Bebeğinizin özürlü doğacağını bilseniz ne yapardınız.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Ne yaparsınız?

• Doğmasına engel olmam

Kullanılan: 1 33.3%
  • Kürtaja karşıyım

Kullanılan: 0 0.0%
  • Aldırırım

Kullanılan: 2 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    3
Şuan bir yakınım bu durumda.Ve bizim O'na can veren, ancak O'nun canını alabilir demekten başka bişey tavsiye edemeyiz.Elbetteki, doğmalı.Aksi durum Cinayettir.Allah'ın bize olan takdirine razı olmalıyız..

Özürlü değil engelli
Ne şekilde olursa olsun doğup hayata karışmaya hakkı var. Bana düşen ise onun tüm engellerini minimize edip onun dünyasını kendisne yetecek kadar yaşanılır hale getirmektir . Babaysam bunu yaparım.

Hayatı boyunca bir mutsuz olacak, yaşamak nedir bilmeyecek.
Bilmiyorum..
Bu iki kişinin kararı olmalı

Sapa saglam dogan cocuklarin sonradan bi engelinin olmayacagini nereden biliyoruz ?
Hayatta herseyi yonlendirmek mumkun degil, bazi seyler basimiza gelmisse bu imtihani en iyi sekilde vermenin yoluna bakmak lazim.

Engelli doğacağı birkaç doktor tarafından söylenirse aldırırım.. Benim ömrüm ne zaman bitecek bilemem, ben o riske giremem.. Tek başına kalma ihtimalini ve bunun yaşatacağı şeyleri düşünmesi bile acı verici.. Günahı da sevabı da bana ait.. Benim için tartışmaya kapalı bir konu bu..
Sağlıklı denilen bebek engelli doğarsa tabiki gözüm gibi bakarım, o da ayrı bir konu.. Sonuçta benim evladım..

Engellilik durumuna ve teşhis edildiğinde hangi trimesterde olduğuna bağlı bir durum.
Buna karar vermek çok zor, sağlıklı doğup hayatını zihinsel ve bedensel sekellerle devam ettiren çok çocuk var.Hayatın bize süprizler yapmayacağını nereden bilebiliriz.
Bu ruh halimle doğururdum.

Onun yaşama hakkini elinden alamayiz ne kadar da acı olsa da
Belki bu da bizim sinavimizdir

Geri