Bekar erkekler neden evlenmiyor?

Konu sahibi son olarak 954 gün önce görüldü
Sonradan görme ,gösteriş meraklısı kızlar yüzünden.
Saçma sapan adetler yüzünden.
Milyarlarca harcayıp düğün yapma derdi yüzünden
Ben şu kadar altın istiyorum, şu kadar çeyiz şundan da istiyorum bi de bundan istiyorum diyenler yüzünden.

Şu haber doğru mu bilmiyorum ama doğruysa delikanlı bugüne kadar gördüğüm en şık hareketi yapıp , muazzam ayar vermiş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Harbiden lan. Niye evlenmiyonuz olm!

İstemekle olmuyor yaş ilerleryince. Tiren kaçmış oluyor. Sorumluluklar çoğalmış, adaylar azalmış, mesafeler aşılamaz, bağlar etrafımızı sarmış, iş, meslek, mal varlığı, akraba, çocuk, kedi, köpek, her şey engel oluyor. Her şeyin bir zamanı var.

Erkek kısmına ataerkil baskı daha çok. Eş baskısı, çocuk baskıcı gönder Allah gönder..

Kim ister özgür bir kuş iken dikenli kafese tıkılmayı.. Bekarlık sultanlık

Ne istediğini bilen birine henüz rastlamadım. Dost hayatı daha mantıklı geliyor artık olacaksa bile.

Hayat pahalı.
Zengin değilse evlenmek de zor haliyle. Bazıları da özgürlük tutkusundan işte.

evlenip borçlu olmayan azdır
neden evlensin

Sorumluluk almak istemeyen ya da tek eşliliğin zor geldiği bir tayfa var ama onu geçiyorum, böyle kadınlar da var. Bence biraz ekonomik bu durum. İnsanlar evlenmeye karar verdiğinde bir cenderenin içine sokuluyorlar sanki. Nikah dediğin seremoni, insanların omzundaki bir yüke dönüşüyor. Bazen aileler dahil oluyor bu sürece ve eğer genç yaşta bir evlilikse yapılan ailelerinin isteklerini kendi istekleri sanan damatlar ya da gelinler türüyor birden bire. İş, gönül bağından şova dönüşüyor ve gücünden fazlasına kalkışıyor bazen insanlar. Daha çok erkek tarafından bir beklenti oluyor galiba bizim coğrafyamızda. Bu da erkekleri uzaklaştırıyor olabilir bu mevzudan. Bu kadar güzel bir şey yüke dönüşmemeli. Zarif bir seremoni yeterli olabilmeli. İnsanların yaşamını zorlaştıran bazı gelenekler defedilmeli ya. Biz de evlendik, borçsuz evlendik, her şeyimiz tam ve mutluyuz, huzurluyuz. Paramızı herkesin bir gün unutacağı bir seremoniye harcamadık, daha verimli şeylere harcıyoruz. Böyle bir hayat da mümkün.

Hayatım boyunca evlenmeyip sürekli altın biriktirecem. Belli bir yaştan sonra işi gücü bırakıp köyde bi yere yerleşmek fikri cazip geliyor bana.:D

Geri