Bedenlere ihanet ediyoruz, ilaç kullanarak..!

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Abim aylarca bacağındaki şişliği önemsemedi ve en sonunda doktor bir arkadaşı "Gel bakalım" dediğinde gitti. Sonuç ise kanser...

Hastalık hastası olmak da doğru değil ancak yerine göre doktora gitmek ve ona göre de yol haritası belirlemek gerekiyor.
Evet benim de tam olarak bahsettiğim bu kesinlikle tıbbı geri plana itemeyiz ancak biz vücudun kendini koruma tamir etme iyileşme fonksiyonlarını kullandığımız ilaçlar ile sekteye uğratıyoruz bahsetmek istediğim bu cehaletime verin.

En ufak şeyde doktora gidip ilaçlarla kendimizi zehirlemeyelim ..
Gereksiz ilaç kullanımına karşıyım(en ufak ağrıda bile ağrı kesici kullanmak), vücudumuza verdiğimiz zarar maalesef büyük... Bir tarafı iyi ederken , diğer tarafı yaralıyor maalesef...
Mesela ben başım çok ağrıyorsa geçmesini beklerim direk ağrı kesiciye sarılmam...
Kesinlikle sana katılıyorum. keşke bunu demesemiydim diye düşünüyorum. Ne bileyim cahil cesareti işte hahaha.

Doğal ilaçlar kalıcı çözümler sunuyor mu? İlaç kullanmayı tavsiye etmiyorum amaaaaaaa hayat şartları bunu gösteriyor
Farkında ol veya olma sen kendi seçtin hayatı yaşamıyorsun sana dikte edilmiş alıştırılmış hareketleri sergiliyorsun sadece. Yoksa tıbbın ilacın olmadığı Eski zamanlardaki insanların sağlıklı olmasını nasıl anlatabilirsin ki doğal yöntemler ve vücut gerekeni yapar.

Evet benim de tam olarak bahsettiğim bu kesinlikle tıbbı geri plana itemeyiz ancak biz vücudun kendini koruma tamir etme iyileşme fonksiyonlarını kullandığımız ilaçlar ile sekteye uğratıyoruz bahsetmek istediğim bu cehaletime verin.
Cehalet ya da cahillik ile ilgisi bulunmuyor zaten ve kendi görüşlerimizi paylaşıyoruz.

Gereksiz ilaç kullanımı ne kadar zararlı ise yerine göre doktora gitmeyi ihmal etmek de bir o kadar zararlı olabiliyor.

Endüstriyel Tıp derken benim endüstriyi ticari kazanç haline getirilen bir sektör olarak baz aldığımı değerlendirmez isem, Evet haklısın, çok cahil birisiyim. Benden de bu kadar beklenir. Dikkati çekmek istediğim konu Güya sağlık adına verilen ilaçların kendine yeni bir sektör açtığı yeni yeni hastalıkları tetiklediği zaman ile ortaya çıkardığı aşikar ha bunun aksini iddia ediyorsan o da senin okumuşluğuna veririm. Teşekkür ederim sağ ol.
Lafı sana söylemedim. Sen gayet güzel bir konuya değindin, ama anlamadılar. Sanırım sende benim söylediğimi anlamadın.

ne yalan soyliyim ben de anlamadim

Baş ağrısını özellikle Kafatasındaki kanın ağır hareket etmesinden kaynaklandığını okumuştum ve bu şekilde davranıyorum genellikle hemen su içiyorum faydasını da görüyorum belki psikolojiktir bilemem...
Valla benim ki geçmiyor. Alışkanlık olmuş demekki hapa . Baş ağrısından nefret ediyorum

Farkında ol veya olma sen kendi seçtin hayatı yaşamıyorsun sana dikte edilmiş alıştırılmış hareketleri sergiliyorsun sadece. Yoksa tıbbın ilacın olmadığı Eski zamanlardaki insanların sağlıklı olmasını nasıl anlatabilirsin ki doğal yöntemler ve vücut gerekeni yapar.
Sen ne anlatiyon be abla gözünü seveyim be abi (: replik kızmayın. Şaka bir yana kesinlikle haklısınız

Geri