Bedelli askerlik hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Konu sahibi son olarak 55 gün önce görüldü
Bedelli askerlik hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Askerlik her Türk erkeğinin yapması gereken bir şey ama her Türk erkeğinin askerde gereksiz yere kölelik etmesine gerek yok.

Askerlik dediğin bir kaç ay temel eğitim ardından kimisi canınıda sırtına alıp tehlikeye gider kimiside generalin kızının poşetlerini taşır yazıktır bunu yapmayın yaptırtmayın o asker annesine babasına yalan söyler utanır.

Ben askerde çamaşırhaneye gidip çalışan çamaşır makinelerinin yanında annesini arayıp ''Annem biz şimdi operasyona çıkıyoruz helikopter bizi bekliyor hadi babama söyle para yollasın'' diye duydum.

Bence güzel bir şey yapmak istemeyen yapmaz kardeşim parayı pasar yapmaz, herkesin düşüncesi kendine.

Askere mehmetcik

Kisa donem askere mehmet

Bedelli askere mehmet bey

Ben mehmet beyi tercih ediyorum. (:

Simdi saka bi yanada bu konu cetrefilli. Hani vatan icin can ama ottan b.tan yere de can feda edilmez iste. Cunku can bu, hani trilyar versen geri gelmeyecek birsey.

Askerligi bi bahriyeliye sorun birde piyadeye aradki bu ucurum kapanmadikca her turk gencinin yapmasi gereken birsey kismina katilmayacam.

Kürt genci ne yapcak ağalar :D

Vatani gòrevi parasal bir olguya indirgeyerek siradanlastiran bir sistemtir bedelli askerlik.

genelde milliyetçi geçinen kardeşlerimizin sıcak baktığı yanlış uygulama. Ya profesyonel ordu olacak askerlik meslek haline getirilip zorunlu askerlik kalkacak ya da herkes paşa paşa yapacak. Mehmetçik dediğiniz askerlerin yarısına yakını Kürt zaten. Paraya göre seçim hakkı adaletsiz. Öbür türlü bugünkü Semih Şentürk'un (askere gitmemek için yurtdışına transfer olmaya çalışan sonrasında da bedelli askerlik yapan topçu) amedspor'â attığı gol sonrası verdiği asker selamı kadar samimi oluyor. Komik oluyor.

Mecburiyetleri ve zorunlulukları olan için iyi bir seçenek.

İyi birşey tabiki hatta geç bile kalınmış bir şey.. Ben şimdi şirket patronuyum babamdan şirket kaldı, büyük yada küçük farketmez ama şirketin bana ihtiyacı var.. Ben şimdi durduk yere niye koskoca şirketi bırakıp, benim vesilemle evine ekmek götüren adamların ekmek teknesini bırakıp nereye gidecem? Ne olacak şirketin hali? Ne olacak benim şirketimden yararlanan insanların hali? Parasını ödeyip gitmicem askere bu kadar basit.. 12 ay boyunca o köşede selfi bu köşede selfi elimde tabanca varken selfi yokken selfi ile geçireceğime işimin başında dururum..

Ben bilmem tayyibim bilir .. Bir ara karşıydı ulu hakanım esip gürlüyordu, sonra doksan derecelik manevrayla fikir değiştirdi .. Şimdi o ne düşünüyorsa bende o diyorum .. Hızına yetişemiyoruz değişkenliğinin sonra lale olmayayım ..

İyi birşey tabiki hatta geç bile kalınmış bir şey.. Ben şimdi şirket patronuyum babamdan şirket kaldı, büyük yada küçük farketmez ama şirketin bana ihtiyacı var.. Ben şimdi durduk yere niye koskoca şirketi bırakıp, benim vesilemle evine ekmek götüren adamların ekmek teknesini bırakıp nereye gidecem? Ne olacak şirketin hali? Ne olacak benim şirketimden yararlanan insanların hali? Parasını ödeyip gitmicem askere bu kadar basit.. 12 ay boyunca o köşede selfi bu köşede selfi elimde tabanca varken selfi yokken selfi ile geçireceğime işimin başında dururum..

Merakımdan soruyorum, sadece sizin yada "şirket patronlarının" işi ve hayatı mı sekteye uğratılamayacak kadar mühim?

Siz değil de şirketinizde çalışan ve eve "ekmek götüren" işçiler gidip o köşede selfie bu köşede selfie çeksin, memur değilse o dönemde de işten çıkarılsın yada istifaya zorlansın. Ne gerek var işinin başında durmasına, mühim biri olsaymış da askerlik onun külfeti olmasaymış.

