Ben Bu Filmi Nasıl İzlememişim ?

Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
'Castaway on the moon' filmini dun izledim. Filmin konusunu okurken, daha farkli canlandirmistim aklimda. Pek begenmedim, oysa konusu guzel, iyi.

Dur tahmin edeyim .. İkili arasında bir aşk bekledin değil mi romantik seni :) ..

EkSen Hayir. Bekledigim buydu: Daha fazla aksiyon, hayati sorgulama, kendini yeniden hayata baglamak, bazen vazgecmek istemek, sonra yinede vazgecmemek, yani butun bu soylediklerimin prosedürü. Her seyin daha fazlasini. Bazi kisimlarini da sacma bulmustum.

EkSen Hayir. Bekledigim buydu: Daha fazla aksiyon, hayati sorgulama, kendini yeniden hayata baglamak, bazen vazgecmek istemek, sonra yinede vazgecmemek, yani butun bu soylediklerimin prosedürü. Her seyin daha fazlasini. Bazi kisimlarini da sacma bulmustum.

Anladım .. Kendi adıma ben tatmin olmuştum flimden zira çok ince mesajları vardı yakalayabilene ..
Mesela ; Elemanımız tam kendini asacakken sivil savunma tatbikatının siren sesiyle bundan vazgeçmesi manidardı .. Yani şehirde hayatlar donarken adada yeni bir hayatın başlangıcı filizleniyordu ..

castaway-on-the-moon-film-posteri.jpg

Director: Hae-jun Lee
Writer: Hae-jun Lee (screenplay)
Stars: Jae-yeong Jeong, Ryeowon Jung, Yeong-seo Park

Güney Kore sinemasına olan özel ilgim nedeniyle uzun süredir tercihimi Kore filimlerinden yana kullanmışımdır .. Yine de bunca zamandır "Castaway On The Moon"a burun kıvırmıştım .. Bir türlü elimin gitmediği filmi sonunda izlemeye karar vermiş ama bir hata yapmıştım ..
Yaklaşık olarak iki saat boyunca aç ve susuz kalmıştım zira filim sizi yerinize mıhlayan türden bir filim .. O yüzden filmi izleyeceklere tavsiyem yanınıza içeceğinizi atıştırmalığınızı filan almanız olacaktır ..
Filmin konusuna gelince ; Borçları yüzünden intihar etmeye kalkışan bir adam kendini yaşadığı şehrin nehrine atar ancak kendine geldiğinde bir adada uyanır .. Şehrin ortasındaki bu adacıkta yeniden hayatta kalma ve var olma sebeplerini sorgulayan kahramanımızın yer yer eğlenceli, sürükleyici ve hüzünlendirici hikayesini hiç sıkılmadan izleyeceğinizi garanti ederim .. Tabi ona bu mücadelesinde destek verecek olan görüp görebileceğiniz en ilginç kadın karakterlerden biri de yardımcı olacaktır ..

İzledim.
Önceleri komik ve beceriksiz bir adamın yaşadıkları,sonra farklı dünyaların güzel bir kesişmesine dönüştü.
Filmin özellikle sonu çok etkileyiciydi.
Doğru insanın ne şekilde karşıya çıkacağı bilinmiyor ve sevgi tedavi edici olabiliyor.Çünkü hayata bağlanmak için bir neden oluşturuyor.

Güzeldi,teşekkürler.:hi:

Ben teşekkür ederim sevgili Çavlan .. Aşram'ı görürsen selam söyle ..

11208499_ori.jpg

Director: Richard Kelly
Writer: Richard Kelly
Stars: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

2001 yapımı olan bu filmin namını yıllarca orada burada görmeme rağmen bir türlü izleme isteği uyanmamıştı bende derken sonunda izledim ve filmin sonunda kafamda beliren cümle " bu mu bu kadar abarttıkları filim " oldu ..
Yine de beğenmediğim düşünülmesin .. Zaman zaman sıksa da, konusuyla oldukça uzun sürse de, finaliyle " hadi canım sizde " dedirtse de izlemekten pişman olmadım ..
Eğer izlediğiniz filmlerle beyin fırtınası yapmak ve arkadaşlarınızla filmler üzerine tartışmak istiyorsanız Donnie Darko sizin için güzel bir numune olacaktır ..
Konusunu ise anlatmayayım zira dürüst şekilde anlatmam gerekirse daha ilk cümlemde filmin finalini vermiş olurum ..

Mavi ya da ForseTi size zahmet konuda ki ilk mesajımda paylaştığım flim afişi gözükmüyor da düzenleyebilir misiniz ?

the_usual_suspects_58131-1920x1200.jpg

Director: Bryan Singer
Writer: Christopher McQuarrie
Stars: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

90'lı yılların efsane filmi .. Hâlâ bir benzeri daha çekilememiştir ..
Sinema filmlerini de tıpkı kompozisyonlar gibi düşünürsek girişinden gelişimine ve oradan finaline kadar bu film bir ebedi üsluptur .. Özellikle sonunda hepimizi şaşırtan veya şaşırtacak olan karakterin o gidişini izlemek var ya, işte o sahne açık kalakalan ağzımıza sineklerin yuvalandığı sahnedir ..

id2z.jpg

Director: Hasan Karacadag
Writer: Hasan Karacadag
Stars: Elcin Atamgüc, Sabriye Günüç, Sultan Köroglu Kiliç

Dabbe serileriyle Türk Korku Sinemasında çığır açan Hasan Karacadağ'ın bana göre en gerçekçi ve etkileyici filmidir ..
Bir psikiyatrist ile bir medyumun psikolojik bir vâkayı beraber inceledikleri filmde insan hırsının ne gibi korkunçluklara yol açacağına ve büyü olgusunun sınır tanımaz dehşetine tanık olacaksınız ..
Cin temalı korku filmlerini severler için bu film yeterince tatmin edici olacaktır ..

images

Director: Cameron Crowe
Writer: Cameron Crowe
Stars: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger

İçinizi ısıtacak sıcacık bir film " Jerry Maqurie "
Spor menajerliği yapan bir adamın iş anlayışını değiştirmesinin ardından yaşadıklarının anlatıldığı hikayede ona eşlik eden çocuklu bir dulun desteğini ve aralarında filizlenen aşkın gidişatını da izleyeceğiz .. Tom Cruise'nin her zamanki karizması yanında Reene Zelweger'in duru güzelliği de eklenince ortaya sıkılmadan izlenesi bir yapıt çıkmış ..

