Ben Mustafa Kemal'im

Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
Yaaa yorumları okuyorum da önceden AK PARTİ görüşünde olanlara küfür-hakaret edenler-kafa tutanlar şimdi övüyorlar. :D
Ya RABBİM sen aklımızı koru,amin.

Atatürk öldü, RTE yaşıyor. Her lider gider, yerini bir başkası alır. Ölenden hayır gelmez. Heykelinden de hayır gelmez. O heykellere yapılan masraflar ile nice Fabrikalar dikilirdi bu ülkede. Diyorsanız Laiklik bana yeter, gerisi hikaye, Laikliğiniz sizin olsun, biz Müslümanız elhamdürüllah.

Heykelleri boş verelim iktidar olduğunuz dönemde kaç tane fabrika kurdunuz? Peki kaç işletmeyi özelleştirme adı altında yandaşlarınıza peşkeş çektiniz? Bakınız devlet adına sahip olduğumuz bir çok kuruluşu ya kapattınız ya da özelleştirdiniz bunların en büyük örneği ; son şeker fabrikaları özelleştirmeleridir.Oysa ki heykelleriyle nice fabrikalar kurulur dediğiniz Mustafa Kemal'in sağlığı ve sonrası da dahil sanayi atılımları bu ülkenin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Gelelim asıl meselenin odak noktasına sizin anlamadığınız ve anlamamakta ısrar ettiğiniz şey bu ülke vatandaşlarının Mustafa Kemal'e bu kadar sevgi ve saygı duymasının yegane nedeni gösterdiği ışık, açtığı yoldur.Her lider gidebilir amenna.Dünya üzerine kazık çakmış hiç bir lider yoktur.

Yine anlamadığınız ve anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta şudur: Otuz yıl sonrasında Erdoğan öldüğünde ileri ki nesillere aktarabileceği bir fikir bir düşünce sahibi değildir.Unutulacaktır, unutulmaya mahkum kalacaktır.İşte Mustafa Kemal ile arasında ki en büyük ve temel fark burada ortaya çıkar.Diyebilirsiniz ki ben unutmayacağım o da sizin hayal gücünüzün sınırlarıyla orantılıdır.

Ha bu arada savunduğunuz ve ortaya attığınız iddiaya da karşılık gelecek bir açıklama yapayım.Bu ülkede ki bütün büstler döküm ocaklarında üretilir.Eğer özel bir istek yok ise.Tamamı kum maçalı kalıplarda şekillendirilip öyle üretime alınır.Bunun kum, reçine , serter, amin gazı yine dökümde kullanılan çelik, demir , bakır teller dahil toplam maliyeti 150 tl'yi geçmez. bu ülke de 3000000 heykel olduğunu düşünürsek bu da 450 000 000 Tl yapar. Bu söylediklerim döküm heykeller ve büstler için geçerlidir.Beton ve alçı heykeller boyutuna göre değişir.

Yani lafı şuraya getireceğim; siz bu kadar parayla hiç bir bok yapmadınız.Burada gelip de nice fabrika kurulur diyerek ahkam kesmeyin.Önce elinizdekinin değerini bilin sonra heykellerin parasıyla fabrika kurun.

Yukarıda yazdığım cümlede anlatım bozukluğu var. Ne yazdığını anlayamadım. Açar mısın?

Sen bir başka konuda Elazığ da Chp li vekil için "millet dün Erdoğan için kutlama yaparken bende CHP için sokakta kutlama yaptım CHP bayrağıyla. Karışmadılar " demiştin.
Doğrusu da budur ..
Bu başlıkta da seçim sonuçlarının ardından bir başka üye kendi tepkisini veriyor.
Şiirle bundan daha barışcıl bir tepki düşünemiyorum ..
Yorumun ne
Bu ne ya? Tebrik edip geçin ne gerek var böyle şeylere.
Atatürkçüyüm diye geçinip HDP ye oy veriyorlar sonra kalkıp neyse ya aman karışmıyom

bu tutarsızlığa dem vurdum.

Heykele yapılan masrafla nice fabrikalar dikilirdi deniyor hala ahksjdjdjdkdk
Ne için satmak için mi? Ay başın ağrıyor yenisi saplandı bak.

Sen bir başka konuda Elazığ da Chp li vekil için "millet dün Erdoğan için kutlama yaparken bende CHP için sokakta kutlama yaptım CHP bayrağıyla. Karışmadılar " demiştin.
Doğrusu da budur ..
Bu başlıkta da seçim sonuçlarının ardından bir başka üye kendi tepkisini veriyor.
Şiirle bundan daha barışcıl bir tepki düşünemiyorum ..
Yorumun ne

bu tutarsızlığa dem vurdum.

Kardeşim sende Damla gibi tanımıyorsun beni. Levo dan şakalaşıyorduk. Ne işim var tek başıma Akp lilerin içinde CHP bayrağıyla deli miyim ben :D Espirileştik o anladı beni.

Benim yorumumda tutarsızlık yok duruşumda hiçbir sapma yok yıllar oldu bu forumdayım 16 yıldır akp ye karşıyım ne oy vermişliğim ne desteklemişliğim var.

Sadece bana komik geliyor seçimden sonra bu tarz paylaşımlar ona tepki gösterdim. :)

Kardeşim sende Damla gibi tanımıyorsun beni. Levo dan şakalaşıyorduk. Ne işim var tek başıma Akp lilerin içinde CHP bayrağıyla deli miyim ben :D Espirileştik o anladı beni.

Benim yorumumda tutarsızlık yok duruşumda hiçbir sapma yok yıllar oldu bu forumdayım 16 yıldır akp ye karşıyım ne oy vermişliğim ne desteklemişliğim var.

