Bekar erkekler neden evlenmiyor?

Konu sahibi son olarak 953 gün önce görüldü
Yaşı kemale ermiş onlarca kişi tanıyorum, bekar olarak yaşamayı tercih ediyorlar. Bu sadece benim çevremde olanlar. Bir çay sohbetinde konu konuyu açtı ve yine evlilik mevzu yasakpara oldu. Arkadaşların ifadeleri beni şaşırttı. Onların da etraflarında onlarca yaşı kemale ermiş ( 40 yaş) tanıdıkları varmış.

Anladim ki Türkiye ' de erkekler artık evliliği tercih etmiyor. Ya da buna mani başka şeyler var.

Sizce neden erkekler evliliği artık erteler oldular ?

Bu yüzden biz de bekar kalıyoruz, evlenmek istememize rağmen.

Kadın ya da erkek pek fark etmiyor aslında ve 35 yaş sonrası evlilik kararı almak zorlaşıyor çünkü bu yaşlarda daha fazla detaycı olmaya başlıyorsunuz. Yirmili yaşlardaki o pervasızlık yerini daha sağlam adımlara bırakıyor. Son dönemlerde şahit olduğumuz üzere ilişkilerde ya da evlilikte samimiyet, dürüstlük büyük ölçüde azalmaya başladı, hal böyle olunca da çoğu insan risk almak istemiyor. Boşanma oranları göz korkutuyor. Toplum baskısı, yaş geçiyor düşüncesi ya da çocuk için evlilik kararı almak çok yanlıştır. Uygun insan denk gelmediği sürece 'bekarlık sultanlıktır' demeyi tercih ediyor insanlar ve tabii ekonomik şartlar da artık kolay kolay evliliğe imkan tanımıyor.

Evleneceği potansiyel kişinin daha iyi yaşama hakkı bulunduğu için vasıfsızca geçmez karşısına. Çalışır, çabalar.

Kadın ya da erkek pek fark etmiyor aslında ve 35 yaş sonrası evlilik kararı almak zorlaşıyor çünkü bu yaşlarda daha fazla detaycı olmaya başlıyorsunuz. Yirmili yaşlardaki o pervasızlık yerini daha sağlam adımlara bırakıyor. Son dönemlerde şahit olduğumuz üzere ilişkilerde ya da evlilikte samimiyet, dürüstlük büyük ölçüde azalmaya başladı, hal böyle olunca da çoğu insan risk almak istemiyor. Boşanma oranları göz korkutuyor. Toplum baskısı, yaş geçiyor düşüncesi ya da çocuk için evlilik kararı almak çok yanlıştır. Uygun insan denk gelmediği sürece 'bekarlık sultanlıktır' demeyi tercih ediyor insanlar ve tabii ekonomik şartlar da artık kolay kolay evliliğe imkan tanımıyor.

+1 Sorumluluk almaktan çoğu kişi kaçıyor artik bide.

Bu ekonomik krizde evlenilmez zaten.

Neden evlenmiyorsunuz değil, neden evleniyorsunuz diye sormak lazım aslında...

Tüm sorumlulukların kendi üzerinde olacağını düşünüyorlar ne yazık ki . Biz kadınlar zaten yan gelip yatıyoruz evlilik de.

• Beğen
Tepkiler: Min
30 dan önce evlenmek istenmediğinden olabilir kendi açımdan öyle. Daha bir dört beş sene var.

Aileden mirasla ev araba yada iş kuracağı bir para yoksa erken yaşta evliliği düşünen çok az erkek vardır..

Bakmayın siz samanlık seyran olur laflarına her şeyin başı para paran yoksa flört bile edemiyorsun bu devirde..

Para meselesidir. 50 bin liradan aşağı kurtaramıyorsun ki.

Erkekler zaten 35 yaşından önce evlenmesin.Sevgililik ve evlilik çok farklı.Kimsenin kanına girmeye gerek de yok hazır değilseler zaten.Genelde aileler zorlar ama eskide kaldı o işlerde.Sevgisiz ve sevimsiz evliliklerdense evlenmeyin yani.

Geçmiş ilişkilerinde hayal kırıklığına uğrayan insanlar özellikle evlilik konusuna sıcak bakamıyor, çevresel anlamda görmüş olduğum bu benim. Bana sorulur ise; sadakat, saygı, sevgiyi içinde bulunduran ve duygularını gerçek anlamda hissetmemi sağlayacak birisi olur ise (Tabii ki bu karşılıklı).. direkt olarak ileriye dönük düşünebilirim. Her ne kadar zor biri olduğum söylense de, ters davranarak dahi duygularından emin olmak istiyorum. Zor dedikleri kısım ise bu. Yok azizim yok, adam akıllı insan çıkmıyor karşımıza. Nasip, kısmet deyip düşüncelerimizi sonlandıralım.

Kadinlardaki biyolojik saat durumu olmasa, akilli kadinlarin da kolay kolay evlenmek isteyeceklerini sanmiyorum. Biyolojik saat problemine de yumurtalari dondurarak cozum bulmak mumkun.

Geri