Evde çalışan başka birisi yoksa muaf tutulmasından yanayım.
Ama para karşılığı vatani görevini yapmayanlar için yorum bile fazla geliyor

Hocam şu haliyle askerliğin vatani görev kapsamında atfedilmesi çok abes geliyor bana. Bir kişi Muğla'da albay çantası taşırken, diğer kişi Şırnak'ta sınırda bekliyor. Bu genç insanları böyle bir tehlikeye birkaç aylık baştan savma bir eğitimle yollamanın adı vatani görev mi? Ülkedeki iç ve dış tehditlerin muhatabı profesyonel ordu olmalı.

Vatani görev 12 ay belli bir alanda yatıp kalkıp hayatından tecrit edilmek yada daha kötüsü eline silah verilip vasat bir eğitimle ölüm kurasına yollanmak olmamalı.

Vatani görev millete başarılı olduğun alanda hakkın ile hizmet etmendir bence. Öğretmen isen eğitmek, mühendis isen inşa etmek, mimar isen tasarlamaktır "millet borcu" bana göre.

ama işte o konuda da sahtecilik yapıyorlar bi bakarsın saçma durumlarda insanlar muaf oluvermiş mantıklı ama bu Ülkede mantık bile işine geldiği gibi işliyor:)

Paşa paşa 15 ay askerlik yaptım arkadaş.

ilerde savaş filanda çıkarsa kıçımı kaldırıp gidersem " tayyip amcasını sevenler gitsin "

g***tünün kılları gitsin, Seferberlik Şırnak ta sitseler gitmem.

Ben anama Vatan sağolsun dedirtmem kör kuşunda ölmek için.

hadi sıkıyorsa varsa birazcık cesaret vicdani ret hakkını kullandırtsanıza isteyen gider istemeyen gitmez diye bakalım askerlik çağına gelmiş kaç vatan evladı gidecek. insanların parasının olup olmamasına göre askere gitmek bence saçma parası olmayan kişiler içinde bu uygulama olmalı yap kamu hizmeti hakkını orda kullansın

Bedelli askerlik tartışılır da Genelkurmay Başkanlığı tek tip askerlik taslağı üzerinde çalışıyordu, o olursa güzel olur. Herkesin uzun-kısa dönem olmadan 2-3 ay askerlik eğitimi alacağı, kalan askerlik süresini tamamlamak için isteyen ücretini yatıracak askerlikle işini bitirmiş olacak isteyen kalan askerlik süresini yapacak bunun karşılığında devletten maaş alacak. Güzel bir sistem ben beğendim. Eğitimli insanların, işi gücü olan insanların bir an önce normal hayatına dönmesi için de uygun bu sistem, maddi durumu olmayan insanların 2-3 ay eğitiminden sonra kalan askerlik süresi için maaş alması da uygun. İki tarafın işine yarıyor.

Askerliği komple kaldırmaya karşıyım ben, millet olarak her Türk asker doğar sözünü benimsemiş bir milletiz. Askerlik şart, 2 ay olur 3 ay olur orasını onlar bilir fakat az da olsa askeri eğitim alma taraftarıyım ben. Hiç yoktan disiplin sağlıyor, sağda solda aylak aylak gezen insanların, bir işe yaramayacak gözüyle bakılan insanlar askerlikten sonra mum gibi oluyor, adam gibi adam oluyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeplerle herkes az bir süre de olsa yapmalı.

Hocam şu haliyle askerliğin vatani görev kapsamında atfedilmesi çok abes geliyor bana. Bir kişi Muğla'da albay çantası taşırken, diğer kişi Şırnak'ta sınırda bekliyor. Bu genç insanları böyle bir tehlikeye birkaç aylık baştan savma bir eğitimle yollamanın adı vatani görev mi? Ülkedeki iç ve dış tehditlerin muhatabı profesyonel ordu olmalı.

Vatani görev 12 ay belli bir alanda yatıp kalkıp hayatından tecrit edilmek yada daha kötüsü eline silah verilip vasat bir eğitimle ölüm kurasına yollanmak olmamalı.

Vatani görev millete başarılı olduğun alanda hakkın ile hizmet etmendir bence. Öğretmen isen eğitmek, mühendis isen inşa etmek, mimar isen tasarlamaktır "millet borcu" bana göre.

Askerlik yaptığım yerde kısa dönemler yeşili giydiysen asker askerdir derlerdi.
Sok iki paragrafına katılıyorum üstadım

Bir bayram sabahı şehit mezarlığına gidin, toprakla bayramlaşan anneye bu soruyu sorun.

Zorunlu askerlik varken bedelli askerlik en adi, en onursuz, en kaptalist sınıf ayrımcılığı öte hiç bir şey değildir.

Geri