Benim Bir Hayalim Var

Konu sahibi son olarak 2694 gün önce görüldü
NqzmzN.jpg

Benim bir hayalim var.
Yaşanan acılar, birgün hepimizi "insanlık" çatısının altında toplayacak. Birbirimizi anlamaktan korkmadığımız, bir bütünün parçası olduğumuzu farkettiğimiz günler gelecek.

Benim bir hayalim var.
Yapılan, yapılmakta olan bütün ayrımların ortadan kaldırıldığını göreceğiz. Dünya; kalbini sadece kendisiyle değil, bütün canlıların sevgisiyle doldurabilen insanların var olduğu bir yer olacak.

Xvamn6.jpg

Benim bir hayalim var.
İnanç, özgürlük, adalet, vatan gibi değerlerin asla kirletilmediği; ahlaksızlığın sadece sözlüklerde kalan unutulmuş bir kavram olduğu zamanlarda huzurla yaşayacağız.

Ve benim bir hayalim var.
Hiçbir masum kanın akıtılmadığı, evrensel barışın hüküm sürdüğü yeryüzünde birlikte nefes alacağız.

( Martin Luther King'den ilham alınarak.)-Hatra-​

Yapılan, yapılmakta olan bütün ayrımların ortadan kaldırıldığını göreceğiz. Dünya; kalbini sadece kendisiyle değil, bütün canlıların sevgisiyle doldurabilen insanların var olduğu bir yer olacak.

Öyle mi dersiniz?
Eşcinsel olduğu için ağız dolusu lanet yağdiran insanlarda olmayacak o halde ?:)
Ya da dini yüzünden ayrımcılığa maruz kalan insanlar.
Ya da ırkı yüzünden
Ya da ten rengi yüzünden
Ya da yaşam tarzı yüzünden

Öyle mi?

Allahtan dinciler toplumu hiç olumsuz etkilemediler şu ana kadar.
Hiç hemde. Allah razi olsun.

Kötü enerjili ve menfi düşünceli insanlar girdiği ortamlarıda karartır diyordu üstad
ne kadar haklıymış gerçekten (:

Konu sahibinin affına sığınarak Martin Luther king gibi kişiler in dünya da ki muazzam varlıklarını asla unutmadan kimseyi kırmadan hor görüp kinamadan ve ayiplamadan yaşamayı öğrenmek benim de en büyük hayalimdir. Ama Gandhi nin dediği gibi
SıkıImış yumrukIarIa eI sıkışamazsınız...

İki kere okuyorum bir yorumu gözlük mü taksam acaba hem yukarda hem aşşagıda :D

Arkadaşlar şahsi problemlerimizi konu içinde dile getirmeyelim.
Özelde konuşun.

Açılan konu içlerinde alakası olsun olmasın bu kışkırtma çabaları nedendir ?
Saygıdan dem vurup duruyorsunuz ama geldiğimden bu yana gördüğüm en büyük saygısızlıkları yapıyorsunuz.

Sevgili HATRA yüreğine sağlık ...ama mümkünatı yok böyle bir dünyanın.
İnsanız zaaflarımız ve nefsimiz ,hırslarımız herzaman engel olacaktır .

Açılan konu içlerinde alakası olsun olmasın bu kışkırtma çabaları nedendir ?
Saygıdan dem vurup duruyorsunuz ama geldiğimden bu yana gördüğüm en büyük saygısızlıkları yapıyorsunuz.

Sevgili HATRA yüreğine sağlık ...ama mümkünatı yok böyle bir dünyanın.
İnsanız zaaflarımız ve nefsimiz ,hırslarımız herzaman engel olacaktır .

Teşekkür ederim Vera. Evet, gerçekleşmesinin mümkünatı yok; ama hayal etmek ve olumlu bir enerjiyle seslenebilmek de güzel... Martin Luther inandı, biz de umut edebiliriz...

Konu dışında ki tüm alakası olmayan cevaplarimi silerseniz sevinirim.
Konu sahibine terbiyesizlik etmek istemiyorum daha fazla.

Teşekkür ederim Maria Puder. İlk karşılaşmamızın bu şekilde olmasını istemezdim. Benim ne sizinle, ne inandığım gibi inanmayanlarla, ne de eşcinsellerle bir problemim var. Lakin saydıklarımın, şahsımla ya da sahip olduğum değerlerle bir problemi varsa yapabileceğim de bir şey yoktur. Şimdiye kadar benim gibi olmadığı için kimseye tahammülsüzlük göstermedim, ne bir hakaretim olmuştur ne de kışkırtıcı bir üslup takınmışımdır; çünkü bu insani vazifemdir fakat saygı duymak kişisel bir meseledir. Saygı duymuyorum diye de kimseye zulmettiğim olmamıştır.

Bir dine inanan insanların, inanmayanlar da olduğu gibi çok bağnaz ve cahil olanları mevcuttur. Ben her şeye rağmen bu kutuplaşmaların bitmesini ve ön yargıların kırılıp insanların birbirini dinlemeye tahammül gösterdiği bir dünya dilediğimi bildirmek istedim M.L. King ışığında...

Sıkılmış bir yumrukla elbette tokalaşmak mümkün değil. Keşke ilk kez muhatap aldığınız bir üyeye eleştiride bulunurken elinizi açsaydınız. Üzgünüm... Üzüldüm... Tartışmaya sebep olmak istemezdim. Yine de tekrardan teşekkür ederim.

HATRA size karşı en ufak olumsuz bi elestirim olmadı aksine yazdığınızi çok beğendim ki aynı şeyleri istiyoruz.
Görmediğiniz ve sizin dışınizda ki bir tartışma için yazdım o cümleyi

ben de özlenmeyen bir hayal istiyorum.

Hayal olarak kalmamasını ümit ediyorum

Güzel bir yazıydı teşekkürler

Marthin lurter inandiysa bizde umut ederiz.
Belki yesermesine sebep olucagimiz tohumlar olur.
Emegine saglik HATRA

Geri