamasıydı. bir saniyeden çok daha kısa bir zaman sonra soğumaya başladı. foton adı verilen ışık parçacıkları ortaya çıkarak her yöne doğru yayıldılar. soğuyan ateş topu, atom parçacıklarından oluşan koyu bir çorbaya dönüşerek hidrojen ve helyum gazlarını ortaya çıkardı. ateş topu değişerek, köpüren, sisli bir madde bulutuna dönüştü. öyle yoğundu ki ışık ışınları bulutun içinde yayılamıyorlardı. bu nedenle çok karanlıktı. gaz atomları yavaş yavaş dev kümelenmelere dönüştü, daha sonra yeniden ısınan bu kümelenmeler ilk galaksileri oluşturdu. birkaç bin yıl sonra evrenin sıcaklığı birkaç bin dereceye düştü ve sis dağıldı. ışık serbestçe yayılma imkanı buldu. galaksiler oluşmaya başladı ve evren bugünkü saydam görünümünü aldı. yaklaşık on milyar yıl sonra Samanyolu olarak adlandırılacak bir galakside Güneş, Dünya ve diğer gezegenler ortaya çıktı. Dünya üzerinde ilkel yaşam biçimleri gelişti. bu canlıların geçirdikleri evrim sonucunda da insan ortaya çıktı.
Sanırım bilim her zaman gerçek değil :T:
bildiğin ütopya kurmuş.

Geri