Ben Bu Filmi Nasıl İzlememişim ?

Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Kim'sIsland-p3.jpg
castaway-on-the-moon-film-posteri.jpg

Director: Hae-jun Lee
Writer: Hae-jun Lee (screenplay)
Stars: Jae-yeong Jeong, Ryeowon Jung, Yeong-seo Park

Güney Kore sinemasına olan özel ilgim nedeniyle uzun süredir tercihimi Kore filimlerinden yana kullanmışımdır .. Yine de bunca zamandır "Castaway On The Moon"a burun kıvırmıştım .. Bir türlü elimin gitmediği filmi sonunda izlemeye karar vermiş ama bir hata yapmıştım ..
Yaklaşık olarak iki saat boyunca aç ve susuz kalmıştım zira filim sizi yerinize mıhlayan türden bir filim .. O yüzden filmi izleyeceklere tavsiyem yanınıza içeceğinizi atıştırmalığınızı filan almanız olacaktır ..
Filmin konusuna gelince ; Borçları yüzünden intihar etmeye kalkışan bir adam kendini yaşadığı şehrin nehrine atar ancak kendine geldiğinde bir adada uyanır .. Şehrin ortasındaki bu adacıkta yeniden hayatta kalma ve var olma sebeplerini sorgulayan kahramanımızın yer yer eğlenceli, sürükleyici ve hüzünlendirici hikayesini hiç sıkılmadan izleyeceğinizi garanti ederim .. Tabi ona bu mücadelesinde destek verecek olan görüp görebileceğiniz en ilginç kadın karakterlerden biri de yardımcı olacaktır ..

Bu gece ki akademi hayal kirikligindan sonra bende kendimi hint sineması ve Kore filmlerine adamayı düşünmüştüm iyi oldu bu Sağol abi.

bu filmin şanssızlığı tom hanks'in cast away'i ile çok benzemesi. ister istemez kıyaslama yapılıyor. bunu seven onu çok daha fazla sever ama bu film de fena değil. izlenilebilir.

Bu tarz filmler güzel oluyor, hayatta kalma konulu film öneriniz varsa alırım.

Isteyene GDrive (YouTube) player'i uzerinden 1080p kalitede Kore filmleri barindiran link verebilirim, bu da dahil. Fakat tum filmler Turkce altyazili, dublaj seviyorsaniz isinizi gormez.

s592

Director: Jeong-beom Lee
Writer: Jeong-beom Lee
Stars: Bin Won, Sae-ron Kim, Tae-hoon Kim

Güney Kore'den devam edelim .. İşte karşınızda ödüllü bir filim ..
Başrolünde Kore sinemasının en karizmatik aktörlerinden Bin Won'un oynadığı bu filimde melankoli ile harmanlanmış ekşının tadı hoşunuza gidecektir.. Özellikle filimde oynayan küçük kızın oyunculuğu sizi mest edecektir ..

Eski bir paralı askerin, eşini kaybettikten sonra izole ettiği hayatına destursuz giren komşunun küçük kızı kahramanımızın yeniden kendini bulmasında büyük rol oynayacak ama filmin sonunda şu sorunun cevabını kendinize soracaksınız ; Adam mı kızın hayatını kurtardı yoksa kız mı adamın ?

Son olarak ; çocuğu olan babalar hele kız babaları hazır olun ağlayacaksınız ..

The Man From Nowhere Soundtrack

DİKKAT : Spoiler içerir

[YOUTUBE]zCXwwCc8sxs[/YOUTUBE]

The-Road.jpg

Director: John Hillcoat
Writers: Cormac McCarthy (novel), Joe Penhall (screenplay)
Stars: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee

Survivor tarzı filimlerin akılda kalan örneklerinden biri ..
Yüzüklerin Efendisi ile şöhretine şöhret katan Viggo Mortensen'i bir de bu filimde izleyin ..
Dünya da yarı kıyamet kopmuş ve insanlık kaderine terk edilmiştir..
Oğluyla hayatta kalma mücadelesi veren bir babanın eşsiz fedakarlığının işlendiği filimde, insanoğlunun yaratılan en acımasız ve vahşi varlık olduğu gerçeği gözler önüne serilmiş ..
Kimi sahneleri benim diyen gerilim filimlerinden daha ürkütücü, kimi sahnelerinde drama filimlerine nazire yaparcasına acınaklı bu filmi en iyiler listesinde rahatlıkla tutabilirim ..

Ben de ekleyebilirmiyim Sevgili EkSeN ?

Oovvv pardon ben yanlış okumuşum başlığı .
'Nasıl izlemişim ' diye okumuştum .:/

Fırsat bulursam bu filmi(Castaway On The Moon) izleyeceğim hemen indiriyorummmm,teşekkürler:tatlı:

Ben atlaya atlaya izledim filmi, beğenmedim.

3-Idiots.jpg

Director: Rajkumar Hirani
Writers: Rajkumar Hirani, Abhijat Joshi | 1 more credit »
Stars: Aamir Khan, Madhavan, Mona Singh

Holywood sinemasından sonra gelen Bolywood sinemasının en iddialı yapımlarından biri üç idiot .. Başrolünde de Bolywood'un Brad Pitt'i olunca iddiasını güçlendiren bu yapım gerçektende gördüğü ilgiyi hak eden yapıtlardan ..
Kendi adıma Hint filimlerinden pek hazetmesem de bu filimin hiç bir anında sıkılmadım izlerken .. ( Yine de ne olur artık şu filmin ortasında dans etmeyi bırakın yahu )
Kalıplaşmış eğitim anlayışına da bir hayli göndermeler yapılan filmin dimağınızda hoş bir tad bırakacağından neredeyse eminim ..

Memento_poster.jpg

Director: Christopher Nolan
Writers: Christopher Nolan (screenplay), Jonathan Nolan (short story "Memento Mori")
Stars: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Türünün en orjinal filmlerinden biri Memento .. Çoğu film finaliyle seyirciyi şaşırtmayı hedeflerken bu filmde startıyla bunu başarıyor ..
Hikayemizin kahramanı balık hafızalı biri ve önemli anlarını unutmamak için tuttuğu bir not defteri var ki buna akıl defteri de deniliyor .. Daha da önemli olan anlarını ise vücuduna dövmeletiyor .. Bunca dezavantajının yanında bir de peşinde belalı adamlar bulunan bu karakterin kovalamacasını izlemek apayrı bir keyf veriyor insana ..

Geri