Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir bayram sabahı şehit mezarlığına gidin, toprakla bayramlaşan anneye bu soruyu sorun.
Zorunlu askerlik varken bedelli askerlik en adi, en onursuz, en kaptalist sınıf ayrımcılığı öte hiç bir şey değildir.
Yazımda bir çok eksik barındırdığım ve yanlış anlaşıldığım için öncelikle özür dilerim.. Kafam nereye dalgındı acaba merak ediyorum, DİYELİM Kİ ibaresini kullanmayı unutmuşum, yani şirket patronu falan değilim, ayrıca savunduğum bir başka görüşüde eklememişim, ben askerliğe de karşıyım, sebebi gerçek anlamda profesyonel paralı askerlerden oluşan ordu.. Şimdi belki devlet o kadar askere nasıl para ödeyecek diye düşünebiliriz, 5000 tane acemi çaylak askere ayda 400 tl civarı para ödeneceğine, 2000-2500 tane profesyonel bilgili donanımlı askere iyi güzel okkalı maaş veririz aynı işe denk gelir MADDİ olarak, zaten şehit olan askerler çatışırken ederken ölmüyorlar ki, biri topuğunu kaldırıyor, biri heyecan yapıp "o mermi sesi nerden geliyor yav" deyip kafasını kaldırıp şehit oluyor, yani pisi pisine gidiyorlar.. Tek çözüm Donanımlı ve tecrübeli bir ordu..
Merakımdan soruyorum, sadece sizin yada "şirket patronlarının" işi ve hayatı mı sekteye uğratılamayacak kadar mühim?
Siz değil de şirketinizde çalışan ve eve "ekmek götüren" işçiler gidip o köşede selfie bu köşede selfie çeksin, memur değilse o dönemde de işten çıkarılsın yada istifaya zorlansın. Ne gerek var işinin başında durmasına, mühim biri olsaymış da askerlik onun külfeti olmasaymış.
Benim durumum biraz karışık. Avusturya vatandaşıyım. Türkiye'de oturma ve çalışma iznim var ve Türk vatandaşlığına geçmedim. Eğer Türkiye'de kalır ve bir Türkle evlenirsem yaşım ilerde tutarsa bedelli askerlik uygundur bana. Şuan ne yapacağım konusunda net fikrim yok
İyi birşey tabiki hatta geç bile kalınmış bir şey.. Ben şimdi şirket patronuyum babamdan şirket kaldı, büyük yada küçük farketmez ama şirketin bana ihtiyacı var.. Ben şimdi durduk yere niye koskoca şirketi bırakıp, benim vesilemle evine ekmek götüren adamların ekmek teknesini bırakıp nereye gidecem? Ne olacak şirketin hali? Ne olacak benim şirketimden yararlanan insanların hali? Parasını ödeyip gitmicem askere bu kadar basit.. 12 ay boyunca o köşede selfi bu köşede selfi elimde tabanca varken selfi yokken selfi ile geçireceğime işimin başında dururum..
Yazıma eklemeyi unutup sonrada yazıp eklediğim şeyleri okuyup, sonrada utandırabiliyorsan utandırmanı bekliyorum..İroni mi yapıyorsun yoksa utandırayım mı bu kadar insanın içinde seni?