Adalet anlayışının sorgulandığı bir film.

Yedinci Koğuştaki Mucize

7+numaral%C4%B1+h%C3%BCcredeki+mucize+afi%C5%9F.jpg

YnvLqJp15z.png

Zihinsel özürlü bir babanın işlemediği bir cinayetten dolayı infaz edilmesi ve kızının adaleti arayışı EkSen.

miracle-in-cell-no7-1387128256.jpg
Yapımı : 2013 - Güney Kore
Tür : Dram , Komedi
Süre: 127 Dak.
Yönetmen : Lee Hwan-kyung
Oyuncular : Park Shin-hye , Ryu Seung-ryong , Oh Dal-su , Kal So-won , Jung Jin Young
Senaryo : Kim Hwang-Sung , Kim Young-su , Lee Hwan-kyung , Yoo Yeong-ah
Yapımcı : Next Entertainment World , Min-sub Lim
Diğer Adı : 7 Numaralı Hücre, 7. Koğuştaki Mucize, Number 7 Room's Gift, 7-beon-bang-ui seon-mul

Film Özeti

Kızını çok seven zihinsel özürlü bir baba (Ryoo Seung-Ryong), yanlışlıkla bir suçla suçlanır ve cezaevine gönderilir. Daha sonra hukuk fakültesi öğrencisi olan kızı Ye-Sung (Park Shin-Hye) babasını kurtarmak için çalışır.

1997 ; Yong-Goo kızı Ye-Seung (Kal So-Won) ile zeka özürlü olmasına ragmen mutlu mesut yaşarlar. Onlar hergün bir dükkana uğrayıp kızına sarı Sailor Moon sırt çantası alacağına dair söz veriyor.

Bir gün, son sarı Sailor Moon sırt çantasının satılmakta olduğunu farkederler. Yong-Goo satışı engellemek için magaza içine gider, ama çantayı satın alan babanın tokat atmasıyla olay biter.Ertesi gün çalıştığı otaparkta sarı Sailor Moon sırt çantası almış bir kız görür. Kız çantanın satıldığı bir magazayı bildiğini söyler.Yong-Goo kızı geleneksel açık pazara kadar takip eder. Kısa bir süre sonra kız bilinçsizce yere yığılır ve Yong-Goo kıza CPR yapmaya çalışır. Yanlarından geçen bir kadın polis çağırır. Yong-Goo Çocuk kaçırmak ve cinayetle suçlanır. Ölen kızın babası da Ulusal Polis Ajansı şefidir. Yong-Goo'ya ölüm cezası verilir ve hapsedilir.

Hapishanede 5 mahkumla Yong-Goo bir hücreyi paylaşır. Bir gün, Yong-Goo hapishane çete lideri So Yang-Ho (Oh Dal-Su)'nın hayatını kurtarır. So Yang-Ho minnettarlığını elinden geldiğince göstermekte ve Yong-Goo'ya her şekilde yardım etmektedir. Yong-Goo kızını görmek istediğini So Yang-Hoya söyler. Beş tutuklu bir muzice gerçekleştirmek için plan yapmaya başlarlar.

Sinemalarcom

Güzel konusu varmış izleyeceğim ..

Şu sıralar Cicley Tyson'un filmlerine adapte olmuş durumdayım.
Dün izlediğim ve inanılmaz güzel bulduğum,Apartheid'e karşı bir film.

The Help-Hizmetçi

%D9%81%D9%8A%D9%84%D9%85-The-Help-2011-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85-%D8%A8%D8%AC%D9%88%D8%AF%D8%A9-BluRay.jpg

Yapımı : 2011 - ABD
Tür : Biyografi , Dram , Komedi , Politik
Süre: 146 Dak.

'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan kitaptan uyarlanan 'The Help' 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor...

1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder.
Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile...Dokunaklı, esprili ve umut dolu bir film olan 'The Help', değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir hikaye...

(Tanıtımdan)

Marrowbone-Karanlık Sır

Orijinal İsim : El secreto de Marrowbone
Konu: Genç bir adam olan Jack ve kendisinden küçük olan kardeşleri Billy, Jane ve Sam’in büyük bir sırları vardır. 4 kardeş bir arada kalmaya devam edebilmek adına sevgili annelerinin ölümünü herkesten saklamak zorunda kalmıştır. Ancak bu şartla birlikte yaşamaya devam edebilecek olan kardeşlerin hayatını zorlaştıran bir diğer etmen daha vardır ki, bu sakladıkları sırdan çok daha kötücüldür. Genç kardeşlerin yaşadıkları malikanede şeytani bir varlık kol gezmektedir ve kardeşlere rahat vermemektedir.
Yönetmen : Sergio G. Sánchez
Senaryo : Sergio G. Sánchez
Oyuncular : Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, George MacKay, Kyle Soller, Matthew Stagg, Mia Goth

oOybW2.jpg

PlGybN.jpg

azgVWQ.jpg

beyazperde

Geri