Bencil olmak mı, kendini unutup sevdiklerini düşünmek mi?

Konu sahibi son olarak 3735 gün önce görüldü

bencil olmak mı? kendini unutup sevdiklerini düşünmek mi?

• Kullanılan toplam oy
    10
bencil olmak mı? kendini unutup sevdiklerini düşünmek mi?

Sevdiklerim mutluysa ve mutlu olmalarinda benimde bir payim varsa, ben hayli hayli mutlu olurum :rolleyes:

Duruma göre değişir bence ikiside birbirine paralel kavramlar olmalı bence

insanına göre ve değerine göre değişir..kendimi hep son plana atmışımdır bu zamana kadar (:

Insan zaten dogasi geregi bencildir.
Dizginleyip dizginlememek kisiye kalmistir.

Şimdi herkes tutmuş bencil olmak şöyle bencil olmak böyle diyip bencilliği yerden yere vuruyor aslında kimse bilmiyor ki herkes azda olsa bencildir. şöyle bir düşünmek gerekirse, bencillik hayatta kalma içgüdüsüdür güçlü hissetmektir, kendine güvenmektir sana senden daha fazla kimsenin yardım edemeyeceğini bilmektir bencillik bence başkalarını hiç düşünmemek değildir. sevdiğin birini mutlu etmeyi neden istersin? o mutlu olunca sen mutlu olursun çünkü. o öleceğine ben öleyim neden dersin? onun yokluğunun acısını çekmemek için. ben yemiyim de çocuğum yesin neden dersin? çocuk hasta olup üzülmene sebep olmasın diye. herşeyin başlangıcıdır bencillik bunu kabul edenler hayatı çözmekte bir adım atabilmiş demektir..

Bencil olmak. Ben yapabilir miyim? Hayır. ;s

Haydi gidelim.

Bencil olmadan sevdiklerimizi düşünmemek hatta,
düşünecek kadar sevmemek mümkünse.

müdürümün sözü geliyor aklıma bir konuşmada.
bencil ol,insan ne yaparsa kendine yapar,bak ben sana zarar veremem sen kendine verirsin,
kendini düşün derdi.
ben sevdiğim şeyleri düşündüğüm kadar kendimi düşünmedim hiç.
bu söylediği de benim yapamıcağım birşeydi.

Bencil olmak...
Bencil olacaksın abi. Yoksa hayatını bip bip yapıyorlar.

Bencil olun. Benciller daha çok tutuluyor…

Geri