Sadece bana komik geliyor seçimden sonra bu tarz paylaşımlar ona tepki gösterdim. :)

Ben seni akpartili olmakla suçlamadım
sadece bir diğerinin seçim sonuçlara tepkisine yaklaşımını eleştirdim.
Ben tepki verilecek onlarca reaksiyon gördüm seçim sonuçlarına
şurada 3 kıta şiir paylaşımı yapmış kıza sallıyorsun
eyv salla hdp yle neye göre yakınlaştırıyorsun

Heykelleri boş verelim iktidar olduğunuz dönemde kaç tane fabrika kurdunuz? Peki kaç işletmeyi özelleştirme adı altında yandaşlarınıza peşkeş çektiniz? Bakınız devlet adına sahip olduğumuz bir çok kuruluşu ya kapattınız ya da özelleştirdiniz bunların en büyük örneği ; son şeker fabrikaları özelleştirmeleridir.Oysa ki heykelleriyle nice fabrikalar kurulur dediğiniz Mustafa Kemal'in sağlığı ve sonrası da dahil sanayi atılımları bu ülkenin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Gelelim asıl meselenin odak noktasına sizin anlamadığınız ve anlamamakta ısrar ettiğiniz şey bu ülke vatandaşlarının Mustafa Kemal'e bu kadar sevgi ve saygı duymasının yegane nedeni gösterdiği ışık, açtığı yoldur.Her lider gidebilir amenna.Dünya üzerine kazık çakmış hiç bir lider yoktur.

Yine anlamadığınız ve anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta şudur: Otuz yıl sonrasında Erdoğan öldüğünde ileri ki nesillere aktarabileceği bir fikir bir düşünce sahibi değildir.Unutulacaktır, unutulmaya mahkum kalacaktır.İşte Mustafa Kemal ile arasında ki en büyük ve temel fark burada ortaya çıkar.Diyebilirsiniz ki ben unutmayacağım o da sizin hayal gücünüzün sınırlarıyla orantılıdır.

Ha bu arada savunduğunuz ve ortaya attığınız iddiaya da karşılık gelecek bir açıklama yapayım.Bu ülkede ki bütün büstler döküm ocaklarında üretilir.Eğer özel bir istek yok ise.Tamamı kum maçalı kalıplarda şekillendirilip öyle üretime alınır.Bunun kum, reçine , serter, amin gazı yine dökümde kullanılan çelik, demir , bakır teller dahil toplam maliyeti 150 tl'yi geçmez. bu ülke de 3000000 heykel olduğunu düşünürsek bu da 450 000 000 Tl yapar. Bu söylediklerim döküm heykeller ve büstler için geçerlidir.Beton ve alçı heykeller boyutuna göre değişir.

Yani lafı şuraya getireceğim; siz bu kadar parayla hiç bir bok yapmadınız.Burada gelip de nice fabrika kurulur diyerek ahkam kesmeyin.Önce elinizdekinin değerini bilin sonra heykellerin parasıyla fabrika kurun.
Devletin fabrika kurduğu ülkeler Sosyalist ve Komunist rejimi ile yönetilen ülkeler. Bunlardan günümüzde üç tane kaldı. Kuzey Kore, Küba ve Çin. Çin Halk Cumhuriyeti artık katı bir komunist ülke olmaktan çıktı ve ekonomisini dışa açtı. Tüm büyük Amerikalı ve Avrupalı şirketlerin Çin'de fabrikaları var.

Bizim ekonomimiz de Turgut Özal zamanından beri dışa açık. Yabancı sermaye denince yabancı yatırımdan söz ediliyor. Yabancı sermayenin Türkiye'ye gelişi bize sadece Fabrika getirmiyor. Aynı zamanda ticari tecrübe de kazandırıyor. Ve Teknoloji getiriyor.

Üstelik yabacı şirketler daha yüksek ücret ödüyorlar.

Şöyle bir örnek vereyim. Alman şirketi M.A.N artık Almanya'da motorlu araç üretmiyor. Tamamı Türkiye'de üretiliyor ve Almanya'da da satılıyor. Almayada MAN'nin diğer ağır sanayii'si halen bulunuyor. Mercedes'in Otobüslerinin bazı modelleri Türkiye'de üretiliyor ve Almanya ve diğer ülkelere de pazarlanıyor. Nokia-Siemens Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Fiat'ın en büyük ikinci üretim alanı Türkiye. Ford ticari araçları Türkiye'de üretiliyor.

Devlet bunların Türkiye'yi tercih etmeleri için alt yapı ve teşvikler sunuyor.

Bizim yöneticilerimizin yönetim anlayışı Askeri eğitimden geliyor. Eskiden Generaller emekli olduğunda bir şirketin başında yönetici olarak çalışmaya başlardı. Biz yabacı sermayenin Türkiye^'ye gelişi ile birlikte, onların gönderdikleri mühendislerden ve yöneticilerinden nasıl elverişli iş planlaması yapıldığını ve teknolojinin nasıl kullanıldığını öğrendik ve hala öğreniyoruz. Bizim yöneticilerimiz eskiden bağırarak ve korkutarak insanları çalıştırıyorlardı. Onlar öğreterek çalıştırıyorlar.

İmkanın olursa yabacı sermayeli bir şirkette çalışmanı öneririm. Çok şey öğrenebilirsin. Bizimkiler bildiklerini asla paylaşmazlar, çünkü konumları elden gider diye korkuyorlar. Üstelik bildikleri pek bir şey de yok.

Bir çok yeni ve teknoloji mesleğinde bizim mühendisleri yurt dışına Master (ustalık) yapabilmeleri için gönderiyoruz. Onlar da orada edindikleri bilgi ve yeni tecrübeleri Türkiye'ye kazandırıyorlar.

Yeter Mustafa Kemal'in ismini kullanarak yaptıklarınız.

Geri