Bebeğinizin engelli doğacağını bilseniz yine de doğumuna onay verir miydiniz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 901 gün önce görüldü

Doğacak bebeğinizin down sendromlu olduğunu bilseniz ne yapardınız?

• Kullanılan toplam oy
    4
Onun yasamaya hakkı olup olmadığına biz mi karar vereceğiz,aldırılmamalı..

Aldırılmalıdır. Siz kendi bencil düşüncelerinizle vicdanınız rahat etsin diye bi’ canlıya hayatı boyunca acı çektiremezsiniz. Hele hele “büyük ödül” için “doğururum, kaderimdir, taktirdir” diyorsanız Allah direkt belanızı verebilir.

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Bu konu benim “meli” “mali” midir gibi dilsel bir fasizm ile
ahkam kesemeyecegim hassasiyetler barindiriyor
tamamen kisinin inisiyatifi
ve insanlarin tercih ettikleri ya da etmediklerine
belli niyetler atfetmeyi etik bulmuyorum
hasili! sadece “aldirir misiniz! Aldirmaz misininiz?
sorusunun cevabi var elimde
Aldirilmali midir? gibi bir sorunun cevap merci ben degilim

Özürlü, sakat gibi terimler kullanılmıyor artık bunu bir.
O çocuğu büyütecek ailenin kararına kimse karışamaz.Aldırınca vicdansız olunmuyor belki en iyi karar bu olabiliyor.Doğurmak isteyen de dünya vicdanlısı olmuyor.Hem doğurup hem eziyet eden de çok.
Hepimizde engelli adayıyız bu dünyada.Kaza, hastalıklar başımıza gelebilir.

çocuğunuza bile bile
bu kötülüğü yapmayın

Bebeği için kesin özürlü denmişti birine ve o da kıyamadı aldırmadı.
Çocukta sağlıklı doğdu.
Yanılma ihtimalleri oluyor,çok zor bir karar olmalı.
Dilerim bu şekilde sınanmayız.

Dini açıdan insan düşünürse kıyamaz günah der..halbuki ömür boyu bir ölü gibi yaşayacağına,daha doğmadan ölmesi daha mantıklı gibi.

Of. Çok zor bunun cevabı.. Kaçıncı ayda engeli kesinleşti, alınamayacak kadar büyüdü mü.... Zor bunlara cevap vermek.

kararı annesine bırakırım, ama ben doğmasını istemezdim, henüz bu boktan dünyayla tanışmamışken, bir bağ kurmamışken ben zor da olsa bağımı koparırdım onunla.
aslında şunu demek istiyorum, dünya henüz engelliler için tam anlamıyla yaşanılası bir yer değil kaldı ki biz sağlıklılar için bile öyle...
önce dünya düzelsin ondan sonra doğacak çocukların engelli olup olmamasının bir önemi kalmasın.
şuan bu önemli.

Türkiye’nin %12-13 gibi bir oranı özel eğitime gereksinimli bireyler. Doğru bir yaklaşım ve eğitimle toplum içine entegre oluyorlar. Ölü gibi yaşamıyorlar. Pek çoğu da kaynaştırma eğitimi ile destek eğitim odalarında BEP ile çok da makul seviyelerde yaşamlarını sürdürüyor.

Kime güvenip de engelli bir çocuğu hayata getirebilir ki insan?
Çocuk doğduktan bir süre sonra yaşama veda ederseniz, çocuğunuza kim sizin gibi sabır ve şefkatle bakabilir?
Yaşam boyu karşılaşacağı güçlükleri en baştan bile bile onu böyle bir yaşama mecbur bırakmak ne kadar doğru?
Bu kararı vermek zor da olsa bazen hayat koşulları insana başka seçenek bırakmayabiliyor ve mantıklı düşünmek gereklidir.

Toplumdaki ableist tutum,yalniz diyalektik materyalizm anlayisi ile asilabilecek bir gelismedir. Diyor ki;Bireyin farkindaligini varligi degil,toplumdaki statü varligi belirliyor, farkindaligi.
Belki ideal filantropik bir cözüm olmayabilir en azindan teoride gecerlidir.

Konu basligina cevaben,Bu "kökten cözüm" e siginma istegi,aslinda bir kacis,bir güvensizlik,toplumun matriksinde bin bir hatadan yalniz birisi.
Büyük konusmayayim.Bilmiyorum.

Evlilik öncesi yapılan testler daha kapsamlı olmalı. Çiftlerden ekstra olarak psikolojik konsültasyon istenmelidir.

Anneye zararı olmadığı sürece bence durabilir. Belki sağlıklı doğucak bilemeyiz

Geri