Bedelli askerlik hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Konu sahibi son olarak 56 gün önce görüldü
Seçenek ne olursa olsun hayatımın 15 ayını bu vatan uğruna feda ettim bunun için gururluyum
Beddeli askerlik konusuna asla saygı duymuyorum ecel geldikten sonra zaman mekan farketmez

yasım tutsaydı bedelli yapacaktım.
simdi 6 ayım bitti, kaldı 5 ay... zamanı geri alma sansım olsa sitsen gelmezdim, yüksek lisans falan yapardım.. rahat falan da olsan astek de olsan askersin iste. vatan borcu falan hikaye... er=amele
amma bundan sonra bedelliye karsıyım. ben yapıyom arkadas herkes yapsın :T:

rt kuzey ırak'tan bildirdi

Vatanın borcu parayla ödenmez. Sıcak bakmıyorum.

Gecen asker videolari izliyordum her asker az kaldi kurtuluyoruz diyordu. Her gun facebookta safak 100 safak 99 diye yazanlarda ayni sekilde kurtulnak icin sayiyor. Hal boyle iken kimse ulkesini dusunerek askere gitmiyor sadece gitmeye mecburlar diye yads gittiler diye vatani gorev diye tutturuyorlar.

Bir bayram sabahı şehit mezarlığına gidin, toprakla bayramlaşan anneye bu soruyu sorun.

Zorunlu askerlik varken bedelli askerlik en adi, en onursuz, en kaptalist sınıf ayrımcılığı öte hiç bir şey değildir.

Bu nokta atışı yorumu şu video ile süsleyelim .. Tayyip kullarının savunamadıkları videolardandır ..

[YOUTUBE]Z1njgcYGHw8[/YOUTUBE]

Merakımdan soruyorum, sadece sizin yada "şirket patronlarının" işi ve hayatı mı sekteye uğratılamayacak kadar mühim?

Siz değil de şirketinizde çalışan ve eve "ekmek götüren" işçiler gidip o köşede selfie bu köşede selfie çeksin, memur değilse o dönemde de işten çıkarılsın yada istifaya zorlansın. Ne gerek var işinin başında durmasına, mühim biri olsaymış da askerlik onun külfeti olmasaymış.
Yazımda bir çok eksik barındırdığım ve yanlış anlaşıldığım için öncelikle özür dilerim.. Kafam nereye dalgındı acaba merak ediyorum, DİYELİM Kİ ibaresini kullanmayı unutmuşum, yani şirket patronu falan değilim, ayrıca savunduğum bir başka görüşüde eklememişim, ben askerliğe de karşıyım, sebebi gerçek anlamda profesyonel paralı askerlerden oluşan ordu.. Şimdi belki devlet o kadar askere nasıl para ödeyecek diye düşünebiliriz, 5000 tane acemi çaylak askere ayda 400 tl civarı para ödeneceğine, 2000-2500 tane profesyonel bilgili donanımlı askere iyi güzel okkalı maaş veririz aynı işe denk gelir MADDİ olarak, zaten şehit olan askerler çatışırken ederken ölmüyorlar ki, biri topuğunu kaldırıyor, biri heyecan yapıp "o mermi sesi nerden geliyor yav" deyip kafasını kaldırıp şehit oluyor, yani pisi pisine gidiyorlar.. Tek çözüm Donanımlı ve tecrübeli bir ordu..

Benim durumum biraz karışık. Avusturya vatandaşıyım. Türkiye'de oturma ve çalışma iznim var ve Türk vatandaşlığına geçmedim. Eğer Türkiye'de kalır ve bir Türkle evlenirsem yaşım ilerde tutarsa bedelli askerlik uygundur bana. Şuan ne yapacağım konusunda net fikrim yok

Benim durumum biraz karışık. Avusturya vatandaşıyım. Türkiye'de oturma ve çalışma iznim var ve Türk vatandaşlığına geçmedim. Eğer Türkiye'de kalır ve bir Türkle evlenirsem yaşım ilerde tutarsa bedelli askerlik uygundur bana. Şuan ne yapacağım konusunda net fikrim yok

Konuyla ilgisi yok ama yazım ve imla kurallarına gösterdiğin özenden dolayı seni çok takdir ediyorum.

