bilgisayarımdan bir programı kaldıramıyorum

• Kullanıcı DenizZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 3023 gün önce görüldü
DenizZ bu bir program değil. Bu nedenle eke-kaldır'da göremezsin. Biz buna sahte yazılım veya virüs diyoruz. :) Çinski virüs ismiyle bilinir. Adından da anlaşılacağı gibi Çin menşeili.

Virüs'ün yapımcısı "Tencent" ismiyle karşımıza çıkar. Bu nedenle bilgisayarındaki Tencent isimli dosyaları bulman gerekir.

Bunun için şu şekilde ilerleyebilirsin:
Bilgisayarım > C > Program Files > Tencent > QQPCMgr > 10.1016434218 > Uninst dosyasına tıkladıktan sonra;

Çıkacak olan sahte yazılım penceresinde biraz bekle. Karşına üç tane kutucuk çıkacak. Hepsini işaretle ve solda olan çince butona tıkla. Sonrasında sana Çince "Emin misiniz?" diye soracak. "Eminim" anlamındaki sol butona tıklarsan, sahte yazılım bilgisayarından temizlenecektir. En son çıkacak olan sahte yazılım penceresinde hiç bir butona tıklamadan direkt olarak çarpıya basabilirsin.

Uygulamayı sildikten sonra bilgisayar üzerindeki tüm "Tencent" isimli klasörleri silersin.
Bilgisayarım > C > Program Files > Tencent kadar yapdim sildim tencert ama QQPCMgr > 10.1016434218 > Uninst anlamadim

ZkqdOG.png

sildigim zaman boyle uyari geliyor

yani bunu yapmam icin silmem icin izin almam gerekmis asministratordan

belki yardımı dokunur

[YOUTUBE]K0fwISeRiNE[/YOUTUBE]

programsiz kaldirdim Jose Chilavert dedigi gibi
yardmi icin tesekkur ederim
bazi pc lerden benim pc dem oldugu gibi sol tarafda Uninst bulunmaya biliyor
bu yuzden tencent dosyasina girmeden ilk olarak arama butonundan Uninst arayarak bulun ilk oradan silin daha sonra tek tek Bilgisayarım > C > Program Files > Tencent > QQPCMgr > 10.1016434218 >
belki benim durumda olan arkadaslar olursa yazdigim gibi yaparsa daha rahat siler
benim gibi 1 saat ugrasmasin ( : bulmak icin

İlk sorularına cevap yazacaktım ki, sorunun çözülmüş. Hayırlı olsun. :)

" adw cleaner " isimli programı indir pc inde program ekle kaldırda gözükmeyen nekadar çöp vs program varsa görmene yardımcı olup kendisi otomatik siler , tarayıcında ise virüs yada kurtulamadın reklam türü şeyler varsa siler çok basit bir program temizlemeden önce kayıt edilmesi gereken işler varsa pc de kapat ve kaydet çünkü her temizlemede pcyi yeniden başlatmanı ister ve iptal etme seçeneğin yok

not: sorun çözülmüş ama buda aklında bulunsun .d

Şimdiye kadar yazan olmadıysa eğer
Sistem Geri Yüklemeyi öneriyorum ..

Geri