Muhtemelen tepki göreceğim ama yazmak zorundayım.
Görebildiğim kadarıyla forumda HDP'ye ve ona oy verenlere gönül rahatlığıyla küfür etmek zaten serbest. Geçen gün "HDP'ye oy verenlerin hepsi şerefsizdir" başlıklı bir haber taşındı foruma, o başlıkta herkes dilediğince nefretini kustu. HDP'ye oy verenler teröristtir ya da bu anlama gelecek birçok mesaj da forumun çeşitli başlıklarda yazıldı, yazılmaya devam ediliyor. İnsanlara şerefsiz/terörist demenin ötesinde nasıl bir hak bekleniyor?
Bugüne kadar siyasetle ilgili hiç mesaj yazmadım. Çünkü sağlıklı bir tartışma ortamı yok. Onun yerine envai çeşit hakaret okuyorum. Hakaretin olduğu yerde siyaset değil hiçbir şey konuşulmaz, konuşulmuyor da.
Yapıcı düşünüyorum; önerim foruma HDP'yle ilgili bir başlık açılması ve insanların burada fikirlerini ortya koymasıdır. Belki bu bir nebze tarafların birbirini anlamasına, karşılıklı empati kurmasına, sağlıklı bir düşünce ortamı yaratılmasına zemin oluşturur. Ona terörist, öbürüne şerefsiz diyerek ulaşabileceğimiz bir yer yok, inanın.
HDP'ye hakaret ettiğinizde HDP'liler bir anda buharlaşıp ortadan kaybolmayacak, HDP'ye oy vermekten de vazgeçmeyecekler. Öyleyse?...Öyleyse medenice bir arada bulunmayı öğrenmemiz lazım.
Burada HDPli ya da kendini HDP'ye yakın hissedenler var. Gayet birikimliler ve bu birikimlerini de çok güzel ifade ediyorlar. Her biri bana göre bu forumun bir değeridir. Onları dışarı atarak elimize ne geçecek? Sabaha kadar alttakiyle asansörde kalsak ne yapacağımızı mı konuşacağız?
Önceki mesajlarda bir forum yetkilisi bundan sonra müsamaha gösterilmeyeceğini belirtmiş, müsamaha gösterilmeyecek olan nedir?
@
Emre ya da forum yetkilerilerinden biri bu başlıkta açıklama yaparsa memnun olurum. Eğer HDPlilerin forumda bulunması yasaksa bu açıkça ifade edilmeli.