İyi birşey tabiki hatta geç bile kalınmış bir şey.. Ben şimdi şirket patronuyum babamdan şirket kaldı, büyük yada küçük farketmez ama şirketin bana ihtiyacı var.. Ben şimdi durduk yere niye koskoca şirketi bırakıp, benim vesilemle evine ekmek götüren adamların ekmek teknesini bırakıp nereye gidecem? Ne olacak şirketin hali? Ne olacak benim şirketimden yararlanan insanların hali? Parasını ödeyip gitmicem askere bu kadar basit.. 12 ay boyunca o köşede selfi bu köşede selfi elimde tabanca varken selfi yokken selfi ile geçireceğime işimin başında dururum..

İroni mi yapıyorsun yoksa utandırayım mı bu kadar insanın içinde seni?

Bir tanıdığın Zirraat'in önünde fotoğraf çektirip askerliğide yaptık diye yazdıktan sonra uzunca bir süre olayı anlamamıştım. İnsanın bu konuda arada kalması hala içindeki asker anlayışının, onun değerinin tükenmemesinden kaynaklı.

Çekılcek dert deil gıtmeyın kardo'lar verin paranızı bedellı yapın

İroni mi yapıyorsun yoksa utandırayım mı bu kadar insanın içinde seni?
Yazıma eklemeyi unutup sonrada yazıp eklediğim şeyleri okuyup, sonrada utandırabiliyorsan utandırmanı bekliyorum..
Bir üstte başka bir arkadaşa verdiğim cevap

"Yazımda bir çok eksik barındırdığım ve yanlış anlaşıldığım için öncelikle özür dilerim.. Kafam nereye dalgındı acaba merak ediyorum, DİYELİM Kİ ibaresini kullanmayı unutmuşum, yani şirket patronu falan değilim, ayrıca savunduğum bir başka görüşüde eklememişim, ben askerliğe de karşıyım, sebebi gerçek anlamda profesyonel paralı askerlerden oluşan ordu.. Şimdi belki devlet o kadar askere nasıl para ödeyecek diye düşünebiliriz, 5000 tane acemi çaylak askere ayda 400 tl civarı para ödeneceğine, 2000-2500 tane profesyonel bilgili donanımlı askere iyi güzel okkalı maaş veririz aynı işe denk gelir MADDİ olarak, zaten şehit olan askerler çatışırken ederken ölmüyorlar ki, biri topuğunu kaldırıyor, biri heyecan yapıp "o mermi sesi nerden geliyor yav" deyip kafasını kaldırıp şehit oluyor, yani pisi pisine gidiyorlar.. Tek çözüm Donanımlı ve tecrübeli bir ordu.."

Okuduğuna göre artık utandırabilirsin..

#klavyekomandolari

Eskiden yanlis bulurdum
Her erkek cocugunun vatani icin bunu yasamasi gerekir diye dusunurdum
Ama artik dogru buluyorum
Olan hep garibana oluyor cunku artik..
Savundugunuz sey vatan olmaktan cikti, bizi yonetenlerin cikarlari oldu resmen.

Bir üyenin yaptığı yorum gibi; Ben anama vatan sağolsun Dedirtmem.

Bedelli yapmadım ama hem 15 ay yaptğıma pişmanım sonra neden bedelli yapmadığım için pişman oldum.
Çağırsalar gitmem.

Ulan bi senelik konuyu bulup nasıl yazıyorsunuz anlamıyorum :)

Şu sıralar hemen hemen her gün twitter'da örgütleniyorlar, ak gençler bütçeye destek olsun diye reislerinden bedelli istiyor : )

aslında olumlu düşünüyorum ama şartlar eşit değil

Geri