Bedelli askerlik hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İyi birşey tabiki hatta geç bile kalınmış bir şey.. Ben şimdi şirket patronuyum babamdan şirket kaldı, büyük yada küçük farketmez ama şirketin bana ihtiyacı var.. Ben şimdi durduk yere niye koskoca şirketi bırakıp, benim vesilemle evine ekmek götüren adamların ekmek teknesini bırakıp nereye gidecem? Ne olacak şirketin hali? Ne olacak benim şirketimden yararlanan insanların hali? Parasını ödeyip gitmicem askere bu kadar basit.. 12 ay boyunca o köşede selfi bu köşede selfi elimde tabanca varken selfi yokken selfi ile geçireceğime işimin başında dururum..
Evde çalışan başka birisi yoksa muaf tutulmasından yanayım.
Ama para karşılığı vatani görevini yapmayanlar için yorum bile fazla geliyor
Evde çalışan başka birisi yoksa muaf tutulmasından yanayım.
Ama para karşılığı vatani görevini yapmayanlar için yorum bile fazla geliyor
Hocam şu haliyle askerliğin vatani görev kapsamında atfedilmesi çok abes geliyor bana. Bir kişi Muğla'da albay çantası taşırken, diğer kişi Şırnak'ta sınırda bekliyor. Bu genç insanları böyle bir tehlikeye birkaç aylık baştan savma bir eğitimle yollamanın adı vatani görev mi? Ülkedeki iç ve dış tehditlerin muhatabı profesyonel ordu olmalı.
Vatani görev 12 ay belli bir alanda yatıp kalkıp hayatından tecrit edilmek yada daha kötüsü eline silah verilip vasat bir eğitimle ölüm kurasına yollanmak olmamalı.
Vatani görev millete başarılı olduğun alanda hakkın ile hizmet etmendir bence. Öğretmen isen eğitmek, mühendis isen inşa etmek, mimar isen tasarlamaktır "millet borcu" bana göre.